אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד ג'אמפ יפצה את אבי מלכה במיליון שקל צילום: צביקה טישלר

מייסד ג'אמפ יפצה את אבי מלכה במיליון שקל

מלכה טען כי רמי שביט, הבעלים של המשביר לצרכן הפעיל את זכות הסירוב הראשונה במסגרת מכירת המניות של קופיץ ברשת ג'אמפ ולכן על על פי ההסכם בין מלכה לקופיץ יפצה אותו האחרון ב-750 אלף שקל

01.07.2012, 13:33 | אורנה יפת

בית משפט השלום בתל אביב חייב את מנחם קופיץ, מייסד רשת ג'אמפ, לשלם לאבי מלכה, הבעלים של חברת ריטייל ישראל (מפעילת רשת ml), סכום של כמיליון שקל, במסגרת ההסכם למכירת רשת ג'אמפ. סכום זה מורכב מ- 750 אלף שקל אותם תבע מלכה מקופיץ, בתוספת ריבית והצמדה משנת 2008, מגיע הסכום ל-930 אלף שקל ובתוספת שכר טרחת עורך דין בסך 50 אלף שקל וכן תשלומי אגרות לבית המשפט ושכר טרחת רואה חשבון מדובר בכמיליון שקל.

אבי מלכה, צילום: צביקה טישלר אבי מלכה | צילום: צביקה טישלר אבי מלכה, צילום: צביקה טישלר

מלכה, כיום הבעלים של רשת האופנה ג'אמפ, טען בפני בית המשפט כי בעת שרכש את מניותיו של קופיץ ברשת (50%), החזיקה המשביר לצרכן 50% ממניות ג'אמפ והייתה לה זכות סירוב ראשונה לרכישת מניותיו של קופיץ - זכות אותה מימשה בסופו של דבר. בהסכם המכירה בין מלכה לקופיץ נקבע כי במידה והמשביר תממש את זכות הסירוב, קופיץ ישלם למלכה 750 אלף שקל.

קופיץ טען בפני בית המשפט כי המשביר לא מימש את זכות הסירוב הראשונה, וכי רכש את מניותיו ב"הסכם שני" שנכרת בין קופיץ לבין רמי שביט, הבעלים של המשביר.

השופטת חנה פלינר קיבלה את התביעה של מלכה וקבעה כי המשביר הפעילה את זכות הסירוב. "הגעתי לכלל מסקנה שהמשביר והנתבע, במודע, בחרו ב'מסלול עוקף פיצוי'. כשדבר זה נעשה במודע, תוך 'תפירת ההסכם', יש לראות בכך חוסר תום לב בקיום ההסכם מצידו של הנתבע", פסקה השופטת. "יש לקבוע כי זכות הסירוב הראשונה מומשה הלכה למעשה, במסווה של עסקה חדשה. באנלוגיה מדיני המס, ניתן לראות בהסכם השני 'עסקה מלאכותית' ולגבות את ה'מס' המתבקש (750 אלף שקל)".

תגיות