אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לחיות נכון: המדור לשיפור עצמי צילום: אוראל כהן

לחיות נכון: המדור לשיפור עצמי

תחרות האיירון מן באוסטריה וסטודיו אורבן פיט בייס קורץ לעובדי ההייטק הסמוכים

26.06.2012, 11:41 | קרן צור

ברזל יצוק

תחרות האיירון מן באוסטריה דורשת יכולות עילאיות כמעט, וגם ארנק עמוק

 

קלגנפורט שבאוסטריה היא יעד אידיאלי לחופשה: מזג אוויר שפוי ונוף שנראה כמו גלויה - אגמים כחולים מוקפים בהרים, פארקים ירוקים ומעיינות אלפיניים. אבל הישראלים שינחתו בעיר בסופ"ש הקרוב לא מגיעים לנפוש, אלא להשתתף באחת מתחרויות הטריאתלון הקשות והמאתגרות בעולם.

בבוקר יום ראשון, 1 ביולי, הם יזנקו למסלול שיתחיל ב־3.8 ק"מ שחייה, ימשיך במסע אופניים של 180 ק"מ ויסתיים בריצת מרתון. תחרות האיירון מן באוסטריה, שתערך זו השנה ה־14, נחשבת לאחת מתחרויות איש הברזל המבוקשות בעולם. המסלול בקלגנפורט נחשב קל ומהיר יחסית והארגון האוסטרי הקפדני, שלא משאיר מקום לטעויות, מביא גם הוא לביקוש רב.

תחרות האיירון מן באוסטריה, צילום: אי פי אי תחרות האיירון מן באוסטריה | צילום: אי פי אי תחרות האיירון מן באוסטריה, צילום: אי פי אי

לתחרות השנה נרשם מספר שיא של ישראלים - 126, מתוכם 12 נשים, ששילמו 530 יורו כדי להתמודד עם האתגר: יותר מעשר שעות של פעילות אירובית מאומצת (התחרות מוגבלת ל־17 שעות) ברציפות, שבמהלכה שורפים 8,000–10,000 קלוריות בממוצע. "לאיירון מן מגיעים אחרי שצוברים שנים של השתתפות בטריאטלונים ומרתונים, ומחפשים ריגושים חדשים", אומרת המאמנת דלית שיף מקבוצת טים־דלית, "ההכנות מתחילות שמונה חודשים עד שנה לפני התחרות, וכוללות תוכנית אימונים תובענית ומשטר תזונה קפדני. 95% מהישראלים נרשמים למסגרת אימון מקצועית, ורק בודדים מתאמנים לבד".

תנאי כניסה הכרחי לתחרות הוא ארנק עמוק מספיק עבור התחביב היקר. רשימת הציוד הבסיסית כוללת אופניים (8,000–40,000 שקל) חליפת שחייה (500–2,000 שקל) ולפחות שני זוגות של נעלי ריצה (700–1,200 שקל לזוג). בנוסף יש הוצאות על מסגרת אימון מקצועית (600–1,500 שקל בחודש), תוספי תזונה (200–500 שקל בחודש) ואביזרים משלימים (משקפת שחייה, נעלי רכיבה, ביגוד ריצה, שעון דופק ועוד) בעלות כוללת של 3,000–4,000 שקל. מי שגם טס לאוסטריה, יוסיף לחשבון ההוצאות שלו עוד 300 דולר על טיסות והעברות, 200 דולר על הטסת האופניים ו־600 יורו על בתי מלון והשכרת רכב.

"הטאטו של איירון מן, שרבים מהמשתתפים מקעקעים על הרגל בקו הסיום, הפך בשנים האחרונות לסמל סטטוס", אומר רן שילון, יזם ומאמן ראשי ב־Endure. "התחרות גובה מחיר יקר, שלא מסתכם בהוצאות כספיות. שעות האימונים הארוכות באות על חשבון הזמן שמבלים עם המשפחה או משקיעים בקריירה. האימונים, בייחוד לתחרות הראשונה, דורשים התמסרות מלאה: חודשים ארוכים שבהם חיים ונושמים איירון מן, ומכוונים למטרה אחת, והיא להגיע לקו הסיום בשלום. אחרי שחוצים אותו מתחילים לחשוב על הפעם הבאה".

קבוצות תמיכה

סטודיו אורבן פיט בייס קורץ לעובדי ההייטק הסמוכים, ומבטיח רמת כושר נאותה במינימום זמן ובהנאה גבולית

 

כל מתאמן חדש שמגיע לסטודיו אורבן פיט בייס, שנפתח לאחרונה בהרצליה פיתוח, מקבל מגבת, בקבוק מים והסבר קצר על הקונספט: לא מכון כושר, אלא סטודיו לאימוני כושר בקבוצות קטנות (שניים־חמישה אנשים), שמשלב בין 30 דקות של פעילות אירובית (איטנרוולים של הליכה מהירה, טיפוס וריצה) ו־30 דקות של תרגילי חיזוק, באמצעות משקולות ידיים, קטלבל'ס ורצועות TRX.

סטודיו אורבן פיט בייס, צילום: אוראל כהן סטודיו אורבן פיט בייס | צילום: אוראל כהן סטודיו אורבן פיט בייס, צילום: אוראל כהן

מאמן הכושר אהרון גולן צבר קילומטרז' של 15 שנה, לפני שפיתח מוצר שמתאים מאוד לסביבתו הקרובה, המרובה בחברות ואנשי הייטק.

שניים־שלושה אימונים בשבוע מספיקים כדי לשמור על רמה נאותה של כושר גופני, ולהפחית את הנזק המצטבר מישיבה מול המחשב. התנאים במקום מפנקים: חלל נעים, ציוד חדיש, ומקלחות מושקעות עם תכשירי רחצה לשימוש המתאמנים.

במהלך האימון המאתגר לא נחים לרגע, ומתזזים בין מסילות הריצה לרצועות ה־TRX. קשה לומר שנהנים, אבל הזמן עובר מהר. פרטים: 85 שקל לאימון, 60–80 שקל לאימון ברכישה של כרטיסייה (5–50 אימונים), המדע 5 הרצליה.

תגיות