אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חודשיים לאחר ההוזלה: בזק מעלה ב-20% את מחיר האינטרנט ללקוחות חדשים צילום: אביגיל עוזי

חודשיים לאחר ההוזלה: בזק מעלה ב-20% את מחיר האינטרנט ללקוחות חדשים

מחיר חיבור 5 מגה, המהירות הנמוכה ביותר שמציעה החברה, עלה ב-10 שקלים ל-55 שקל בחודש

19.06.2012, 11:10 | גילעד נס

לקוחות המעוניינים להתחבר לתשתית האינטרנט של בזק גילו בימים האחרונים כי החברה העלתה את תעריף החיבור למהירות הנמוכה ביותר שהיא מציעה, 5 מגהביט לשנייה. כעת נדרשים הלקוחות לשלם 55 שקל לחודש, לעומת 45 שקלים לחודש - התייקרות של יותר מ-20%.

בחודש אפריל השנה הורידה בזק את מחירו של חיבור ה-5 מגה בכ-20% ל-45 שקל, בעת שהכריזה על הפסקת שיווקו של אינטרנט במהירות 2.5 מגה, ולמעשה השוותה בין מחיר ה-5 מגה למחיר ה-2.5 מגה. כעת, כאמור, מייקרת החברה בכ-20% את המחיר למהירות זו. לקוחות קיימים ימשיכו לשלם את המחיר שהיה בתוקף בעת שהתחברו לחברה.

באפריל גם העלתה החברה את מחירי המהירויות הגבוהות יותר: חיבור ב-10 מגה הוצע ב-65 שקל לחודש (במקום 59 שקל בממוצע שנתי קודם לכן), ו-20 מגה תמורת 85 שקל (לעומת 70 שקל). מחיר החיבור ל-30 מגה הועלה ל-95 שקל בחודש (לעומת 75 שקל), 50 מגה נמכר תמורת 110 שקל (לעומת 85) ומהירות של 100 מגה התייקרה ב-15 שקל ועלתה מאז 130 שקל בחודש.

המחיר עולה, צילום: דור גרבש המחיר עולה | צילום: דור גרבש המחיר עולה, צילום: דור גרבש

מבזק נמסר בתגובה כי "בזק יוצאת במבצעים מידי תקופה, בהם מציעה ללקוחות חדשים להצטרף לחברה במחירים אטרקטיביים במיוחד. חשוב לציין כי בזק מציעה כל העת מבצעים גם ללקוחות קיימים המעוניינים לשדרג את מהירות הגלישה שלהם. למרות עדכון המחירים בזק עדיין שומרת על מחיר התשתית הזול ביותר בשוק התקשורת".

מבטלים מהירויות, משווים מחירים, ואז מעלים אותם

בשנים האחרונות שואפות בזק ו-HOT, שתי החברות היחידות המחזיקות בתשתית אינטרנט בישראל, להגדיל את הכנסותיהן מחיבורי האינטרנט, בעת שההכנסות משיחות הטלפון עצמן הולכות ויורדות. לצורך כך הן מבטלות מדי תקופה את שיווקה של מהירות מינימלית מסויימת (1.5 מגה ו-2.5 מגה), ומתמחרות את מהירויות הביניים (10, 12 ו-15 מגה) יותר באופן השווה או יקר במקצת לעומת מחירי המהירויות הנמוכות יותר.

הלקוחות משדרגים את המהירות, וכך יכולות החברות בהמשך להעלות את המחירים בידיעה כי ללקוחות אין אפשרות לעבור למהירויות נמוכות יותר. HOT נעזרת גם ביכולתה למכור חבילות טריפל (טלפוניה, תשתית אינטרנט וטלוויזיה) על מנת להציע חבילות הכוללת תשתית אינטרנט במחירים המגלמים הנחה משמעותית לעומת מחירה של תשתית האינטרנט לבדה.

בבזק מנסים גם לפצות על אובדן ההכנסות מגזירות רגולטוריות נוכחיות ועתידיות - על החברה נאסר מאפריל השנה לגבות תשלום נפרד עבור קו אינטרנט שאינו נרכש יחד עם קו טלפון, וההכנסות שגרפה החברה כתוצאה מתשלום זה - בסך 25 שקל - טרם ביטולו נאמדו בעשרות מיליוני שקלים בשנה. על מנת לאזן את אובדן ההכנסות יכולה בזק להעלות את מחירי תשתית האינטרנט עצמה, ולמעשה החברה אף הבהירה למשרד התקשורת במהלך הדיונים שקדמו לביטול התשלום לעיל כי לא תהיה לה ברירה אלא להעלות את המחירים לכלל הלקוחות. בניגוד לתעריפי הטלפוניה, תעריפי האינטרנט של בזק אינם מפוקחים בידי משרד התקשורת, ולשר התקשורת יכולת מוגבלת יחסית לכפות על החברה שינוי בתעריפים אלו.

במשרד מקווים כי מכרז הסיבים של חברת החשמל, האמור לייצר תשתית פס רחב נוספת במדינה, יסייע בהורדת המחירים, אולם המכרז מצוי כיום בשלב בו טרם נבחר בעל השליטה בפרויקט, וככל הנראה יוכל המיזם המבוסס על הסיבים הללו להציע את שירותיו לצרכנים לכל המוקדם בשלהי 2013.

תגיות