אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דל תממן רכישות ציוד שלה לחברות סטארט-אפ צילום: בלומברג

דל תממן רכישות ציוד שלה לחברות סטארט-אפ

החברה האמריקאית החלה בתכנית אשר תאפשר לחברות סטארט-אפ בעלות הון מוגבל לצרוך את מוצרי דל תוך שימוש בכסף של דל

17.06.2012, 14:31 | סוכנויות הידיעות

דל השיקה תכנית אשראי של 100 מיליון דולר שנועדה לסייע לחברות סטארט-אפ לממן רכישות טכנולוגיה מדל. התכנית, הקרויה The new Dell Innovators Credit Fund , מעניקה לחברות מתחילות או כאלה הממומנות על ידי קרנות הון סיכון אשראי מקסימאלי של 150 אלף דולר, או 10% מהמימון שלהם לרכישת פתרונות מדל.

על פי החברה, המטרה מאחורי הקרן החדשה היא לאפשר לחברות סטארט-אפ להשקיע בטכנולוגיה המהותית לקידום החדשנות מבלי לצרוך הון החיוני לצרכים עסקיים אחרים. אולם נראה שבפועל, דל פשוט יצרה שוק חדש למוצרים שלה עם לקוחות הנתמכים על ידי הכסף שלה.

המשתתפים יקבלו תנאי אשראי נוחים יותר, צוות מכירות של דל ותמיכה לחומרה ולתוכנה. דל תקבל תשלומי ריבית, היקף מכירות גבוה יותר ואפשרות לקשרים רווחיים ארוכי טווח. זוהי נוסחה מנצחת, או לפחות, כך חושב אחד המשתתפים הראשונים, קורנט מוטור.

יו"ר החברה אמר כי תכנית האשראי של דל מספקת One Stop Shop ומאפשרת לקורנט מוטור להשיג את הטכנולוגיה שבסופו של דבר חוסכת שישה חודשים באספקת הקורקינטים החשמליים שמייצרת החברה. דל כבר אישרה מראש כמה חברות שזכאיות להשתתף בקרן, ומקבלת בקשות מחברות סטארט-אפ נוספות.

זה עשוי להיות צעד ראשון בדרך להשבת זרוע הון הסיכון של דל, לאחר שבדצמבר נפוצו שמועות שדל מחייה את "דל ונצ'ורס". חטיבת הון סיכון מועצמת יכולה לעזור לקדם רכישות ולהאיץ את המעבר של דל לחברת שירותים. יצרנית המחשבים מטקסס איננה חברת הטכנולוגיה הראשונה או היחידה שחלק מהעסקים שלה מוקדש למימון רכש של הפתרונות שהחברה עצמה מציעה.

גם ליבמ יש חטיבת הון סיכון ותכנית שמספקת במשך שלוש שנים תוכנות חינם, הנחיות ועזרה טכנית לחברות סטארט-אפ - IBM Global Entrepreneur program. קריטיקס השיקה בדצמבר 2010, תכנית האצת סטארט-אפים לציון חגיגות 15 השנה להנפקה הציבורית הראשונה שלה.

התכנית מספקת לסטארט-אפים בשלבים הראשונים הון של עד 250 אלף דולר, חלל משרדי למשך 18 חודשים, גישה לקריטיקס פרטנרס, ללקוחות, לעובדים ולטכנולוגיה וכן תמיכה בסיבוב הבא של מימון של המשתתפים.

מדוע כל כך הרבה חברות טכנולוגיה בוחרות לעזור ומציעות משאבים למה שעשוי להפוך להיות המתחרה הבאה שלהן? מאחורי ההחלטה עומד היגיון עסקי מוצלח. מרבית הסטארט-אפים שמקבלים דחיפה לא הופכות להיות המתחרות של המממנות הגדולות ביותר שלהן, אלא הן הופכות לשותפות, ללקוחות וליעדי רכישה עתידיים.

 

בנוסף, אם הסטארט-אפ זוכה להצלחה, החברות המשקיעות עשוית לזכות באחוז מהרווחים, או להשיג גישה מוקדמת לטכנולוגיה. השווקים הולכים ומתאחדים, ואנחנו צפויים לחוות ביוזמות נוספות מסוג זה מצד חברות מבוססות. עם זאת, רק לאורך זמן נדע אם המגמה תסתכם במערכת סטארט-אפים משגשגת או מיזוגים נוספים בשוק.

תגיות