אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
להביא את הכלב לעבודה: משפר את האווירה או פוגע בתפוקה? צילום: מרינה רודינסקי

להביא את הכלב לעבודה: משפר את האווירה או פוגע בתפוקה?

יותר ויותר מקומות בישראל מאפשרים לעובדים להביא איתם את הכלב לעבודה. הם מרוויחים אווירה ביתית ושמחה והסחות דעת נעימות לעובדים, אך עם זאת, ישנם גם מי שלא אוהב את נוכחות הכלבים וסבור שהיא עלולה להפריע ולפגוע בתפוקת העובדים

22.06.2012, 17:39 | מעין מנלה

אנשים רבים קמים בבוקר, מוציאים את הכלב לטיול והולכים לעבודה - אבל יש אנשים שקמים בבוקר, לוקחים את הכלב והולכים לעבודה. בארה"ב 20% מהחברות מאפשרות להביא חיית מחמד מתאימה לעבודה, כך לפי סקר שנערך במדינה. בישראל לא נערך סקר דומה, אך נראה כי יותר ויותר מקומות, בעיקר חברות ומשרדים קטנים, מאפשרים לעובדים לבלות את השעות הארוכות במשרד ביחד עם חיית המחמד שלהם.

מקומות כאלו זוכים לאווירה ביתית וחמה יותר ול"הסחת דעת" חיובית ופרוותית במיוחד במהלך יום העבודה. עם זאת, הסחת הדעת הזאת עשויה לפגוע בתפוקה ובריכוז של בעל הכלב וכן של העובדים האחרים, ובל נשכח כי יש גם אנשים שלא אוהבים נוכחות של כלבים במשרד, מפחדים מכלבים, אלרגיים או סתם לא אוהבים שמלקקים אותם.

"כל משרד צריך שיהיה לו כלב"

"אני חושב שלכל משרד צריך שיהיה כלב", אומר מור רוטברט, מעצב תעשייתי בחברת Roboteam, אשר נוהג להביא איתו את הכלבה ג'ויה לעבודה. נוכחות הכלבה בעבודה לא מפריעה, הוא אומר, אלא להיפך, "היא מסתובבת בין כולם, זה נותן לאנשים הפסקה ובאמת כולם אוהבים אותה".

מן העבר השני, יניר מרציאנו, יועץ ארגוני, אומר שלמרות שהוא מבין את הצורך להביא כלב לעבודה כי להשאיר אותו לבד בבית זה קשה, הבאת הכלב עשויה גם לגזול תשומת לב מהעובד ולהפריע לאנשים אחרים. "זה עושה אווירה מאוד שמחה אבל עלול לפגוע לפעמים בתוצרת. אנחנו באים למקום עבודה כדי לעבוד, לא לבלות. לי באופן אישי זה לא היה מפריע שמביאים כלב, אבל בהיבט של בוס או מנהל לא הייתי שש כל כך מהר לאשר דבר כזה מכיוון שזה יוצר היסחי דעת", אומר מרציאנו. לכן, הוא ממליץ שאם מקום העבודה הוא כזה שניתן להביא אליו בעלי חיים, צריך לתת לכך קודם תקופת ניסיון ולבדוק שזה לא יוצר הפרעה. 

הכלב ברי במשרדי moog.it, צילום: מרינה רודינסקי הכלב ברי במשרדי moog.it | צילום: מרינה רודינסקי הכלב ברי במשרדי moog.it, צילום: מרינה רודינסקי

אורי מגן, בעל משרד moog.it, החל להביא את כלבו ברי לעבודה כשהיה עוד גור. "אני רואה את זה כמשהו מאוד טבעי, זה כלב שעושה פה שמח לכולם. זה נחמד שיש במשרד בעל חיים שמוסיף קצת צבע ומצחיק ומשעשע את הצוות", מספר מגן. "אנחנו משרד שעוסק בפרסום דיגיטלי ובעיקר בפייסבוק, כשהבאנו אותו דבר ראשון שהצוות עשה היה לפתוח לו דף בפייסבוק שמעדכן את התמונות".

