אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תל אביב: היזמים שיווקו קרקעות וגייסו כספים, המגרשים טרם הוצאו למכרז

תל אביב: היזמים שיווקו קרקעות וגייסו כספים, המגרשים טרם הוצאו למכרז

מינהל מקרקעי ישראל הסיר שלטי חוצות שהוצבו בשכונת המשתלה וקראו ללקוחות פוטנציאליים להתארגן לבניית פרויקט על הקרקע; ראש אגף הפיקוח במינהל: "אנחנו מתייחסים למקרה כאילו פלשו לקרקע"

20.06.2012, 15:28 | דותן לוי

שלטי חוצות ענקיים שהוצבו על קרקעות המיועדות לשיווק בשכונת המשתלה בתל אביב הוסרו היום (ד') על ידי פקחי מינהל מקרקעי ישראל. מדובר ב-7 מגרשים בשטח כולל של כ-20 דונם המיועדים להקמת 452 יח"ד אך טרם הוצאו למכרז. למרות זאת, השלטים קראו ללקוחות פוטנציאליים להתארגן לבניית הפרויקט על הקרקע והערכות הן כי היזמים אף החלו לגייס כספים לפרויקט.

על השלטים, שגודלם מטרים אחדים כל אחד, נכתב: "מתארגנים לבניית פרויקט במשתלה החדשה" בתוספת מספר טלפון נייד. במינהל ציינו היום כי הקמת השלטים וחיבורם לקרקע, הנמצאת בבעלות המדינה, מהווה למעשה עבירה פלילית והם מתייחסים לכך כפלישה לקרקע. במקביל להסרת השלטים אף הוגשה תלונה במשטרה נגד היזמים. כמו כן, במינהל דאגו להזהיר את ציבור הרוכשים ואמרו כי "מדובר בקרקע שטרם יצאה למכרז פומבי. כל המשלם מקדמות כספיות או מתחייב מול היזמים, שם כספו על קרן הצבי".

שכונת המשתלה בתל אביב שכונת המשתלה בתל אביב שכונת המשתלה בתל אביב

לדברי ישראל סקופ, ראש אגף הפיקוח במינהל, הצבת השלטים פוגעת בשוויוניות המכרז בכך שהיא מעניקה יתרון לאותם יזמים. "זו לא פעם ראשונה שאנחנו נתקלים בתופעה הזו ומיד פועלים ועוקרים את השילוט. זה מטעה את הציבור שעלול לחשוב שאותו יזם כבר זכה במכרז על הקרקע. מבחינה חוקית אני מתייחס אל היזם כפולש לקרקע, אבל ברור שהצבת השלטים מאפשרת לאותו היזם לאסוף בעלי עניין וכך לממן את השתתפותו במכרז".

תגיות