אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשיפה לצפון צילום: אלה סברדלוב קרן

חשיפה לצפון

חג' כחיל מביאה את איכויות המטבח הערבי לתושבי המרכז שמתעצלים לעלות צפונה. זה היה יכול להיות מושלם אם המחיר לא היה עושה את הדרך ההפוכה

09.07.2012, 09:47 | גלי וולוצקי

מסעדת חג' כחיל בכיכר השעון ביפו נפתחה לפני כשנה וזכתה מיד למעמד המסעדה הערבית המצטיינת של המרכז, ובצדק. במבנה היפהפה הצופה אל כיכר השעון היא מגישה מטבח ערבי משובח הכולל סלטים מעשבי בר ותבשילים גליליים מסורתיים. חג' כחיל מאפשרת לאוהדי המטבח הערבי המתגוררים במרכז ליהנות ממטעמיו גם בלי להרחיק עד אל באבור ודיאנא בצפון, ומשמשת לוקיישן מושלם לאירוח תיירים מחו"ל באווירה יפואית אותנטית בלי להתפשר על איכות האוכל.

לכן, אולי, הדיל העסקי החדש המוגש בחג' כחיל בשעות הצהריים מעט אכזב. הוא כולל סלטים כמנה ראשונה, ובחירה באחד ממסלולי העיקריות במחיר 74, 94 או 124 שקל (המסלול האחרון מציע גם מנות עיקריות גדולות המיועדות לחלוקה). בכולם תקבלו גם כוס לימונדה ושתייה חמה, ותוספות כמו מג'דרה, פריקי או תפוחי אדמה.

עד כאן הכל טוב ויפה. אבל מבחר הסלטים שהונחתו בזריזות על השולחן לא הזכירו במאום את המבחר המסחרר שמקבלים כאן בשעות הערב. מלבד מלפפונים חמוצים, זיתים וחצילונים בנאליים קיבלנו כמה סלטים מיותרים כמו גזר בשומשום ברוטב אסייתי מסיפור אחר וסלט דמוי וולדורף של תפוחי עץ, גזר ושמיר. רק שתי צלוחיות הזכירו לנו למה באנו לכאן: כרובית בטחינה שקשה להפסיק לאכול (וגם לא צריך - המילוי החוזר כלול במחיר) ורסק חריף של עגבניות ופלפלים ששימש ליווי מושלם לפיתה העירקית עם השומשום. נראה שאת הסלטים המופלאים שרוקחת המסעדה מעשבי בר היא שומרת לסועדי הערב בלבד, וחבל.

המנות העיקריות טובות. קבב חלבי (94 שקל), המוגש אפוי בכלי חרס המצופה במאפה ונפתח מול עיני הסועדים, היה מעט יבש אבל טעים מאוד. הוא טבל ברוטב עגבניות פיקנטי ועוקצני והוגש בכמות נדיבה שקשה להשתלט עליה לבד. עיקרית זוגית של צוואר טלה ממולא באורז, בשר ושקדים (124 שקל לסועד) היא אחת ממנות הדגל של המקום - הבשר שנאפה במשך שעות מתפרק מן העצמות, מתובל בקינמון ריחני וביחד עם האורז והשקדים נוצרת מנה עשירה מאוד שתענוג לנבור בה עד שהצלחת נשארת ריקה.

צוואר טלה בחג צוואר טלה בחג' כחיל. מנה עשירה שתענוג לנבור בה עד שהצלחת מתרוקנת | צילום: אלה סברדלוב קרן צוואר טלה בחג

עם מחירים שנושקים ל־100 שקל (קבב חלבי) ואף עולים עליהם (צוואר טלה), בחג' כחיל צריכים לתת לסועדים קצת יותר משניים־שלושה סלטים ראויים כמנת פתיחה. כמות האוכל אמנם נדיבה, אבל במחיר כזה מותר בהחלט לצפות לטעום קצת יותר מהמטבח הערבי המצוין שהמסעדה מציעה.

שם: חג' כחיל

מיקום: רזיאל 18, כיכר השעון, יפו

טלפון: 03-5188866

התחככות: תיירים ומחפשי אותנטיות יפואית

חניה: עם קצת מזל באחד החניונים הפתוחים באזור

מחיר העסקית: 124-74 שקל, ראשון־חמישי, 17:00-11:00

שירות: זריז וענייני

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

כשרות: אין

שורה תחתונה: האוכל טעים, אבל הדיל העסקי לא משתלם

תגיות