המשרד של אורי מעסיק שישה עובדים שיושבים ב"אופן ספייס". מתן טלמור, מנהל תוכן ב-moog.it, אומר שנוכחותו של הכלב ברי הופכת את העבודה ליותר כיפית. "למרות שזה מצד אחד גורם לך להתרכז פחות, זה הופך את מקום העבודה להרבה יותר כיפי, ביתי ומשפחתי. כשברי מגיע הוא לא הכלב של הבוס, הוא הכלב של כולנו ואז יש לנו אחריות משותפת. וזה כיף מידי פעם במקום לעשות הפסקת סיגריה לעשות הפסקת ברי ופשוט לשחק איתו. אנחנו כל היום מחפשים רעיונות חדשים ותקועים מול פייסבוק, אז מידי פעם לקחת הפסקה לשחק עם כלב זה משפר את היום", לדבריו.

הכלבה ג הכלבה ג'ויה במשרדי Roboteam | צילום: מור רוטברט הכלבה ג

 

אם סביבת העבודה מתאימה - הכלב והבעלים זוכים לחברה

לעתים קרובות הצורך להביא את הכלב לעבודה נובע מכך שאנשים היום עובדים שעות רבות, ואם לא מביאים את הכלב הוא בעצם נשאר לבד בבית. "כלב זו חיה חברתית מטבעה ושהייה לבד לא עושה להם טוב, אז המצב העדיף הוא להיות יחד איתנו. אם סביבת העבודה יכולה להתאים לשהייה של כלב אז הוא זוכה להיות בחברה", אומרת ד"ר נועה הראל, וטרינרית, בעלת מרפאת התנהגות וטרינרית. בנוסף, היא מציינת כי שהייה יחד עם הבעלים בעבודה בונה את הקשר בין הכלב לבעלים.

נינה ספיבק, שהייתה מנהלת פרויקטים בשח"ם, לקחה איתה את הכלב ניקו לעבודה כל יום במשך שנתיים. "זה היה הדבר הכי משמח בעבודה", היא אומרת. "הוא היה יושב שם, הייתה לו את הכרית שלו והייתה עוד מישהי שגם הביאה את הכלב שלה". הכלב של נינה הוא מאוד טריטוריאלי ולעיתים היה נובח על אנשים. למרות זאת, היא אומרת, חבריה לעבודה אהבו אותו וכשעזבה את מקום העבודה עמיתיה נתנו מתנת פרידה גם לניקו. היום נינה עובדת במתנ"ס קהילתי אליו אסור להביא כלבים. "זה חסר לי, כי אני צריכה למצוא לו כל הזמן פתרונות של איפה להיות", היא מספרת. "זה חסר מתוך המקום שהוא נמצא לבד בבית. עם זאת, הוא כלב טריטוריאלי שקשה איתו בעבודה בגלל הנביחות. מקומות שנכנסים ויוצאים בהם הרבה אנשים לא מתאימים לו", הוסיפה.

דבר המומחים רוצים להביא כלב לעבודה? כך תעשו זאת נכון הרגילו את הכלב לרעיון מגיל צעיר, צרו עבורו שיגרה, ודאו שהתנאים במקום העבודה מתאימים לאופיו ואל תשכחו לדאוג לו לתעסוקה מעין מנלה, תגובה אחתלכתבה המלאה

מקום העבודה צריך להתאים להבאת כלב וכך גם אופי הכלב צריך להיות מתאים למקום העבודה, אומרת ד"ר הראל. כלבים שצריך להשגיח עליהם כל הזמן או כלב שפוחד או תוקפן, למשל, לא מתאים להביא למקום העבודה. כמו כן, אם העבודה היא מקום רועש או הומה אנשים והכלב מפחד מאנשים גם אז זה לא מתאים.

רוטברט, אשר עובד במקום בו מרכיבים רובוטים ויש בו רעש מכונות, אומר כי ג'ויה מסתדרת עם הרעש והאנשים. הוא גם גילה שהיא "מאוד מתעניינת, מסתבר, ברובוטים. בכל פעם שאחד מתחיל לנסוע היא רצה אחריו", לדבריו.

הכלבה דקלה במערכת "כלכליסט" הכלבה דקלה במערכת "כלכליסט" הכלבה דקלה במערכת "כלכליסט"

לגבי נזקים שכלב עשוי לגרום לציוד במקום העבודה, מור מסביר שג'ויה לא גרמה נזק ממשי, היא רק "נשנשה מספר כדורי ספוג וקצת דפים". למנהלים של החברה, אומר מור, אין בעיה עם נוכחות הכלבה, הם אוהבים אותה וגם לקוחות שמגיעים למשרדים תמיד מתחילים לשחק איתה. "פעם הבאתי אותה לישיבה עם לקוחות וזה יצא מצחיק כי כולם דיברו על דברים נורא חשובים והיא הייתה בטירוף שלה, מתחת לשולחן, עם הכדור", הוא מספר. "כולם מאוד התלהבו".

