אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמש חברות סטארט-אפ ישראליות גייסו יחד 30 מיליון דולר צילום: עידו איז'ק

חמש חברות סטארט-אפ ישראליות גייסו יחד 30 מיליון דולר

את מירב הכסף משכו חברת הציוד הרפואי קרטיהיל וחברת FiftyOne שגייסו סיבוב של 10 מיליון דולר כל אחת. חברת אבטחת המידע Seculert גייסה 5.35 מיליון דולר

10.07.2012, 19:35 | אסף גלעד

בחוץ יבש וחם, אבל מספר חברות סטארט-אפ ישראליות זכו היום (ג') למטר של השקעות. חמש חברות סטארט-אפ שאין ביניהן קשר גייסו היום לא פחות מ- 30 מיליון דולר להמשך המחקר, הפיתוח ומימון מערכי השיווק שלהם.

את מירב הכסף משכו החברות קרטיהיל (CartiHeal) ו- FiftyOne שגייסו סיבוב של 10 מיליון דולר כל אחת.

חברת הציוד הרפואי קרטיהיל מפתחת טכנולוגיה המסייעת לחידוש הסחוס ללא שימוש בחומר ביולוגי. היא גייסה 5 מיליון דולר במזומן מאלרון, קרן אקסלמד של מורי ארקין ואורי גייגר ומקרן אקסס מדיקל של הישראלים לימור סנדץ, דביר קרן ומיכאל טל. 5 מיליון דולר נוספים הגיעו לחברה כאופציות, בין השאר של אלרון. קרטיהיל נחשבת ליוצאת חממת אינסינטיב של קרן פרגרין.

אילוסטרציה, צילום: shutterstock אילוסטרציה | צילום: shutterstock אילוסטרציה, צילום: shutterstock

FiftyOne הישראלית גייסה גם היא כ-10 מיליון דולר מהמשקיעים הקיימים שלה בהם פיטנגו, אדם סטריט ואונליין ונצ'רס. החברה פיתחה מערכת תשלומים לאתרי מסחר אלקטרוני הפועלים במדינות שונות וזקוקים להמרת מט"ח שוטפת.

החברה נוסדה כ-E4X ומציעה כיום שירותי המרות מטבע אוטומטיות, עיבוד תשלומים וניהול החזרים במט"ח ובכך מקילה על אתרי מסחר אלקטרוני אמריקאים לפעול במדינות שהתשלום בהן אינו דולרי. על פי ההערכות היא מכניסה כ- 40 מיליון דולר בשנה ומגלגלת עבור לקוחותיה 200 מיליון דולר. סך הכל גייסה החבר, שנוסדה על ידי הישראלי יובל טל, קרוב ל- 38 מיליון דולר.

חברה נוספת שגייסה היום השקעה מכובדת היא חברת אבטחת המידע Seculert, שגייסה 5.35 מיליון דולר.

החברה, שנחשפה לראשונה ב"כלכליסט", פיתחה מערכת מבוססת ענן לאבטחת מידע לארגונים מפני מתקפות סייבר שונות המסכנות את פעילות רשתות המידע שלהן ומסדי המידע שלהן. לטענת החברה, היא עשויה למנוע מקרים כפי שנראו בישראל כגון השבתת אתר בנק ישראל, ולאפשר לאתר האינטרנט לזהות פעילות עוינת בזמן שהיא מתרחשת. את החברה הקימו רון קרייצמן, לשעבר סמנכ"ל הכספים של פינג'אן, יחד עם אלכס מילשטיין, אביב ראף ודודי מתות.

את הסיבוב בחברה הובילה קרן ההון סיכון נורווסט (NVP) יחד עם המשקיע הקיים, יואב לייטרסדורף.

גם חברת הסטארט-אפ Uppsite גייסה עוד 2.1 מיליון דולר לקופתה מוקדם יותר היום. החברה, יוצאת חממת דה טיים של אילן שילוח וניר טרלובסקי, גייסה את הסיבוב מהשניים ומחברת מטומי (לשעבר אדסמרקט) בניהולו של עופר דרוקר, גם היא בבעלותו של שילוח. Uppsite היא שירות המרת אתרים ובלוגים לאפליקציות מובייל, והיא דורגה בחודש אפריל האחרון על ידי פורבס כאחת מ"12 המועמדות להפוך לאינסטגרם הבאה".

המגייסת החמישית והאחרונה לבינתיים ליום זה היא EyeSight, חברה ישראלית שפעילה בתחום הסוער של חישה תלת מימדית שמרוכז רובו ככולו בידי חברות ישראליות. החברה גייסה היום 2 מיליון דולר מהקרן הקוריאנית ישראלית-קוריאנית MaC בניהולו של דורון דבי, לאחר שבסוף השנה שעברה גייסה 4.2 מיליון דולר מחברת השבבים הישראלית CEVA ומהתאגיד היפני מיצוי.

EyeSight נחשבת לאחת החברות המובילות כיום בתחום 'הממשק המשתמש הטבעי', הפעלת מכשירים באמצעות מחוות כף היד וללא מגע. הטכנולוגיה שלה מאפשרת להפעיל מוצרים כמו טאבלטים, טלוויזיות או מכשירי טלפון ללא מגע.

לאחרונה השיקה החברה גרסא המאפשרת להפעיל את מערכת ההפעלה ווינדוס 8 ללא מגע. EyeSight פעילה רבות במזרח הרחוק ובפרט בקוריאה וניתן למצוא את הטכנולוגיה שלה על גבי טלפונים של Pantech הקוריאנית , ובטלוויזית 'סמארט TV ' של הייסנס הסינית.

תגיות