אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - פפושדו מצרף מיליארדר אמריקאי לחברת SRF צילום: אריאל בשור

בלעדי ל"כלכליסט" - פפושדו מצרף מיליארדר אמריקאי לחברת SRF

פטריק סון־שיונג, שהונו האישי מוערך ב־7 מיליארד דולר, רוכש 20% מחוות השרתים של פפושדו. סון־שיונג מדורג 39 ברשימת המיליארדרים בארה"ב

17.06.2012, 07:01 | ענת ציפקין

המיליארדר האמריקאי פטריק סון־שיונג (Patrick Soon–Shiong) רוכש כ־20%–30% בחברת SRF (Server Realty Farms) של משפחת פפושדו, המפעילה חוות שרתים בארה"ב.

ל"כלכליסט" נודע כי סון־שיונג, רופא בהשכלתו, שהונו האישי נאמד ב־7 מיליארד דולר ב־2011 על ידי המגזין "פורבס", נכנס כשותף לחברת SRF שבה מחזיקה משפחת פפושדו באמצעות קבוצת ים סוף שבבעלותה. עוד נודע כי גם לאחר ההשקעה בחברה, שלה נכסים בשווי של כמיליארד שקל, תמשיך משפחת פפושדו להחזיק בשליטה ב־SRF.

מלבד משפחת פפושדו שמחזיקה בכ־70%–80% מהחברה, שותפים ב־SRF גם פועלים שוקי הון ושני גופים פרטיים ישראליים, המחזיקים לפי הערכות בכ־20% מהחברה.

סון־שיונג הפך מלקוח לשותף

 

פטריק סון־שיונג (60) דורג ב־2011 במקום ה־39 ברשימת המיליארדרים בארה"ב, והוא ידוע כ"אמריקאי העשיר ביותר בתעשיית הבריאות". ב־2010 תרם סון־שיונג יותר ממיליארד דולר למען מחקרים ופרויקטים בתחום הבריאות.

לפני כמה שנים הקים סון־שיונג את מכון צ'ן סון־שיונג (Chan Soon Shiong) ללימודי בריאות מתקדמים, ובאמצעותו הוא מבקש להגשים חזון אישי — מהפכה דיגיטלית בתעשיית הבריאות. לדבריו, ברצונו לחבר מרכזי מחקר רפואיים ובתי חולים אמריקאיים לרשת תקשורת ומידע לאומית, באמצעות כבל סיבים אופטיים באורך 12 אלף מייל.

אלי פפושדו אלי פפושדו אלי פפושדו

ההיכרות בין משפחת פפושדו לסון־שיונג נוצרה לפני כמה חודשים, כשהאחרון החליט לממש חזון שלו הקשור למיפוי הגנום האנושי. פרויקט המיפוי בוצע בשנים 1990–2003 בעלות של 3 מיליארד דולר. לאחר השלמת הפרויקט האמין סון־שיונג כי ניתן להתאים לכל אדם את הטיפול הרפואי המתאים לו ביותר, בהתבסס על המבנה הגנטי הייחודי לו. סון־שיונג חיפש חוות שרתים כדי לאחסן את המידע הכרוך בפרויקט, שמצריך זיכרון מחשב רב ויכולת עיבוד עצומה.

כך הגיע מנכ"ל החברה של סון־שיונג לאחת החוות של משפחת פפושדו והחליט לשכור ממנה שטח גדול. בהמשך, כשהבין שצרכיו בתחום גדלים ואחרי שלמד להכיר את יכולותיה של קבוצת ים סוף בתחום חוות השרתים, החליט להשקיע ב־SRF ולהצטרף אליה גם כשותף. סון־שיונג אינו שותף פעיל, ואת הניהול השוטף של החברה מבצע אבנר פפושדו, בנו של אלי פפושדו.

חוות שרתים בהתאמה אישית

 

קבוצת ים סוף משכירה חוות שרתים בארה"ב זה יותר מעשר שנים. בשלוש השנים האחרונות היא פועלת גם כיזמית באמצעות החברה־הבת SRF ומקימה חוות שרתים, בהתאמה אישית לצורכי הלקוחות.

סון־שיונג נולד בדרום אפריקה להורים ממוצא סיני. הוא מוכר לאמריקאים גם מאחר שהוא מחזיק ב־4.5% בלוס אנג'לס לייקרס, מניות שרכש מארווין "מג'יק" ג'ונסון. סון־שיונג, הממאן להיחשף לתקשורת, סיים תיכון בגיל 16 ובגיל 23 קיבל תואר ד"ר לרפואה. בנוסף, הוא גם מנתח פעיל ומדען החתום על פיתוח טיפולים חדשניים למחלות הסוכרת והסרטן.

במהלך הקריירה שלו המציא יותר מ־50 פטנטים הרשומים על שמו וכתב יותר מ־100 מאמרים מדעיים. הוא מכהן כיום גם כפרופ' למיקרוביולוגיה, אימונולוגיה וגנטיקה מולקולרית באוניברסיטת UCLA בקליפורניה.

תגיות