אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
CA תשתף פעולה עם אוניברסיטת תל־אביב צילום: בלומברג

CA תשתף פעולה עם אוניברסיטת תל־אביב

חברת התוכנה תזרים מיליוני דולרים למרכז חדשנות משותף שיתמקד בתחומי הסייבר והמחשוב הארגוני

20.06.2012, 12:10 | רפאל קאהאן
חברת התוכנה הבינלאומית CA ואוניברסיטת תל־אביב הודיעו אתמול כי בכוונתן להקים מרכז חדשנות משותף. גורמים המקורבים למיזם מסרו כי היקף התמיכה של CA יגיע לכמה מיליוני דולרים בשנה ויימשך בהתאם לדרישות התקציב של המרכז.

בהודעה, שנמסרה במסיבת עיתונאים במהלך כנס CA EXPO בתל אביב, מסר נשיא CA ביל מק'קרקן על הקמת המיזם במסגרת התוכנית לקשרים עם האוניברסיטאות של חברת CA. תוכנית זו משמשת לפיתוח ולקידום מחקר בתחומים כדוגמת ניהול המחשוב או אבטחה מקוונת. "הודות לשיתופי פעולה עם אוניברסיטאות יכולים סטודנטים וחוקרים לצבור ניסיון משמעותי שיכין אותם טוב יותר לתפקידים של ניהול וקידום החדשנות במקומות שבהם יעבדו בעתיד", הוסיף מק'קרקן.

פרופ פרופ' יוסף קלפטר נשיא אוניברסיטת תל אביב | צילום: מיכל ראש בן עמי פרופ

"המטרה של שיתוף הפעולה היא לספק לסגל האקדמי ולסטודנטים של האוניברסיטה הזדמנות לעבוד עם המומחים של CA טכנולוגיות במחקר ופיתוח" כך אומר פרופי יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת ת"א.

שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת תל־אביב יתבצע בעיקר דרך ביה"ס להנדסת חשמל ומדעי המחשב. "ביה"ס למדעי המחשב הנו ממרכזי המחקר המובילים בעולם", אמר פרופ' יוסי עזר, דקאן בי"ס בלבטניק למדעי המחשב. "סך הסטודנטים אצלנו עומד על כ־1,200 וההשקעה תאפשר להוסיף עוד סטודנטים".

פרופ' מאיר פדר, דקאן ביה"ס להנדסת חשמל באוניברסיטה, אמר ש"ביה"ס להנדסת חשמל יתמקד במחקר בתחומי תעבורת נתונים ורשתות תקשורת, בעוד שביה"ס למדעי המחשב יתמקד במחקר בתחום התוכנה. מדובר בכ־1,000 סטודנטים להנדסת חשמל שיוכלו ליהנות מהמרכז החדש".

שיתוף פעולה בין חברות מסחריות ובין מוסדות אקדמיים הוא תופעה שמתחילה לצבור תאוצה בעולם הטכנולוגיה. שיתוף פעולה מאפשר לנפק לסטודנטים תוכניות אקדמיות התואמות את צורכי החברות, וכן לחברות ליהנות משירותי מחקר ופיתוח ללא הקצאת משאבים פנימיים. עיקר שיתוף הפעולה יתמקד בתחומי הסייבר, בעיקר בתחום אבטחת המידע והגישה במערכות מחשוב ארגוניות.

חברת CA היא החברות המובילות בעולם בתחום המחשוב וה־IT. החברה הוקמה ב־1976 ומספקת שירותי מחשוב למרבית החברות ברשימת Global Fortune 500. הכנסות החברה ב־2011 הסתכמו ב-4.429 מיליארד דולר והיא מעסיקה כ-14 אלף עובדים בכל העולם. בישראל מועסקים כ־200 מהם במרכז פיתוח מקומי הפועל מאז שנות השבעים.

תגיות