אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדוע כוכבי הייטק מעדיפים לנעול כפכפים? צילום: בלומברג

מדוע כוכבי הייטק מעדיפים לנעול כפכפים?

מחקר חדש חושף, בין השאר, מדוע מארק צוקרברג המשיך לישון על מזרן המונח על הרצפה גם כאשר שווי פייסבוק הרקיע שחקים

30.06.2012, 22:26 | סוכנויות הידיעות

קיימת בוודאי סיבה מדוע מיליונרים (ומיליארדרים) רבים מבעלי חברות הסטארט-אפ בעמק הסיליקון ממשיכים ללבוש מכנסי ג'ינס קרועים ולנעול כפכפים. חוקר מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ברקלי החליט להתחקות אחר התופעה והגיע למסקנה שעבור יזמי IT ישנם ערכים רבים הגוברים על הכסף. מסקרים שערך עולה שאנשי עמק הסיליקון לא ממהרים להפיק תועלת ואושר מהכסף אלא נהנים יותר מהמעמד שהקנתה להם הצלחה של חברה שבבעלותם.

פרופסור קמרון אנדרסון מבית הספר "האס" ערך מחקר שנמשך תשעה חודשים ולו היו שותפים כל הסטודנטים שלו. הם ערכו סקרים מקיפים ומצאו כי לא תמיד קיים מתאם בין כסף שהרוויחו אנשים לבין ההערכה שהם השיגו מהסובבים אותם.

מארק צוקרברג, צילום: בלומברג מארק צוקרברג | צילום: בלומברג מארק צוקרברג, צילום: בלומברג

"בקרב אנשים שהשיגו מעמד גבוה בסולם החברתי נוצרה הרגשה של השפעה ושליטה בסביבה שלהם וזה שיפר את התחושה האישית", כתב אנדרסון בכתבה שפרסם בעקבות המחקר. הממצאים שהוא אסף תאמו מחקרים קודמים שטענו כי הערכה וחיזוק המעמד בין עמיתים חשובים במיוחד עבור יזמים במגזר IT ובמקרים רבים חשובים יותר מצבירת הון.

מרק צוקרברג, מייסד חברת פייסבוק הוא דוגמה לאדם שלא מיהר ליהנות מההון שצבר. גם כאשר שווי החברה שלו הגיע למיליארד דולר, הוא המשיך לישון על מזרן המונח על הרצפה, להשקיע שעות מרובות בעבודה ולדאוג יותר מיחסם של עמיתים מאשר ממצבו חשבון הבנק שלו.

בכתבה נטען שעבור צוקרברג לכסף אין משמעות רבה. ולטענת החוקרים יש עוד רבים כמוהו.

המחקר גם שופך אור על התנהגות של יזמים רבים בעמק הסיליקון שלא נשארים למשך תקופות ממושכות במשרות עם שכר גבוה, ולאחר הצלחת החברה שלהם מעדיפים להמשיך לסטארט-אפ הבא גם אם מדובר בוויתור על כסף גדול.

הדוגמה הבולטת היא של ברט טיילור, מנהל הכספים של פייסבוק, המתכנן לעזוב אותה בקיץ הקרוב כדי לחזור לעולם היזמות. גם רבים מבכירי גוגל, איביי, פאי-פאל, טוויטר וכו' עזבו משרות בכירות בחברות אינטרנט שהגיעו לגדולה כדי לשוב למיזמים קטנים עם עתיד לא ברור.

"שמחה הנובעת מתזרים מזומנים מתפוגגת מהר מאחר שאנשים מתרגלים לעושר שהופך לחלק מחיי היומיום שלהם", מסכם עורך המחקר ומסביר ששם טוב, מעמד חברתי והערצה הם נכסים שמביאים אושר גדול יותר והמרוץ אחריהם חשוב יותר ליזמים מאשר מרוץ אחר הכסף.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
הסיבה היא פשוטה
כל אחד היה רוצה ללכת לעבודה בג'ינס וכפכפים. הסיבה שזה קורה בהייטק זה כי מדובר בתעשייה צעירה שעוד לא פיתחה קודים של לבוש והתנהגות ולכן היא מרשה לעצמה לעצב את הקודים. בניגוד לשוק ההון, הנדלן והתעשייה שקיימים מאות שנים ושם כבר יש תרבות וקודים שקשה להזיז. גם בשוק ההון היינו שמחים להגיע לעבודה בכפכפים...
אביחי , תל אביב  |  01.07.12
24.
אתם צריכים להבין
זה לא משנה אם מדובר במתכנתים (מארק צוקרברג הוא מתכנת) או יזמים. אם אתה איש היי טק טוב, מה שמניע אותך בבוקר זו התשוקה למקצוע והתאווה להמצאות, חידושים או יזמות. זה שזה בא עם כסף זה רק בונוס. אני הייתי מתכנת כתחביב לפני שהתחלתי לעבוד בזה. תכנות זו האהבה הגדולה שלי ואני עושה את זה גם בשעות הפנאי - בין אם מדובר בעבודת פרילנס שאני לוקח בשביל הכיף, פרויקט קוד פתוח שאני תורם לו בסבבה או סתם פריימוורק מגניב שאני לומד להנאתי האישית. גם אם הייתי עובד במקצוע אחר (ועבדתי במקצוע אחר לפני שהחלטתי להפוך להיות מתכנת) הייתי ממשיך בתחביב הזה. זה כיף. אותו הדבר עם יזמים, אני מכיר כמה וכמה יזמים שעשו אקזיט יפה מאד ועדיין רצו קדימה לסטארט-אפ הבא. אף אחד כמעט לא שקט על השמרים - כי הם פשוט נהנים מזה. אם אתם הולכים ללמוד מדעי המחשב 'בשביל הכסף', סימן שאתם לא מתאימים לזה.
מתכנת , מעל גיל 40  |  01.07.12
לכל התגובות