אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיץ פטל, גרסת הצ'יל אאוט צילום: דן פרץ סטיילינג נורית קריב

מיץ פטל, גרסת הצ'יל אאוט

לאדום של האבטיח מתלווים בקיץ הזה גם האדומים של הפטל, הדובדבנים והאוכמניות. חיזוק קטן של וודקה הופך אותם למרענן המושלם לעונה היוקדת

08.07.2012, 09:26 | נורית קריב
פירות הקיץ עברו שדרוג משמעותי מאז ימי המשמש, האבטיח והענבים של פעם. היום כבר לא צריך להרחיק עד אירופה כדי לקטוף גרגרים טריים של פטל אדום, ישר מהשיח. לצד הפטל האדום, הקיץ הישראלי מציע פירות יער נוספים, כמו דובדבנים, אוכמניות ופטל שחור (אוסנה), שנמצאים בשווקים עד שלהי הסתיו; חלקם נמכרים במחירי רצפה.

מבחר שכזה מזמן חגיגת קיץ אלכוהולית עם קוקטיילים צוננים ויפהפיים של פירות יער - אדומים, ורודים, כחולים, סגולים, כולם ציוריים להפליא. תוספת קלה של לימון וסוכר תיתן את הטאץ' הנכון בדרך למוצר סופי מושלם.

מוש בודניק, הבעלים של הסושיאל קלאב והגסטרו פאב, ממליץ לשדך לפירות היער יין מבעבע יבש מסוג פרוסקו או קאווה. למי שרוצה ללכת צעד אחד קדימה במסע האלכוהולי מומלץ להוסיף וודקה (או ג'ין) בתוספת לימון, או וודקה בניחוח לימון, תפוזים, אשכולית אדומה או וניל.

את הלימון יש לחתוך לפרוסות דקיקות או ליצור סליל קליפה. אפשר גם להוסיף נענע, אבל הכי חשוב להוסיף קרח - והרבה.

קוקטיילים. חגיגת קיץ אלכוהולית, צילום:  דן פרץ סטיילינג נורית קריב קוקטיילים. חגיגת קיץ אלכוהולית | צילום: דן פרץ סטיילינג נורית קריב קוקטיילים. חגיגת קיץ אלכוהולית, צילום:  דן פרץ סטיילינג נורית קריב

קוקטיילים שיצננו את הקיץ/ מוש בודניק

פונץ' Very Berry

 

• 60 מ"ל (1 שוט) של וודקה קוראנט (דומדמנית שחורה) או וודקה פטל

• 20 מ"ל (0.3 שוט) ליקר פטל אדום

• 40 מ"ל (0.7 שוט) מיץ קרנברי

• 20 מ"ל (0.3 שוט) מיץ לימון סחוט טרי

• 10 מ"ל (0.2 שוט) סירופ ג'ינג'ר*

• 10 מ"ל (0.2 שוט) סירופ פטל אדום*

* אפשר להחליף את שני הסירופים בשתי כפיות סוכר שטוחות ואצבע ג'ינג'ר פרוסה לחתיכות דקות

למזוג את כל המרכיבים לכוס גבוהה, להוסיף קרח כתוש, לערבב ולסגור את המשקה עם 30 מ"ל (0.5 שוט) של ספרייט או ג'ינג'ר אייל. לקשט בדובדבנים, פטל, אוכמניות ולימונים.

סנגריה פירות יער

 

• 50–70 מ"ל (כ־1 שוט) סירופ ביתי של פטל ודובדבנים על בסיס יין לבן

• 70 מ"ל (1.2 שוט) יין מבעבע יבש פרוסקו או קאווה יבש

• 10 מ"ל (0.2 שוט) ליקר פטל אדום (לא חובה)

למזוג את כל המרכיבים לכוס יין עם קרח.

לערבב ולקשט בסליל קליפת לימון, דובדבנים ופטל.

להכנת סירופ הפטל והדובדבנים:

• 100 גרם פטל אדום

• 100 גרם דובדבנים

• 150 גרם סוכר

• 200 מ"ל (3.3 שוט) יין לבן חצי יבש

לבשל על אש קטנה 20 דקות תוך כדי ערבוב, לסנן במסננת דקה במיוחד ולצנן.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות