אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
40% תשואה בשלוש שנים בהשקעה במניות הודיות צילום: בלומברג

40% תשואה בשלוש שנים בהשקעה במניות הודיות

הקרן של אברדין השיגה תשואה גבוהה יותר ובתנודתיות נמוכה יותר מהמתחרה פידליטי

10.07.2012, 07:06 | ארז ברית ויוליה ויימן

הודו מציגה יתרונות בולטים, כמו גיוון כלכלי רחב ושיעור חיסכון גבוה של הציבור שמפחית את התלות במימון חיצוני. ממשלת הודו מסוגלת להנפיק אג"ח בעלות נמוכה יחסית, החוב החיצוני הנמוך ועתודות המט"ח הגבוהות מהווים "בלם" מפני זעזועים חיצוניים, וגורמי הצמיחה המהירה בשנים האחרונות (כוח העבודה המיומן והגדל במהירות ומגזר השירותים החדשני) נותרו יציבים. בחודש שעבר הורידה פיץ' את תחזית הדירוג של הודו מ"יציבה" ל"שלילית" בעקבות הירידה בצמיחה, הלחצים האינפלציוניים והגירעון הממשלתי. אולם, לאור צניחת מכפילי הרווח בחודשים האחרונים קיימת אפשרות שבטווח הארוך המניות המקומיות יציגו ביצועים טובים יחסית לשווקים אחרים.

בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות זרות המתמחות בהשקעה במניות בהודו. הראשונה היא הקרן של אברדין, שהוקמה במרץ 2006 והיא נקובה בדולר. הקרן מנוהלת על ידי צוות ניהול מניות אסיה בהובלת Hugh Young, ראש צוות מניות גלובליות ומנהל צוותי אברדין באסיה, המתהדר בניסיון של יותר מ־20 שנה בתחום ההשקעות. הקרנות של אברדין מנוהלות לפי אסטרטגיית bottom-up, כלומר מנהל ההשקעות בוחן את נתוניה הבסיסיים של כל חברה ואת מחיר המניה. מטרת הקרן היא להשיג גידול הון בטווח ארוך על ידי השקעה של לפחות שני שלישים מנכסיה במניות של חברות הודיות או חברות שמרבית הפעילות שלהן בהודו, או חברות שמרבית נכסיהן בהודו. מדד הייחוס של הקרן הוא MSCI India.

הודו, צילום: בלומברג הודו | צילום: בלומברג הודו, צילום: בלומברג

ב־12 החודשים האחרונים ספגה הקרן תשואה שלילית של 20.1% ובשלוש השנים האחרונות תשואה חיובית של 40.4%, לעומת מדד הייחוס שהניב תשואות של 29.6%- ו־3.7% בהתאמה.

הקרן של פידליטי הוקמה באוגוסט 2004, וגם היא נקובה בדולר ורשומה בלוקסמבורג. מאז שנת 2009 הקרן מנוהלת על ידי Teera Chanpongsang, שהצטרף לפידליטי בשנת 1994 ומחזיק בתואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת ברקלי שבארה"ב.

הקרן מבקשת לרשום צמיחה בטווח ארוך בעיקר על ידי השקעה במניות של חברות הודיות, או חברות המפיקות חלק גדול מרווחיהן מהודו. גם אסטרטגיית ההשקעות של הקרן הזאת הוא bottom-up, אך ההעדפה היא להשקיע בחברות בעלות פוטנציאל צמיחת רווחים גבוה בטווח של שנה עד שנתיים. גם מדד הייחוס של הקרן הזו הוא MSCI India.

בשנה האחרונה הציגה הקרן תשואה שלילית בהיקף של 26.8%, ובשלוש השנים האחרונות רשמה תשואה חיובית של 10.8%.

מומלץ להשוות את תוצאות שתי הקרנות לביצועי קרן הסל iShares MSCI India Index Fund, שהוקמה ביוני 2006 ומנהלת 444 מיליון דולר. קרן הסל הניבה בשנה האחרונה תשואה שלילית של 25.2%, ביצועים "טובים" יותר מביצועי הקרן של פידליטי - וגרועים יותר מאלו של אברדין. בשלוש השנים האחרונות הניבה קרן הסל תשואה שלילית של 1.4% - נמוך יותר משתי הקרנות. מבחינת התנודתיות, בשלוש השנים האחרונות עמדה סטיית התקן של אברדין על 23 לעומת 27 של פידליטי ו־28 של קרן הסל.

השורה התחתונה: הקרנות דומות בהרכב האחזקות ובאסטרטגיית ההשקעה. הקרן של אברדין הציגה ביצועים טובים בהרבה מאלו של פידליטי ושל קרן הסל, בתנודתיות נמוכה יותר.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות