אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אכלנו את זה קודם צילום: אלה סברדלוב קרן

אכלנו את זה קודם

טורי שבנווה אביבים מתפייטת על תפריט מובחר מרחבי אסיה, אך למרות הרצון הטוב לא מצליחה להתעלות מעל לבינוניות המוכרת של האסייתיות הישראליות

02.07.2012, 09:57 | גלי וולוצקי

פתיחתה של טורי, בר יין אסייתי, לפני כחודש בנווה אביבים נשמעה כמו חדשות טובות. השכונה הצפון תל־אביבית אינה משופעת באופציות קולינריות ראויות, והמקום השוכן בפאתי המרכז המסחרי המנומנם נראה חביב ומסביר פנים.

התפריט העסקי של טורי מציע בהזמנת אחת מהמנות העיקריות או בהזמנת שני רולים של סושי הכוללים דג, גם מנה ראשונה לבחירה מתוך כשש אפשרויות.

משמעות השם Torii ביפנית, מתפייט התפריט, היא "שער מסורתי בכניסה למקדשים, המסמל את הגבול בין קודש וחול עבור העוברים והשבים בו", ומבטיח "תפריט מובחר מרחבי אסיה".

בפועל, התפריט כולל מבחר רגיל מהאסייתיות המרושתות - קצת יקיטורי ומנות טמפורה, כמה אופציות של מנות המבוססות על אטריות, חלקן בהשראה יפנית ואחרות תאילנדיות וסיניות, מנות אורז וכמובן - מבחר של מיני סושי וסשימי הכולל גם סושי בסגנון הקליפורני שהתחבב על הישראלים (כמו סושי עם גבינת שמנת) והרבה רולים עם רטבים בילט אין.

התחלנו בסלט וואקמה ומלפפונים, בתקווה לקבל את הגרסה הצנועה והמרעננת של המעדן היפני הפותח את הארוחה. בפועל, קיבלנו קערה גדולה עם כמות נדיבה של שבבי מלפפון שנחתכו במעבד מזון, אצות ששחו ברוטב אגרסיבי, פיסות של פטריות שיטאקה ורצועות גזר. זה היה סלט לא יפני בעליל - לא בגודל, לא בטריות ולא בפרזנטציה המוגזמת. גם ראשונה נוספת - מרק מיסו - לא הצטיינה. המרק שבמיטבו הוא פשוט ועשיר היה כאן דלוח וחסר טעם.

השירות היה חביב ונעים מאוד, ולכן אולי ציפינו למנות הבאות באופטימיות. מנה של פאד תאי מאטריות אורז עם טופו (קוביות זעירות שנשארו רובן ככולן בתחתית הקערה), ירקות מוקפצים ובוטנים היתה חביבה ומתומחרת בהגינות (42 שקל) אך הסושי כבר חזר לרמה הבינונית שאפיינה את הפתיחים.

פאד תאי אטריות אורז בטורי. בלט על רקע הבינוניות של הסושי, צילום: אלה סברדלוב קרן פאד תאי אטריות אורז בטורי. בלט על רקע הבינוניות של הסושי | צילום: אלה סברדלוב קרן פאד תאי אטריות אורז בטורי. בלט על רקע הבינוניות של הסושי, צילום: אלה סברדלוב קרן

ספייסי סלמון (סלמון, אבוקדו ומלפפון ברוטב מיונז חריף במעטפת סלמון - 36 שקל) היה חסר טעם ומגולגל ברשלנות וכך גם רול וולקנו (ילוטייל, אבוקדו, עירית וגזר במעטפת סי בס עם נגיעות של רוטב ווסאבי - 42 שקל). הרולים לא הצטיינו באיכות או בטריות הדגים ולא בביצוע, ואם היינו טועמות אותם בעיניים עצומות סביר להניח שלא היינו מצליחות כמעט להבחין ביניהם. התמחור הלא זול הפך את הסושי בטורי ללא משתלם בעליל.

אפילו בשממה הקולינרית של נווה אביבים טורי לא מביאה בשורה. היא מתאימה למחפשים קערה זריזה ולא יקרה של נודלס באווירה נעימה וביתית, אך לא מספקת פתרון לחובבי סושי איכותי. 

שם: טורי

ז'אנר: בר יין אסייתי

מיקום: אופנהיימר 13, נווה אביבים, תל אביב

טלפון: 03-6204777

התחככות: תושבי השכונה

מחיר העסקית: 84–42 שקל, ראשון־חמישי, 16:00–12:00

שירות: חביב אך לא ידעני במיוחד

כשרות: כשר בלי תעודה, פתוח בסופי שבוע

חניה: ללא תשלום, בסמוך

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: משתדל אבל לא ממש מצליח

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות