אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - כלל פיננסים: תשואת חסר לרציו בגלל מסקנות ועדת צמח והשפעות מיסוי

פרסום ראשון - כלל פיננסים: תשואת חסר לרציו בגלל מסקנות ועדת צמח והשפעות מיסוי

האנליסט ירון זר מעניק המלצת 'תשואת שוק' לאבנר, דלק קידוחים וישראמקו. בכלל פיננסים מעדכנים שאתמול התקיים כנס עם בכירי שותפויות הגז בו נודע שלצורך מימון פעילותן חלק מהשותפויות פועלות להפוך לחברות - עובדה זו יוצרת תמריץ שלילי להשקעה בשותפויות הגז. בנוסף, לפי חוות דעת עדכניות קופ"ג ופנסיה צפויות לשלם מס חברות בגין רווחי השותפויות

05.07.2012, 10:29 | שהם לוי

בית ההשקעות כלל פיננסים יוצא היום בהורדת המלצה גורפת לסקטור הגז הישראלי. ירון זר, אנליסט האנרגיה של כלל פיננסים הוריד היום את המלצתו לאבנר, דלק קידוחים וישראמקו לתשואת שוק מ'קנייה'. לגבי מניית רציו, שהייתה להיט בשנתיים האחרונות בשל החשיפה הטהורה שלה למאגר לווייתן, ממליץ זר למשקיעים למכור את אחזקותיהם.

בכלל פיננסים בחרו לעדכן את המשקיעים בהתפתחויות האחרונות הנוגעות להשקעה בשותפויות הגז-נפט, אך לפי שעה הגדירו את מחירי היעד של השותפויות בבחינה ולא נקבו במספרים ספציפיים, עקב אי הוודאות.

בין השורות אומרים בכלל פיננסים כי המשקיעים צריכים לסרב בתוקף להצעת הרכש למניות דלק אנרגיה מאחר והיא החשיפה המועדפת להשקעה בסקטור הגז הישראלי.

זר מעדכן שאתמול התקיים כנס עם בכירי שותפויות הגז בו נודע שלצורך מימון פעילותן חלק מהשותפויות פועלות להפוך לחברות. בנוסף, לפי חוות דעת עדכניות מסבירים בכלל פיננסים כי קופ"ג ופנסיה צפויות לשלם מס חברות בגין רווחי שותפויות הגז.

בשנים האחרונות לא רשמו שותפויות הגז-נפט הנסחרות בבורסה רווחים משמעותיים, אם בכלל, אך עם תחילת הפקת הגז ממאגר תמר ברבעון השני של 2013, יתחילו השותפויות לרשום רווחים והמשמעות מבחינת מחזיקי יחידות ההשתתפות היא שהם ייאלצו לשלם מס על רווחי השותפויות, מאחר והשותפויות עצמן לא מחוייבות לשלם מס על פי תקנות מס הכנסה. העובדה הזו יוצרת עבור המשקיעים תמריץ שלילי להשקעה בשותפויות גז.

רק בשבוע שעבר יצא כלל פיננסים בסקירה ראשונית  אודות שותפות הגז הזדמנות ישראלית, אך היום לא מספק כלל פיננסים עדכון בנוגע להשקעה בשותפות זו.

קופ"ג ופנסיה צפויות לשלם מס חברות על ההחזקות בשותפויות

"ישנה אי ודאות לגבי שיעור מס הכנסה שיחול על קופ"ג ופנסיה בגין רווחי שותפויות הגז. דעה רווחת היא שהן תהיינה פטורות ממס זה, בדומה לפטור שלהן מתשלום מס בגין דיבידנדים ורווחי הון. לפחות אחד ממשרדי רואי החשבון הגדולים טען עד לאחרונה כי הן אינן חייבות במס", מסבירים בכלל פיננסים.

"לפי פרסום בתקשורת רשות המסים מגבשת בימים אלו החלטה בנושא זה. לפי חוות דעת עדכניות של רואי חשבון מובילים, קופ"ג ופנסיה אפשר שתוגדרנה 'חבר בני אדם' ובהתאם תהיינה חייבות במס חברות בגין חלקן ברווחי השותפויות. להערכתנו, המדינה לא תוותר על הכנסות עתידיות משמעותיות אלה. לאור זאת ראוי לתמחר את שותפויות הגז בהנחה של תשלום מס חברות", מסביר זר.

