אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: הקרנות הישראליות דורכות במקום, למרות האקזיטים צילום עמית שעל

פרסום ראשון: הקרנות הישראליות דורכות במקום, למרות האקזיטים

מנתוני קלפרס, קרן הפנסיה הגדולה בעולם, עולה שרוב קרנות ההון סיכון הישראליות ממשיכות להציג תשואות שליליות או חיוביות מעט. בולטת לטובה: פיטנגו, עם שיפור משמעותי בתשואת הקרן הרביעית שגייסה

01.07.2012, 17:37 | מאיר אורבך
שנת 2011 היתה אמורה לכלול שיפור משמעותי בתוצאות של קרנות ההון סיכון הישראליות, עם שפע של אקזיטים והנפקות. אלא שהדיווח הרבעוני של קלפרס, קרן הפנסיה של עובדי מדינת קליפורניה ומקור המידע הגלוי היחידי על ביצועי הקרנות, אינו מצביע על שינוי משמעותי בביצועי הקרנות בסיום השנה הקודמת. למעט קרן פיטנגו, שהראתה בסוף השנה שיפור בתוצאות הקרן הרביעית שלה, מרבית הקרנות הישראליות המשיכו להציג תשואות שליליות או חיוביות מעט.

פיטנגו מראה שיפור בתוצאות הקרן הרביעית, והגיעה לתשואה חיובית של 3.8% מאז הקמתה, אחרי שעמדה על 1.9% בסיום הרבעון השלישי של 2011 . הקרן השלישית והגדולה מסוגה בישראל עד כה ממשיכה להציג תשואה שלילית של 2.8%. פיטנגו קיבלה מקלפרס 25 מיליון דולר לשתי הקרנות, ומנסה בימים אלה להשלים את גיוס הקרן השישית שלה, בהיקף של 350 מיליון דולר.

קרן ההון סיכון כרמל ונצ'רס ממשיכה להקטין את התשואה השלילית שהציגה הקרן השניה שלה, ועברה מהפסד של 4.1% להפסד של 2.5%. הקרן השלישית של כרמל מ-2008 רשמה תשואה חיובית של 16.1%, ירידה קלה בהשוואה ל-17.2% עד סיום הרבעון השלישי. הקרן נחשבת בקרב מומחי התעשייה לפעילה, ומרבית החברות בה לא הבשילו לכדי אקזיטים גדולים, כך שהביצועים שלה צפויים להמשיך להשתנות ככל שהקרן תתבגר - בהתאם להצלחת החברות השונות.

JVP הירושלמית של אראל מרגלית רשמה תשואה חיובית של 3.5% במהלך שלושת הרבעונים האחרונים. הקרו החמישית של אוורגרין, שגם תהיה האחרונה של גוף הון סיכון זה, ממשיכה להציג תשואה שלילית של 15% מאז גויסה ב-2007. גיזה של זאב הולצמן מראה תשואה שלילית של 5.5%.

קלפרס היא קרן הפנסיה הגדולה בעולם, המנהלת למעלה מ-240 מיליארד דולר. תוכנית ההשקעות של קלפרס בקרנות שונות הציגה מאז השקתה ב-1990 ועד היום רווחים של 20 מיליארד דולר לקרן.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אזרחי ישראל לקרוא אמת!!!!!!!!!!
המדינה,בשיתוף משרד האוצר וחברות הביטוח לא מוכנים לספר ולהוציא רשימות שלמות של עשרות חברות שיש בבם כסף המוגדר "כסף אבוד". אזרחי ישראל שבעבר נתנו מלוות מדינה, אזרחים שעברו מעבודה אחת לאחרת,אזרחים שפוטרו ולקחו רק את הפיצויים... הערכה היא כי יש למעלה מ15 מיליארד ש"ח( ניתן לבדוק לבד בגוגל) יש אתר בארץ שנקרא: איילי-החברה הארצית לאיתור ומימוש זכויות ונכסים. כל אזרח מעל גיל 47, וכל אזרח שאי פעם עבד בעבודה ועבר לאחרת וכמובן ילדים להורים שנפטרו, יש אפשרות לבדיקה מקיפה באתר במחיר של 47 ש"ח ( אגרה שצריך לשלם בדואר לדעתי..)בכל 147 הגופים הפיננסיים. תנסו גם לעזור למי שלא יודע להשתמש באינטרנט,פשוט להכנס ולרשום את שמכם, מי שסיכוייו נמוכים האגרה תעלה יותר וכנראה גם לא ממש משתלם לבדוק..בכל מקרה בהצלחה לכולם.
נאמן  |  01.07.12