אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשרד להגנת הסביבה: 1.5 מיליון איש יפרידו פסולת בבית עד 2014

המשרד להגנת הסביבה: 1.5 מיליון איש יפרידו פסולת בבית עד 2014

תוכנית המשרד מתרחבת: שבע ערים צפויות להצטרף אליה ולהנהיג הפרדה בין פסולת רטובה ופסולת יבשה

26.06.2012, 18:31 | חן פונדק

המשרד להגנת הסביבה הציג היום (ג') בכנס הוועידה הירוקה שהתקיים ברמת גן נתונים חדשים על התקדמות התוכנית להפרדת פסולת במקור. לפי הנתונים שהציגה מנכ"לית המשרד אלונה שפר, כיום כרבע מיליון אנשים מפרידים בבתיהם בין פסולת רטובה (מזון) ופסולת יבשה (אריזות ונייר), ולפי תוכניות המשרד, עד סוף 2014 יפרידו 1.5 מיליון אנשים פסולת בבתיהם.

על כל ק"ג פסולת ממוחזרת העיריות חוסכות כספים על היטלי הטמנה. נוסף על כך כל עירייה שמצטרפת לפרויקט מרוויחה 132 שקל על כל משפחה.

במהלך החודשיים הקרובים צפויות להצטרך שבע ערים נוספות לפיילוט הפרדת הפסולת (168 אלף אנשים - זינוק של כ-50%) ביניהן הערים אשקלון, באר שבע, עפולה וראש העין. 31 רשויות נמצאות בתהליך של הפרדת פסולת כיום.

ישראל מטמינה 80% מהפסולת בקרקע, צילום: שאטרסטוק ישראל מטמינה 80% מהפסולת בקרקע | צילום: שאטרסטוק ישראל מטמינה 80% מהפסולת בקרקע, צילום: שאטרסטוק

התוכנית להפרדת פסולת במקור הופעלה ב-2011 ומתוכננת להסתיים בסוף 2014. במקביל משקיע המשרד להגנת הסביבה כמיליארד שקל בפיתוח שוק המחזור: 450 מיליון שקל ניתנים ליזמים להקמת מתקני מיון וטיפול בסוגי

האריזות השונות, 450 מיליון שקל מושקעים בהקמת תשתית להפרדת פסולת ברשויות המקומיות ו-100 מיליון שקל מושקעים בהסברה.

כל עירייה עשתה תוכנית מפורטת של מספר הפחים השונים שתצטרך, מיקום הפחים, וחומרי ההסברה שישתמשו בהם, ובהתאם לכך ולמספר התושבים בעיר קיבלה תקציב מהמשרד להגנת הסביבה. התקציב ניתן בצעדים לפי התקדמות ביצוע התוכנית. עיריית באר שבע למשל קיבלה 66 מיליון שקל.

כיום ישראל מטמינה בקרקע 80% מהפסולת (לעומת 1% בגרמניה). אתרי ההטמנה צפויים להתמלא עד 2020, ולכן המגבלות על הטמנה צפויות לגדול. כבר היום הרשויות משלמות יותר על עלויות השינוע שגדלו בעקבות המעבר לאתרי איסוף בדרום הארץ וההיטלים הגדלים על ההטמנה.

תגיות