אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרקליטים רוצים עו"ד מיזוגים צילום: shutterstock

הפרקליטים רוצים עו"ד מיזוגים

מרבית השותפים במשרדי עורכי דין בישראל סבורים שמיזוג הוא הדרך הנכונה להרחבת פעילות המשרד, ולא גידול טבעי

17.06.2012, 09:37 | דודי זלמנוביץ'

מיזוגים ורכישות בין משרדי עורכי דין הפכו לפופולריים מאוד בשנים האחרונות. זאת תחת ההנחה שסינרגיה והשלמה בין שירותים משפטיים שונים תורמות מצרפית להגדלת נתח השוק ושולי הרווח. כמו כן, הנחת ה"גודל" כשלעצמה משרתת צרכים שיווקיים, כלכליים, מקצועיים ואחרים. לעתים משמש המהלך להשלמת תהליך פרישה מן המקצוע בשל גיל או לתפקיד שיפוטי או ציבורי.

18 משרדים גדולים הם תולדה של מיזוג, צילום: בלומברג 18 משרדים גדולים הם תולדה של מיזוג | צילום: בלומברג 18 משרדים גדולים הם תולדה של מיזוג, צילום: בלומברג

בסקר שנערך לאחרונה ב"כלכליסט" נמצא כי מרבית השותפים בארץ סבורים שמיזוג הוא הדרך הנכונה להרחבת פעילות המשרד, ולא גידול טבעי. בדיקת שורת המיזוגים בחמש השנים האחרונות בקרב 30 המשרדים הגדולים מעלה ש־18 משרדים הם תולדה של מיזוג מלא, שבעה משרדים ערכו מיזוג חלקי, וחמשת המשרדים האחרים לא התמזגו אך צירפו שותף בכיר עם פעילות. מיזוג ו/או רכישה כרוכים בין היתר בשילוב בין אסטרטגיות, תרבויות ארגוניות, מערכי תגמול, גודל המשרדים והיקף הכנסותיהם, גורמי אנוש, מערכות אפליקטיביות, ניהול ידע ושיתוף בתקורות. הניסיון מלמד כי ניתוח נכון של פוטנציאל המהלך ובדיקת נאותות ממזערים את הסיכון לכישלונו או תורמים להצלחתו.

מניתוח כישלון מיזוגים עולה כי הסיבות העיקריות הן בדיקת נאותות חסרה ערב המיזוג, היבטים פרסונליים של השותפים הבכירים במשרדים המתמזגים, תרבות ארגונית שונה והיבטים כלכליים ומקצועיים.

 

הכותב הוא מנכ"ל חברת GLawBAL

תגיות