אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אתרי השחייה המיוחדים בעולם צילום: cc by Bdpmax

אתרי השחייה המיוחדים בעולם

להשתכשך בין מדוזות שלא צורבות, להביט על מפלי ויקטוריה מלמעלה או לשחות לאורך מערות נטיפים. "כלכליסט" סוקר מקורות מים יוצאי דופן

05.07.2012, 10:10 | קרן צור

אגמים ובריכות טבעיות מושכים תיירים מרחבי העולם, בזכות נופים מרשימים ולפעמים גם בזכות תופעות טבע נדירות. "כלכליסט" סוקר אתרים לא שגרתים לשחייה, שמבטיחים תמונות מרהיבות למזכרת.

אגם המדוזות, איי פלאו. כדי לשחות עם מדוזות צריך להרחיק עד פלאו, קבוצת איים באוקינוס השקט, כ־500 ק"מ מזרחית לפיליפינים. באגם שבאי Eil Malk התפתח זן נדיר של מדוזות, שאיבדו את יכולת הצריבה שלהן, מאחר שלא נאלצו להתמודד עם טורפים. לפי הערכות יש כיום באגם Ongeim’l Tketau יותר מ־10 מיליון מדוזות, ומדי שנה באים אלפי תיירים להשתכשך פה בלי פחד.

אגם המדוזות, איי פלאו, צילום: שאטרסטוק אגם המדוזות, איי פלאו | צילום: שאטרסטוק אגם המדוזות, איי פלאו, צילום: שאטרסטוק

אגם גן עדן, גבול סין־קוריאה. האגם הגבוה בעולם (2,184 מטר מעל פני הים) ממוקם בלוע הר געש ומבטיח נוף של גן עדן: מים צלולים ושמים כחולים שמתמזגים זה בזה. האגם מפשיר בתחילת אוקטובר ופתוח לרחצה עד אמצע יוני.

אגם גן עדן, גבול סין־קוריאה, צילום: cc by Bdpmax אגם גן עדן, גבול סין־קוריאה | צילום: cc by Bdpmax אגם גן עדן, גבול סין־קוריאה, צילום: cc by Bdpmax

בריכת השטן, זימבבואה. בריכה טבעית, שנוצרה בין הסלעים בנקודה שמעבר לה מתחילים מפלי ויקטוריה. האמיצים שיסכימו לקפוץ למים השוצפים יוכלו ליהנות מנוף מרשים ולהשקיף על המפלים מלמעלה. השחייה בבריכת Devil’s Swimming Pool אפשרית רק מספטמבר עד דצמבר ומתאימה לחובבי אקסטרים בלבד. במקום אין שום חציצה שמונעת את ההיסחפות בזרם החזק וההצטרפות לרשימת הרוגי בריכת השטן, אבל זה בדיוק העניין.

בריכת השטן, זימבבואה בריכת השטן, זימבבואה בריכת השטן, זימבבואה

הסֵנוֹטות ב־Quintana Roo, מקסיקו. סֵנוֹטות (Cenote בספרדית) הן בריכות טבעיות, שמובילות למערכת מערות תת־קרקעיות, ובמקרה הזה המערכת הגדולה בעולם (234 ק"מ אורכה הכולל). מרבית המערות מוצפות במים ומיועדות לצוללנים בלבד, אבל יש גם לא מעט מערות עם נחלים זורמים שמתאימות לשחייה. ככל שמעמיקים במערות אפשר לשחות על רקע נטיפים, זקיפי סלע ותצורות גיאולוגיות ייחודיות.

הסֵנוֹטות ב־Quintana Roo, מקסיקו, צילום: שאטרסטוק הסֵנוֹטות ב־Quintana Roo, מקסיקו | צילום: שאטרסטוק הסֵנוֹטות ב־Quintana Roo, מקסיקו, צילום: שאטרסטוק

מפרץ מוסקיטו, פורטו ריקו. המפרץ מכונה גם Bioluminescent Bay (מפרץ תאורת ביו), בזכות תופעת טבע נדירה ומרהיבה. בשעות החשיכה המים מפיצים זוהר כחול וירוק, כשעל התאורה מופקד זן נדיר של פלנקטון - יצורים חד־תאיים שנסחפים במים. כאמצעי הגנה הם מפיצים אור באמצעות ריאקציה כימית, כל אימת שמורגשת תנועה בסביבתם הקרובה. גם בלילות בלי ירח הפלנקטון מייצר אור שמאפשר לצוף על מים ולקרוא ספר.

מפרץ מוסקיטו, פורטו ריקו מפרץ מוסקיטו, פורטו ריקו מפרץ מוסקיטו, פורטו ריקו

תגיות