אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפגנה בתל אביב: "כל מי שיתנגד למחאה יאבד את תפקידו" צילום: עמית שעל

הפגנה בתל אביב: "כל מי שיתנגד למחאה יאבד את תפקידו"

ההפגנה מול בניין העירייה - בעקבות הצעת הפשרה של ראש העיר לפיה מאהל המחאה יוקם בגן הסמוך לרכבת מרכז (בארץ)

26.06.2012, 17:36 | ארי ליבסקר ומיקי פלד

כמאה בני אדם הפגינו הערב (ג') מול הכניסה לעיריית תל אביב זאת כדי להביע את התנגדותם להצעת הפשרה של ראש העירייה, רון חולדאי, להקים מאהל מחאה בגן וולובלסקי הסמוך למתחם רכבת מרכז ולא בשדרות רוטשילד.

אורן פסטרנק, אחד ממנהיגי המחאה, שהשתתף בהפגנה קרא כי ההצעה של חולדאי נועדה "להחביא את המחאה". לדבריו, המטרה היא להציב את האוהלים בכיכר העיר, בשדרות רוטשילד ובכל מקום מרכזי, זאת כדי להיות אפקטיביים. "כל גורם שינגד למחאה יאבד את תפקידו", אמר פסטרנק.

מפגינים מול העירייה, צילום: עמית שעל מפגינים מול העירייה | צילום: עמית שעל מפגינים מול העירייה, צילום: עמית שעל

בין המפגינים ניכרה נוכחות גדולה של אנשי מרצ ובראשם מיטל להבי, סגנית ראש עיריית תל אביב, שהתפטרה היום נוכח האירועים במוצ"ש. במכתב שהעבירה לחולדאי כתבה "ראש העירייה הפך למוביל מדיניות דיכוי וטירפוד המחאה החברתית בשיתוף עם המשטרה הנשלחת ממניעים פוליטיים. בשבועות האחרונים המחאה נוגעת באחד מיסודות הצדק חברתי, והוא עצם הזכות למחות. בסוף השבוע האחרון חצה רון חולדאי קו אדום והפך משליחם של התושבים למשרתו של השלטון המבקש לדכא את המחאה".

המחאה שואבת עידוד מהחלטת נתניהו על הגדלת הגרעון

מחר מתכננים פעילי המחאה החברתית לערוך עצרת מול מרכז עזריאלי בתל אביב, שם שוכנים המשרדים של כמה מהחברות הגדולות במשק, ביניהם אי.די.בי של נוחי דנקנר. הפעילים יקראו לפירוק הריכוזיות במשק והורדת יוקר המחייה.

האירוע מאורגן על ידי קבוצת "ר' זה רווחה", שפרסמה גם את רשימת הדרישות שלה מהממשלה. בין השאר, מדובר על צמצום הפטור ממס חברות, להגביל שליטה בענף במשק ל-15% לכל היותר, לקבוע בחקיקה כי שליטה בחברה תיתכן רק בהחזקת 51% ומעלה ממניותיה (בניגוד למצב כיום בו שליטה יכולה לביות בידי מי ששולט גם באחוזים קטנים יותר מהון המניות של החברה – מ"פ), להגביל את שכר הבכירים בחברות הציבוריות לעד פי 40 משכר המינימום לחודש, יצירת תחרות בין בנקים לחברות הביטוח על פנסיות, אשראי וביטוח ורפורמת עמלות בבנקים.

בשבת מתוכננת הפגנה גדולה נוספת, הפעם של קבוצת הפורום לצדק חברתי שחבריה הם ברובם יוצאי הנוער העובד והלומד. העצרת תיערך במוזיאון תל אביב, אליה יגיעו בצעדה מכיכר הבימה. מארגני ההפגנה כתבו בהודעה כי "ממשלת ישראל מתנערת מכל אחריות כלפי אזרחיה בפריפריה, מתנערת לחלוטין ממי שאינו באלפיון העליון , מתעלמת לחלוטין ממערכת החינוך, ממערכת הרווחה , ומהזכות של כל אזרח לדיור במחיר הוגן". במקביל מתכוננת עצרת נוספת במוצאי שבת בחיפה.

בינתיים הפעילים החברתיים מעודדים מהודעתו היום של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להגדיל את הגרעון התקציבי של הממשלה מ-1.5% ל-3% בשנה הבאה. "זה סימן שמשהו קורה ואנחנו בכיוון הנכון", אמרה היום ל"כלכליסט" אור-לי ברלב מחדר המצב של המחאה החברתית. פסח האוספטר, מזכיר תנועת הבוגרים של הנוער העובד והלומד, אמר לאחר הודעת נתניהו כי "אנו מברכים את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על המרת אחד מעקרונות היסוד של "דתו" הניאו ליברלית הפרועה. ההחלטה להרחיב את התקציב על ידי הגדלת הגרעון ולא המשך קיצוץ אכזרי או העלאת מיסים עקיפים היא צעד ראשון בכוון הנכון".

