אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא בטוח של-EMI יש סיבות לחשוש

לא בטוח של-EMI יש סיבות לחשוש

הרבעון הראשון של 2012 הראה שינוי מגמה חיובי מבחינתה של EMI - הרווחים מתיק ההשקעות של החברה הקפיצו בינואר־מרץ האחרונים את השורה התחתונה לרווח כולל של 18.6 מיליון שקל

09.07.2012, 07:06 | מישל אודי

חברת EMI, הנמצאת בבעלות מלאה של חברת הביטוח הראל שבשליטת משפחת המבורגר, היא היחידה שעוסקת בביטוח משכנתאות בישראל. השאלה הגדולה כעת היא מה יקרה לחברה, המנוהלת על ידי צילה דסקל, אם אכן יגיעו אלפי דרישות לקבלת החזרים. התשובה היא שלפחות כעת, אין ל־EMI סיבות רבות לדאגה.

מבחינתה של EMI, השנים האחרונות היו רווחיות מאוד בשל שני מקורות רווח עיקריים: הפרמיות שמשולמות לה והרווחים מהשקעות בשוק ההון ובנדל"ן בארץ ובחו"ל. בשנות השיא של פריחת הנדל"ן בישראל - 2009–2010 - רשמה החברה רווח נקי כולל של כ־85 מיליון שקל. בשנה שעברה, שהיתה קשה יותר בשוק ההון, השתנתה מעט התמונה ו־EMI רשמה רווח כולל של 2.5 מיליון שקל בלבד.

הרבעון הראשון של 2012 שוב הראה שינוי מגמה חיובי מבחינתה של EMI: הרווחים מתיק ההשקעות של החברה הקפיצו בינואר־מרץ האחרונים את השורה התחתונה לרווח כולל של 18.6 מיליון שקל. בנוסף, לחברה הון עצמי של 108 מיליון שקל לעומת התחייבויות ביטוחיות של כ־700 מיליון שקל - יחס גבוה מאוד המצביע על איתנות החברה. בשל כך, ההערכות בענף הביטוח הן שגם משיכה משמעותית של כספי הלקוחות מביטול לא תביא לפגיעה משמעותית בחברה, לבד מקיצוץ ברווחים.

EMI החלה את פעילותה בארץ ב־1998 באמצעות ענקית הביטוח AIG, אך ב־2009, בשל משבר המשכנתאות בארה"ב, נמכרה פעילותה להראל. עד כה, אף חברת ביטוח אחרת לא עסקה בתחום ביטוח המשכנתאות, מה שהופך את EMI למונופול בתחום. מדוע מצב זה נשמר? כי חברות הביטוח האחרות אינן מעוניינות להיכנס לתחום, בשל דרישות המפקח על הביטוח להכרה מדורגת בהוצאות ובשמירה על רמת הון גבוהה ביחס להתחייבויות שנובעות מהסיכון בתחום.

תגיות