אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האלכוהול:  שובם של היקבים הגדולים

חדשות האלכוהול: שובם של היקבים הגדולים

אתמול הוכרזו הזוכים בתחרות היין אשכול הזהב, והתוצאות מעידות על המשך השיפור ביינות של הגדולים אחרי שנים של ניצחון יינות הבוטיק

19.06.2012, 10:05 | עמית יריב

אתמול התקיימה הגאלה החגיגית לציון עשור לתחרות אשכול הזהב - אירוע שבמסגרתו הוכרזו הזוכים בתחרות היין, וכן התקיימה מכירה פומבית של בקבוקים מיוחדים שתרמו היקבים. תוצאות התחרות השנה מסמלות את חזרתם למרכז הבמה של היקבים המסחריים הגדולים, לאחר שבשנים האחרונות שלטו בתחרויות יקבי הבוטיק. ההצלחה של היקבים הגדולים היא תוצאה של מאמץ משמעותי שהם עשו בשנים האחרונות, שבמסגרתו החלו להקפיד יותר על איכות היינות ועל בידול והבחנה בין הסדרות הבסיסיות לסדרות הפרימיום. האסטרטגיה הזאת היא שהביאה להם בתחרות הנוכחית עשרה מ־17 המקומות הראשונים בקטגוריות הפתוחות לפניהם. המנצחים הגדולים השנה הם יקבי כרמל ויקבי רמת הגולן.

ראשיתה של התחרות, שהיא היחידה המוקדשת ליינות ישראליים בלבד, ב־2003. אבי בן־עמי, הסומלייה של מסעדת רושפלד, חיפש פרויקט חדש לאחר שהמסעדה נסגרה והחליט לייסד תחרות יין. בתחרות הראשונה, שנקראה לה סומלייה, השתתפו רק 56 יינות בשמונה קטגוריות. בתחרות השנה כבר השתתפו 282 יינות ב־20 קטגוריות.

ספיישל רזרב 2009, יקב רקנאטי ספיישל רזרב 2009, יקב רקנאטי ספיישל רזרב 2009, יקב רקנאטי

קיימים בענף שני מודלים עיקריים שעל פיהם מתנהלות תחרויות יין. בראשון משלם היקב דמי השתתפות בעבור כל יין שהוא שולח לתחרות, ובשני משלמים בעבור כל יין שזכה, לפי רמת הזכייה. אשכול הזהב מתנהלת לפי המודל השני, ויש הטוענים נגדה כי השיטה מכתיבה אינפלציה של פרסים וקטגוריות, אך בן־עמי דוחה את הטענה: "התחרות היא אכן עסק כלכלי, אבל מבין 282 יינות שהשתתפו השנה 64 זכו, כלומר כ־23%. ארגון ה־OIV, המארגן תחרויות בעולם, מאפשר לחלק פרסים ל־30% מהמשתתפים. אילו רציתי להרוויח יותר, הייתי יכול להוסיף עוד שתיים־שלושה קטגוריות. ובאשר לטענה שאני מנסה לרצות את הלקוחות", הוא אומר, "השיפוט נעשה בידי אנשי מקצוע שפועלים בהתנדבות ולא חייבים לי דבר. גם אילו רציתי לשנות את התוצאות, אין לי אפשרות להתערב כלל".

זוכים נוספים

קברנה סוביניון (מעל 110 שקל): קברנה סוביניון רזרב 2009, יקב אסף

מרלו מעל 110 שקל: מרלו 2009, יקב טורא

סירה/שירז: שירז 2010 כרם בן־זמרה, יקב אדיר

ממסך (בלנד) אדום (90–130 שקל): לג'נד 2009, יקב שילה

הזוכים בין יקבי הבוטיק (עד 12 אלף בקבוקים בשנה)

קברנה סוביניון: קברנה סוביניון 2009, יקב אליגוטה

מרלו: מרלו 2010, יקב גיזו

ממסכים אדומים: שמבור 2010, יקב וורטמן

תגיות