"אנחנו דור שנלחם להחזיר לעצמו את התקווה"

בתוך כך בכנס האגודה ללימודי ישראל באוניברסיטת חיפה הודתה סתיו שפיר כי השינוי צריך לבוא דרך הבחירות. "בהתחלה המטרה היתה מספרים, להוציא כמה שיותר לרחובות. היום אנחנו מבינים שיש לנו אחריות גדולה יותר מזה. שינוי שיבוא בראש ובראשונה בבחירות הקרובות", אמרה שפיר בכנס שהוסיפה עוד, "אני מודה בעצב - אני לא הצבעתי בבחירות הקודמות".

שפיר הוסיפה, "אנחנו דור שנלחם להחזיר לעצמו את התקווה, על היכולת להאמין בעתיד. אנחנו רוצים את היכולת הפשוטה לחיות בכבוד, לחיות במקום נורמלי". שפיר ביקרה את ח"כ מירי רגב (ליכוד) שתקפה השבוע שוב את פעילי המחאה החברתית: "רגב ופוליטיקאים אחרים משתמשים במונחים מיליטריסטיים לכנות את המחאה: פיגוע כלכלי, מלחמה כלכלית. זה שוב לקחת את זה למקום של ייאוש וסכנה ואסון. אנחנו רוצים פוליטיקה של תקווה". לשאלה את מי היא מייצגת ענתה שפיר כי "אני מייצגת את מי שמוכן להמשיך ולהיאבק".

בפאנל בנושא המחאה החברתית השתתף גם היועץ הכלכלי של שר האוצר, פרופ' אבי שמחון, שהגן על עמדת הממשלה ואמר כי "הממשלה הזו עושה דברים שלאף ממשלה לא היה האומץ לעשות. זו ממשלה שעומדים בראשה אנשים שמוכנים לשלם מחיר פוליטי בשביל עזרה למעמד הביניים. כשמסתכלים על הרקורד של הממשלה הזו - היא הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל שיצאה נגד בעלי ההון". בתגובה קמו אנשים מהקהל וצעקו לעברו של שמחון "האם אתה חי באותה מדינה שאנחנו חיים בה?"

 

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
צעירים ישראלים - צאו להפגנות ענק בירושלים ותטילו מצור על משרדי הממשלה ועל הכנסת
בואו ניקח דוגמא מאוקראינה. זוכרים את המהפכה הכתומה באוקראינה כשהמוני העם האוקראיני הטילו מצור על הפרלמנט בשלג ובקור עד שכל דרישותיהם התמלאו? זה מה שגם הצעירים הישראלים צריכים לעשות כאן! להפגין בשד` רוטשילד בת"א ולהתעמת עם שוטרים, זה לא הפתרון ולא ייצא מזה שום דבר. רק הפגנות ענק מול משרדי הממשלה בירושלים, חסימתם, והטלת מצור על הכנסת כמה זמן שיידרש - רק כך אפשר יהיה לשנות כאן משהו!
הזקן מההר  |  26.06.12
12.
המחאה צריכה להיות מול הבית של פישר- יש בכוחו להוריד את ריביות הבנקים המטורפות
מדובר באדם ישר, שאין חשש שהוא מחפש ג'וב בבנק לאומי אחרי שהוא פורש. לכן, זאת הזדמנות לפנות אליו, בכל דרך אפשרית, ולבקש שינצל את הזמן שנותר מכהונתו, ויותיר חותם לדורות. יש בכוחו להפחית את ריביות הבנקים לרמה המקובלת באירופה ובארצות הברית, גם בלי שתפיגע במעט היציבות שלהם.
רני  |  26.06.12
10.
לכו להפגין מול המגדלים
אני קוראת למפגינים להפגין מול המגדלים הרבים שצצים בעיר על חשבון התושבים. אפשר להתחיל במגדל בארי נהרדעא, שבו הובטחו לתושבי השכונה 80 חניות בחניון המגדל, וזה מעוגן בתוכנית בניין עיר שהיא במעמד של חוק. לאחר שהעירייה החליטה שזה צריך להיות בתשלום (הכל אצל חולדאי חייב להיות בתשלום, בעיקר כשמדובר בחניה), ועד השכונה פנה אל בית המשפט, ולפני 4 חודשים ניתן פסק דין לטובת התושבים, שבו נקבע שהחלטת העירייה בטלה וחסרת תוקף. התושבים עדיין לא קיבלו את הזכות לחניה, אבל דו"חות מחלקים בשפע. בבחירות הבאות צריך לסיים את כהונתו של חולדאי.
תל-אביבית , תל-אביב  |  26.06.12
לכל התגובות