אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": פישמן במגעים למכירת חברת תשתיות הסלולר בברזיל צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": פישמן במגעים למכירת חברת תשתיות הסלולר בברזיל

אליעזר פישמן, המחזיק ב־84% ממניות החברה בברזיל, מקווה למכור אותה לפי שווי של 150–200 מיליון דולר. המזומנים עשויים לסייע לפישמן לרכוש בחזרה ממגדל 10% ממונדון ההודית תמורת 60 מיליון דולר

18.06.2012, 06:58 | גולן חזני

איש העסקים אליעזר פישמן מנהל מגעים למכירת חברת השכרת תשתיות הסלולר בברזיל, שבשליטתו. המגעים, שנמצאים בשלב ראשוני, מתנהלים לפי שווי חברה של 150–200 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט".

פישמן מחזיק ב־84% ממניות חברת תשתיות הסלולר כשביתר המניות מחזיקים שותפים מקומיים. מדובר בחברה, שבדומה לטאואר ויז'ן, מקימה מגדלי תקשורת סלולרית ומשכירה אותם לחברות הסלולר המקומיות. לחברה כ־800 לקוחות והיא מרוויחה כ־25 מיליון דולר בשנה.

החברה הוקמה לפני תשע שנים על ידי פישמן כשביתרת המניות מחזיקים חברי ההנהלה של החברה שנמצאים בתפקידם מאז הוקמה. את המכירה מנהל מנכ"ל החברה, והם מתנהלים מול ארבעה גופים: שתי קרנות פרייבט אקוויטי, חברה גדולה בתחום ובנק השקעות (באמצעות אחת הקרנות שבבעלותו).

אליעזר פישמן, צילום: עמית שעל אליעזר פישמן | צילום: עמית שעל אליעזר פישמן, צילום: עמית שעל

פישמן ניהל בעבר מגעים כבר ב־2008–2009 למכירת החברה תמורת כ־127 מיליון דולר, אולם בסופו של דבר לא הבשיל המו"מ לכלל עסקה.

המימוש צפוי לסייע לפישמן להתמודד עם כמה אתגרים שניצבים בפניו, כשאחד מהם הוא תשלום צפוי של 60 מיליון דולר לחברת הביטוח מגדל עבור מניותיה בחברת מונדון בהודו (10%). מונדון מרכזת את פעילות הנדל"ן של קבוצת פישמן בהודו ו־90% ממניותיה מוחזקות בידי חברת כלכלית ירושלים והחברות־הבנות שלה, מבני תעשיה ודרבן.

מגדל רכשה את המניות מהחברה הפרטית של פישמן, נכסי פישמן, באוקטובר 2007 תמורת 60 מיליון דולר, וכן התחייבה לשלם לפישמן עוד 10 מיליון דולר אם בתוך חמש שנים ממועד העסקה תונפק מונדון בשווי הגבוה מ־600 מיליון דולר. בנוסף, קיבלה מגדל אופציית מכר (Put) למכור בחזרה את מניותיה לפישמן, אם ההנפקה לא תצא אל הפועל. מגדל יכולה לממש את האופציה במהלך מחצית השנה שמתחילה באוקטובר 2012.

שווי ההשקעה של קבוצת כלכלית ירושלים במונדון הוא שלילי ועמד בסוף 2011 על -364 מיליון שקל, כשעד לאותה התקופה העמידה הקבוצה למונדון הלוואות של 419 מיליון שקל.

פישמן צבר לעצמו מוניטין של איש עסקים שעומד מאחורי החברות שבשליטתו, וגם במשברים הקשים שעבר - הן במשבר הלירה הטורקית והן במשבר ב־2008 - ידע לעמוד בתשלום החובות, וזכה ליחס אוהד משוק ההון בהנפקות האג"ח שביצע.

תגיות