אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - נציג כלל ביטוח לא ימונה לנציגות האג"ח בישראלום: "אנחנו בעלי עניין אישי" צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי ל"כלכליסט" - נציג כלל ביטוח לא ימונה לנציגות האג"ח בישראלום: "אנחנו בעלי עניין אישי"

בנציגות בעלי האג"ח של ישראלום שקלו למנות נציג מכלל ביטוח במקום נציג הראל שפרש בשבוע שעבר. אלא שלאחר פניית כלכליסט הבהירו בכלל ביטוח שהמינוי עשוי לייצר ניגוד עניינים מאחר שהיא נשלטת על ידי אי.די.בי — שותפתה של ישראלום לשליטה בשופרסל

18.06.2012, 08:03 | לירוי פרי
הסדר החוב בישראלום, שבשליטת מתיו ברונפמן ויעקב (שולם) פישר, מתגבש בימים אלו ובמוקד עומדת כעת סוגיית הרכבת הנציגויות עבור שלוש סדרות האג"ח. לנציגות של בעלי האג"ח מסדרות ד' ו־ו' נבחרו לפני כשבועיים דנאור ארז מפסגות ושמואל אשל ממנורה, וכעת נותר מקום פנוי לאחר שיוני שר, נציגה של הראל, פרש בשל פוטנציאל לניגוד עניינים על רקע התעניינותה של חברת הביטוח ברכישת מבנה איקאה שבנתניה מידי ישראלום.

ל"כלכליסט" נודע כי אחד השמות שעלו על הפרק בעקבות התפטרותו של שר הוא מרדכי משיטה, נציגה של כלל ביטוח. לפי הערכות, אחזקותיה של כלל ביטוח באג"ח של ישראלום מסתכמות לכ־25 מיליון שקל ערך נקוב, והיא מהווה כ־10% מהחוב לבעלי האג"ח. אלא שמינוי שכזה עשוי ליצור ניגוד עניינים: כלל ביטוח נשלטת על ידי קבוצת אי.די.בי, השותפה הגדולה של ישראלום המחזיקה ב־18% בשופרסל.

בתגובה לפניית "כלכליסט" בנושא החליטו בכלל ביטוח לסתום את הגולל על המינוי הפוטנציאלי: "מטעמי זהירות כלל ביטוח סיווגה עצמה כבעלת 'עניין אישי' בקשר לאג"ח ישראלום, ומשום כך ראתה עצמה כמנועה מלהשתתף בנציגות מחזיקי האג"ח של ישראלום ועל כך כבר הודיעה מבעוד מועד".

מלבד כלל ביטוח, הגופים המוסדיים הבולטים באחזקותיהם באג"ח ישראלום הם פסגות (36 מיליון שקל ערך נקוב), הראל (20 מיליון שקל ערך נקוב), מנורה מבטחים (11 מיליון שקל ערך נקוב) וכן בית ההשקעות דש איפקס.

אסיפה בלי משתתפים

אתמול התקיימה במשרדי הנאמן שיף הזנפרץ נאמנים אסיפת בעלי אג"ח ה' של ישראלום, אולם חמישה משתתפים בלבד נכחו בה. עיקר הדיון התנהל סביב השאלה האם להצטרף לנציגות המשותפת של שתי הסדרות האחרות, או לחלופין להתעקש על נציגות נפרדת מחשש לניגוד עניינים. בימים הקרובים מחזיקי האג"ח יידרשו להצביע על אופן ייצוגם בהסדר החוב המתגבש.

ישראלום היא חברה פרטית, שנחשבת לתאגיד מדווח בשל חוב לבעלי אג"ח (סדרות ד', ה' ו־ו' בהיקף כולל של כ־250 מיליון שקל). החברה פעלה בעבר בתחום הנדל"ן, אולם מאז 2009 ביצעה מימוש נכסים מסיבי בהיקף של מאות מיליוני שקלים, וכעת נותרה עם נכסים ספורים. ישראלום מחזיקה בכ־18.5% ממניות שופרסל וב־85% ממניות פאלאס תעשיות הציבורית.

החוב הפיננסי נטו של ישראלום (בניכוי מזומן ופיקדונות) מסתכם בכמיליארד שקל. בנק הפועלים הוא הנושה הגדול ביותר של החברה, והחוב עבורו מסתכם לכ־730 מיליון שקל. לחברה יש גם חוב היברידי (שטרי הון עם זכות המרה למניות) עבור בעלי השליטה בהיקף של 133 מיליון שקל.

מתרכזים במכירת איקאה

עיקר המאמצים בישראלום מתמקדים כאמור בסגירת הסדר חוב מול כלל הנושים ובמו"מ למכירת הנדל"ן של החברה. כפי שנחשף ב"כלכליסט" בהראל בוחנים בימים אלו אפשרות לרכישת מבנה איקאה בנתניה, שבו מחזיקה ישראלום ב־50% (עם אופציה למכירת כל המבנה) ששוויים נאמד ב־107 מיליון שקל. הראל, המחזיקה באג"ח של ישראלום מושקעת גם ב־170 מיליון שקל בקרן המנוף KCPS, אחד מנושיה המובטחים של ישראלום.

תגיות