אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדירות פאר ועד מטוסים: החיים הטובים של בוב דיימונד צילום: בלומברג

מדירות פאר ועד מטוסים: החיים הטובים של בוב דיימונד

מנכ"ל ברקליס, שהתפטר השבוע עקב שערוריית הריביות, ניהל אורח חיים פזרני ונהנתני - והפך לדמות שנויה במחלוקת

04.07.2012, 10:32 | סוכנויות הידיעות

רק לפני שבוע, בוב דיימונד, המנכ"ל המתפטר של בנק ברקליס, חי בעולם שכולו פאר - רחוק משערוריית הריביות המלווה אותו כעת; בתו של דיימונד פרסמה בטוויטר את תמונתו המחויכת לצד ג'ון טרי, קפטן קבוצת הכדורגל צ'לסי, כשהוא אוחז בגביע האנגלי, בו זכתה השנה. 

התמונה מספקת הצצה לאורח חיייו הפזרני של דיימונד, שהיה גם חובב של טיסות במטוסים פרטיים. המנכ"ל הפורש השתמש באופן קבוע בשירותיה של חברת נטג'טס, המאפשרת בעלות חלקית במטוסים פרטיים, כאשר מחיר הטיסה בין ניו יורק ללונדון מגיע ל-40 אלף ליש"ט.

קפטן צ קפטן צ'לסי ודיימונד עם הגביע האנגלי בו זכתה הקבוצה השנה קפטן צ

דיימונד (60), אמריקאי האוחז גם באזרחות בריטית, נולד במסצ'וסטס למשפחה בת תשעה ילדים. הוריו, אן ורוברט, מורים במקצועם, היו דור שני למהגרים אירים. לדיימונד תואר ראשון בכלכלה מקולבי קולג', מיין, ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת קונטיקט, שם סיים כמצטיין המחזור. בתום לימודיו, דיימונד התחיל בקריירה בתחום בנקאות ההשקעות במורגן סטנלי. לברקליס הוא הגיע ב־1996 ומונה למנכ"ל לפני שנה וחצי.

דיימונד ידוע כנהנתן גדול. כאשר עבר לראשונה ללונדון, הוא רכש בית בשכונת צ'לסי ב־2 מיליון ליש"ט שעליו שילם במזומן. בקיץ 2005 הוא רכש בית מפואר בשכונת ווייקומב סקוור היוקרתית, סמוך לביתו של שופט "אמריקן איידול" לשעבר סיימון קאוול, ב־10.5 מיליון ליש"ט. בבית בן שבעת חדרי השינה היו בריכת שחייה מקורה וחניה תת־קרקעית לשבע מכוניות. דיימונד מכר את הנכס ב־2008 ב־20 מיליון ליש"ט.

בניו יורק, דיימונד ומשפחתו, רעייתו ג'ניפר וילדיהם רוברט, נל וצ'ארלי, מתגוררים בפנטהאוז בשווי 12 מיליון ליש"ט המשקיף על סנטרל פארק. את דירת הענק המשתרעת על קומה שלמה מקיפה מרפסת.

דיימונד הוא חובב ספורט מושבע. מלבד צ'לסי, הוא אוהד נלהב של קבוצת הבייסבול בוסטון רד סוקס ושל קבוצת הכדורסל בוסטון סלטיקס.

מאז שמונה למנכ"ל ניצב דיימונד בעין הסערה. במהלך הכהונה ניסה למתג מחדש את ברקליס כמוביל בתחום בנקאות ההשקעות, אך המשבר הפיננסי ולחצים מצד בעלי המניות לא אפשרו לו לקדם את תוכניתו. דיימונד הפך גם לדמות שנויה במחלוקת בקרב פוליטיקאים ורגולטורים בבריטניה בשל אורח סגנונו הבוטה, שאפשר לו להגן ללא בושה על חבילות השכר של בנקאים. דיימונד קיבל ב־2010 את הבונוס הגדול ביותר בתולדות הבנק הבריטי: 6.5 מיליון ליש"ט. שמו עלה גם בהקשר לשערוריית מס בהיקף חצי מיליארד ליש"ט שבה היה מעורב הבנק, כאשר בפברואר 2012 חויב לשלמו.

תגיות