קידוח גז בים התיכון. הרגולציה שוב מאיימת על השותפויות, צילום: אלבטרוס קידוח גז בים התיכון. הרגולציה שוב מאיימת על השותפויות | צילום: אלבטרוס קידוח גז בים התיכון. הרגולציה שוב מאיימת על השותפויות, צילום: אלבטרוס

השותפויות רוצות להפוך לחברות

זר מעדכן היום כי שותפויות הגז רוצות להפוך לחברות מבנה השותפויות מקשה על גיוס משקיעים זרים  ולאור זאת חלקן פועלות להפוך לחברות. בכלל פיננסים מסבירים ש"אמנם מדובר במהלך מורכב, אך לא מן הנמנע כי השותפויות תמצאנה פתרון יצירתי. הרגולטורים צפויים לתמוך במהלך זה. השאלה המרכזית הינה נכונות בעלי השליטה לוותר על השליטה דרך השותף הכללי. להערכתנו, בשל סוגיית המימון, לבעלי השליטה ברציו, באבנר ובדלק קידוחים מוטיבציה גבוהה להשלמת מהלך זה".

"להערכתנו, התרחיש הראשון אפשרי והתרחיש השני בסיכוי גבוה. לפיכך, סיכוי גבוה שלפחות אחד מתרחישים אלו יתממש. מכאן שיש לקחת בחשבון מס חברות בגין שותפויות הגז (אפקטיבית 20%-25%). לכך יש להוסיף פגיעה משמעותית בשווי של לוויתן לאור המלצות ועדת צמח", כותב ירון זר.

ועדת צמח פוגעת בשווי השותפות בלווייתן

בחודש הקרוב תגיש ועדה בין־משרדית את המלצותיה לפיתוח משק הגז הטבעי בישראל. בניגוד לפעמים הקודמות שבהן המדינה התערבה במעטפת ענף האנרגיה כגון מיסוי היזמים (ועדת ששינסקי) או בניית מסגרת החוזים בין הספקים ללקוחות (רשות החשמל, הממונה על הגבלים עסקיים), הפעם מדובר בקביעת כללי המשחק למכירת האנרגיה שנמצאה לשוק המקומי או הבינלאומי.

הוועדה הבין־משרדית, שבראשה עומד מנכ"ל משרד התשתיות שאול צמח, כבר הגישה באפריל האחרון את המלצות הביניים שמהן נגזרות שלוש הכרעות עיקריות שיקבעו כמה כסף אמורים השחקנים הגדולים בשוק לגייס כדי לנצל את אוצרות הטבע שמצאו בלב הים התיכון. ההמלצה הראשונה קובעת שמאגרים גדולים במיוחד (בנפח של יותר מ־200 מיליארד מ"ק, כמו תמר או לווייתן) יוכלו לייצא עד מחצית מנפחם ללקוחות בחו"ל, ואילו מאגרים קטנים יותר (50 עד 100 מיליארד מ"ק, כגון תנין) יוכלו לייצא את מרב או את כל הגז שהתגלה ללקוחות בחו"ל.

ההמלצה השנייה היתה שהמדינה תקים בשטחה מתקן יצוא לגז נוזלי עם כניסה חופשית (OPEN ACCESS) לכל השחקנים, כך שהם יוכלו למכור בחסות המדינה את מרכולתם לכל דורש, תוך הזרמת כסף לספק מחד והזרמת מסים לקופת האוצר מאידך.

ההמלצה השלישית, אותה רואים בכלל פיננסים כבעייתית במיוחד היא שכלל המאגרים יחוברו בתשתית הולכה ראשית כדי שיזמים יוכלו לקזז ביניהם נפחי מאגרים. היתרון: בעל מאגר קטן בינוני, שחויב לשריין חלק מהגז לשוק המקומי, יוכל לייצא את כל הגז שמצא לחו"ל, בתמורה לכך שבעל מאגר קטן ימכור את כל הגז שמצא למשק הישראלי אף שהוא אינו מחויב בכך.

"משמעותה של המגבלה השלישית מבחינתן של השותפויות היא איסור על שיתוף פעולה בין לווייתן ובלוק 12 ודחייה בלוחות הזמנים. יצוין כי דוח צמח הסופי צפוי להתפרסם לקראת סוף החודש", כותבים בכלל פיננסים.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
עוד אנליסט שמקבל כסף מתשובה, כדי להוריד את מחיר דלק אנרגיה
תשובה מעונין לקנות את כל מניות דלק אנרגיה. לשם כך הוא עושה הכל כדי להוריד את ערך המניה כולל תשלום שוחד לאנליסטים . זה המקום שהמפקחים על הביטוח ועל שוק ההון יתערבו וימנעו פגיעה בציבור . לא למכור את מניות הגז, כדי שהטיקונים לא יקנו אותם בזול.
מקורב  |  05.07.12
לכל התגובות