אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשולי הרשת: גנבת טלפון? לכי לכלא לעשר שנים צילום: בלומברג

בשולי הרשת: גנבת טלפון? לכי לכלא לעשר שנים

משרתת בבית סיני נקנסה בסכום של 3,000 דולר ונשלחה ל-10 שנות מאסר לאחר שגנבה מכשיר סלולר יוקרתי בשווי 10,000 דולר

02.07.2012, 17:15 | סוכנויות הידיעות

סיפורה של ורטו (Vertu), חברת בת של נוקיה המייצרת מכשירים משובצים ביהלומים וזהב, קיבל השבוע טוויסט מגוחך אך בעיקר עצוב. משרתת בסין שהורשעה בגניבת מכשיר יוקרתי מבית מהמעביד שלה נידונה לעשר שנות מאסר והוטל עליה קנס של 20 אלף יואן (מעל 3,000 דולר).

על פי הדיווח באתר הסיני דובר האנגלית פיפל'ס דיילי אונליין, הנאשמת זאנג יון טענה להגנתה כי לא הייתה מודעת לשווי של המכשיר כשגנבה אותו ולמעשה הסיבה שגנבה אותו הייתה שלא קיבלה את שכרה מהמעסיק. "לא היה לי מושג שהסלולארי היה כל כך יקר", סיפרה בבית המשפט. "אין לי שום ידע על החוק, וחשבתי שהמכשיר שווה רק מאה או מאתיים דולר, ויפצה על השכר שלא קיבלתי".

למעשה מדובר היה במכשיר כסוף בשווי 68 אלף יואן (10,000 דולר) – סכום אבסורדי להוציא על טלפון נייד באופן כללי, ובוודאי במדינה שבה ההכנסה לנפש עומדת על 7,600 דולר (בהשוואה לארה"ב, שם ההכנסה לנפש מסתכמת ב-47 אלף דולר).

מכשירי ורטו יכולים לעלות למעלה מ-150 אלף דולר, צילום: בלומברג מכשירי ורטו יכולים לעלות למעלה מ-150 אלף דולר | צילום: בלומברג מכשירי ורטו יכולים לעלות למעלה מ-150 אלף דולר, צילום: בלומברג

המחירים המטורפים היו למעשה אחת הבעיות הבסיסיות בורטו: נוקיה היא חברה שבנויה על ייצור נפח רב של מכשירים, ואילו הקונספט של יצירת למהדורות מצומצמות ויוקרתיות יחד עם שולי רווח גבוהים יותר, בשילוב עם שירותים אנושיים שהוענקו למי שרכש את המכשיר, לא ממש עזרו לו להמריא. יתרה מכך, נראה שנוקיה לא השכילה להבין שטלפון חכם הפך לסמל סטטוס. מכשירים כמו האייפון, או הגרסה האחרונה של הגלקסי, ואפילו מכשיר הלומיה 900, מהווים מספיק סמל סטטוס, ואם המשתמשים בכל זאת מתעקשים על משהו מנצנץ, ניתן פשוט להחליף את הכיסוי.

בנוקיה כנראה הבינו את הטעות, וכיום היא בעיצומו שלך מהלך למכירת 90% מחברת האת לחברת הפרייבט אקוויטי EQT תמורת 200 מיליון יורו. בשלב זה נוקיה מתכוונת להמשיך ולהחזיק ב-10% הנותרים, כאשר היא מציינת כי ורטו היא חברת בת רווחית במיוחד.

וכעת בחזרה בסין. אנשים רבים זעמו לשמע גזר הדין, ומנהלים דיונים ערים ברשתות החברתיות הסיניות כמו Sina Weibo, במרכזם ההתנגדות הוותיקה למלחמת המעמדות. "משרתים את העשירים ומפנים עורף לעניים" היא תגובה טיפוסית ברשתות החברתיות. תומכי זאנג אף הציעו לה ייעוץ משפטי חינם בהגשת ערעור. 

בית המשפט הגן על החלטתו, וטען כי הקנס הוא בפרופורציה לשווי המכשיר.  זאנג הוסיפה כי התכוונה להחזיר למעביד שלה את הטלפון לאחר שישלם את שכרה. היא קברה את המכשיר בערוגת לפת, והתכוונה להשתמש בו בעצמה. הגניבה התגלתה הודות למצלמות האבטחה שהוצבו ברחבי הבית. זאנג עבדה במשק הבית למשך 40 יום בלבד כשהחליטה לגנוב את המכשיר בדצמבר 2011.

תגיות