אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין עם מי לדבר באיירטיים צילום מסך: airtime.com

אין עם מי לדבר באיירטיים

רק 9,000 איש משתמשים מדי יום בשירות המציע שיחות וידיאו עם זרים, שמייסדי נאפסטר השיקו בחגיגיות לפני חודש. האם יש לו עוד סיכוי?

05.07.2012, 16:09 | יוסי גורביץ
בתחילת חודש יוני השיקו שון פאנינג ושון פארקר, מייסדי שירות שיתוף הקבצים המיתולוגי נאפסטר, את המיזם החדש שלהם - Airtime. ההשקה של שירות שיחות הווידיאו לוותה בתקלות מביכות ונחשבה לכישלון – וכעת, מדווח ה"ביזנס אינסיידר", אפשר להגדיר גם את השירות עצמו ככזה.

Airtime מאפשר לנהל שיחות עם זרים שאליהם מנותב הגולש באופן אקראי, וההתחברות אליו מתבצעת דרך פייסבוק. מנתוני AppData, שעוקבת אחרי תעבורה של אפליקציות, עולה שרק 9,000 גולשי פייסבוק משתמשים באיירטיים מדי יום בממוצע, כאשר התעבורה החודשית שלו עומדת על כ-200 אלף משתמשים.

השימוש באפליקציה גאה בימים שלפני ההשקה, ומיד לאחריה הוא הגיע לשיא של כ-60,000 משתמשים ביום – ואז החל לרדת במהירות. ב-25 ביוני עדיין שמר השירות על מספר משתמשים של כ-20 אלף ביום, אך מאז צנח לרמתו הנוכחית.

ה"ביזנס אינסיידר" השווה את איירטיים עם Song Pop, משחק הטריוויה המוזיקלי שהפך ללהיט במהלך החודש האחרון. אף שגם היא התחילה את דרכה בתחילת חודש יוני, ב-11 ביוני – בזמן שאיירטיים עמדה על כ-10,000 משתמשים – היא כבר רשמה חצי מיליוני משתמשים ביום, וב-25 ביוני היא חצתה את קו 1.5 מיליון המשתמשים ביום. כרגע התעבורה של סונג פופ, שמאתגרת את המשתמשים לזהות שירי פופ, עומדת על כ-1.8 מיליוני משתמשים מדי יום בפייסבוק.

איירטיים הוגדרה על ידי פרשנים רבים כ"תחליף צ'אטרולט", שירות שיחות הווידאו עם זרים רנדומליים שהפך ללהיט קצר ימים בסוף 2009. יצוין שחודש לאחר השקתו, לצ'אטרולט כבר היו יותר מ-50,000 משתמשים יומיים, כלומר פי חמישה משיש לאיירטיים. במארס 2010, העריך ממציא צ'אטרולט, אנדריי טרנובסקי, שיש לו 1.5 מיליוני משתמשים. זמן קצר לאחר מכן דעך השירות. יתכן שאין צורך בתחליף לו.

תגיות