לא כל כלב מתאים להיות במקום העבודה, אבל אולי אפשר ללמד אותו להתאים? דבר ראשון, אומרת ד"ר הראל, כדאי להרגיל את הכלב מגיל צעיר, באופן אידיאלי עד גיל שלוש -  אז יכולת הלמידה של הכלבים היא הטובה ביותר. כמו כן, היא ממליצה להקצות לכלב מקום מסוים במשרד או במקום העבודה, מרבץ או מיטה, ואז הוא כבר ירגיש יותר נוח. את המיטה או המרבץ ניתן לקחת מהבית לעבודה, היא אומרת.

"כלב הוא שובר קרח נהדר"

לגבי עובדים אחרים אומרת ד"ר הראל כי "כלב הוא שובר קרח נהדר. יש מקומות שבהם יש כלב שמגיע למשרד וזה מחבר בין האנשים. נוכחות של כלב במהלך העבודה, גם אם ישנם עובדים שלא אוהבים כלבים, יכולה ללמד אותם דרך כלב כזה שהוא חברותי ונעים".

במחקר שנערך באוניברסיטת וירג'יניה בארה"ב נמצא כי כלבים במקום העבודה מסייעים להפחתת הלחץ הקשור לעבודה אצל בעלי הכלבים ואצל עובדים שבאים במגע עם הכלבים. בנוסף, סקר בארה"ב מצא כי 55 מיליון אמריקאים מאמינים שהבאת בעלי חיים למקום העבודה מובילה לסביבת עבודה יצירתית יותר וכי 50 מיליון אמריקאים מאמינים שהבאת בעלי חיים גורמת לעמיתים לעבודה להסתדר טוב יותר ביניהם.

מיטל אברג'יל, שבבעלותה משרד התיווך Lighthouse ואשר מביאה איתה את הכלבה שלה לונה לכל מקום, כולל לפגישות עסקיות ולמשרד, אומרת שלונה לא רק שלא מפריעה אלא אפילו עוזרת לעסקים. כשהיא מביאה את לונה לפגישות היא שוברת את הקרח. "כשאנשים חושבים על מתווך אז יש הרבה סטיגמות שליליות, אבל אז אנשים באים ורואים אותי עם כלבה קטנה וחביבה ופתאום מרגישים שהשד לא נורא כל כך. היא מחזירה דברים לפרופורציות", היא אומרת. לונה היא כלבה מאוד חברותית וחביבה, מסבירה אברגי'ל, "אם היה מתח באוויר אז כשאנשים רואים את לונה פתאום הם מרגישים בנוח, כאילו הם הגיעו לבית של חברים".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
אצלנו מאוד נהוג להביא ילדים ועל כלבים יש איסור
אפשר להבין שזה בעייתי שכלב מתרוצץ או נובח. לדעתי, באותה מידה מפריע לתוצרת גם ילדים שמתרוצצים וצועקים. וזה קורה פה חופשי. אז אם הטיעון הוא הסחות דעת, הוא צריך להיות זהה בשני המקרים. לגבי ליקוקים - לא כל כלב הוא מטרד. יש כאלה שבאים יושבים בצד ולא מציקים לאף אחד. אז שוב, אם לא מביאים כלבים מציקים, שלא יביאו גם ילדים מציקים. זה לא נאמר מתוך שנאת ילדים או השוואה בין כלבים וילדים. זה נאמר ממקום שהפרעה היא הפרעה. עבודה היא עבודה.
24.06.12
18.
ל 11- אני בעל כלב וזה אכן פיתרון מעולה אבל בוא לא נשכח שיש אנשים שלא אוהבים כלבים
מה לעשות ?!?!? יש כלבים ויש בני אדם וההשוואה שלך די מטופשת. בדר"כ זה נובע מבעלי כלבים שמתייחסים לכלבים שלהם כאילו היו בני אדם, וכמובן שמדובר בטעות גדולה שעלולה להביא לחינוך רע לכלב. מי שלא אוהב כלבים הוא לא צר מוח הוא פשוט לא אוהב כלבים וזה בסדר. ושוב אני מזכיר שאני בעל כלב ואני חושב שהוא הכי מדהים בעולם, אז מה ?
שי  |  24.06.12
לכל התגובות