אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
7 סיבות שאתם הולכים לשנוא את הג'וב שמוצע לכם צילום: shutterstock

7 סיבות שאתם הולכים לשנוא את הג'וב שמוצע לכם

מראיין מזלזל, סביבת עבודה מלוכלכת וחמיצות מצד העובדים הם חלק מהסימנים שאת העבודה הזאת אסור לכם לקחת

16.06.2012, 23:03 | סוכנויות הידיעות

על פי נתוני משרד העבודה האמריקאי, אנשים בוגרים עובדים בממוצע 7.5 שעות ביום. מחקרים מעידים על כך שאומללות במקום העבודה בו אנו מבלים חלק נכבד מחיינו משפיעה על כל מהלך החיים. מסיבה זו רבים מעדיפים להימנע מעבודה במקומות מאמללים. אתר "career-services.monster" מפרסם שבעה סימנים שצריכים להדליק נורות אזהרה במהלך תהליך חיפוש העבודה ולאותת על כך שכדאי לוותר על חברה זו או אחרת ולהמשיך בחיפושים.

1. התקשרות לא מקצועית או מזלזלת

תהליך המיונים הוא המפתח להבנה של היחס אותו יקבל העובד בעתיד. כבר ברמת השיחה הראשונית עם פקיד גיוס אנו מצפים ליחס מנומס ומכובד. גם התגובות שלו צריכות להיות בזמן. אם פניות טלפוניות או דרך דואר אלקטרוני נשארות ללא מענה, הראיון נדחה או מתבטל ברגע האחרון, זה כבר מעיד על יחס מזלזל בעובד.

2. פקיד גיוס שמגלה חוסר אמון גלוי

אם אתם חשים באי אמון מצד מי שעורך את ראיון העבודה שמנסה לתפוס אתכם בשקרים, בודק כל בדל מידע בשבע עיניים, זה אמור להדליק נורת אזהרה. כאשר העבודה העתידית נוגעת לחשיפה לחומר סודי, בדיקות כאלה יכולות להצדיק את עצמן, אבל גם במקרה זה עליהן להתבצע באופן נאות. חברות שלא נותנות אמון במועמדים שלהן ככל הנראה גם לא מאמינות לעובדים וקשה לבלות 8 שעות ביממה במקום בו לא מאמינים לך.

אל תתחיל לעבוד בחברה שמאמללת את העובדים, צילום: shutterstock אל תתחיל לעבוד בחברה שמאמללת את העובדים | צילום: shutterstock אל תתחיל לעבוד בחברה שמאמללת את העובדים, צילום: shutterstock

3. מקום העבודה נראה מאמלל

לא כדאי לחתום על חוזה עבודה לפני ביקור במקום העבודה עתידי. כדי לשים לב ליחסים בין העובדים וגם לתנאים בהם הם עובדים. נורות אזהרה צריכות להידלק כאשר אזורים משותפים נראים מלוכלכים ומוזנחים. שלטים מאיימים ("על כל העובדים לענוד תגי זיהוי" למשל), חזות לא מרוצה של העובדים ועוד צריכים להרתיע. אם מראה המשרד מדכא כדי לחשוב היטב האם תרצה לבלות במקום הזה כמה שעות ביממה.

4. לחברה מוניטין שלילי

אינטרנט מאפשר לברר בקלות מה עובדים נוכחיים ולשעבר אומרים על החברה. כדאי לערוך מחקר בנושא וגם לבדוק מהו המצב הפיננסי של החברה. רשתות חברתיות רבות מאפשרות להגיע לאתרים ופורומים בהם עובדי החברה מספרים על מקום העבודה שלהם.

אם אתה חושב שלא תסתדר עם הבוס או עם העמיתים, ותר על הג אם אתה חושב שלא תסתדר עם הבוס או עם העמיתים, ותר על הג'וב | צילום: shutterstock אם אתה חושב שלא תסתדר עם הבוס או עם העמיתים, ותר על הג

5. אם אתה חושב שלא תסתדר עם הבוס או עמיתים

כאשר מקבלים החלטה לגבי מקום עבודה חייב להיות ביטחון כי מערכת היחסים עם מנהלים ישירים ועמיתים תהיה נוחה. כבר בשלב הראיון הראשוני כדאי לוודא כי תפיסות העולם והציפיות שלכם מסתדרות עם אלה של עובדי ובכירי המקום. בשלב זה כדאי גם לסמוך על האינטואיציה. אם כבר בשלב הראיון המנהל לא מוצא חן בעיניכם, לא כדאי להתעקש על עבודה אצלו.

6. התפקיד לא מוגדר והמראיין לא מצליח להסביר מה מצפים מהעובד

לאחר מספר ראיונות עליך להיות בטוח לגבי תפקידך ואמצעי הערכת ההצלחה והביצועים שלך לפחות בחודשים הראשונים. אם אנשים שונים נותנים תשובות שונות לשאלה זו, הדבר מאותת שלחברה אין כיוון מוגדר וכי ציפיות שונות עלולות להוביל לבלבול, אי הבנה ומצבים לא נעימים במקום העבודה.

7. אם מבקשים להעסיק אותך ללא ראיון ומכתבי המלצה

אם מדובר בעבודות עונתיות שלא דורשות מיומנויות מיוחדות אין בכך שום פסול. אבל במקרים רבים מדובר באיתות שלילי לגבי החברה. במהלך תהליך המיונים פקידי גיוס וכוח אדם משתמשים בשיטות פסיכולוגיות שונות כדי להעריך את המועמד. חשוב לזכור שאם חשים באי נוכחות בשלב זה כדאי לנסות ולהבין למה. אינטואיציה היא כלי חשוב במהלך בחירת מקום העבודה. וחשוב גם לברר כמה שיותר מידע על מקום עבודה עתידי.  

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
חשבתי שהבוסים לא נחמדים עד ששמעתי אותם מדברים על לקוחות
אני עובד במשרד צווארון לבן. הבוסים לא הכי נחמדים וחשבתי שהם קשים. כששמעתי אותם יושבים עם לקוחות "קשים" הבנתי שהם עוד מאוד נחמדים איתי. יש לקוחות "ערסים" שהם מעמידים על המקום. איתי הם עוד בסדר גמור
מישקף גדול , דרום  |  17.06.12
לכל התגובות