אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סופית: תמלוגי חברות התקשורת יבוטלו ב-2013 צילום: עמית שעל

סופית: תמלוגי חברות התקשורת יבוטלו ב-2013

כך אישרה היום ועדת הכספים. לפני כשלוש שנים הועלה שיעור התמלוגים לחלק מהחברות, ובעקבות עתירה לבג"ץ הסכימה המדינה להקטין ולבסוף לבטל את התשלומים.

10.07.2012, 19:27 | גילעד נס
ועדת הכספים אישרה היום את ביטול התמלוגים שמשלמות חברות התקשורת, החל משנת 2013, ההחלטה תיכנס לתקופה באמצעות תקנות שעליהן אמורים לחתום שר האוצר, יובל שטייניץ, ושר התקשורת, משה כחלון.

מאז קיץ 2010 נאבקות חברות התקשורת בהחלטת שרי האוצר והתקשורת בחוק ההסדרים שנכנס לתוקפו בינואר 2011, שהעלתה את שיעור התמלוגים שהן משלמות מתוך הכנסותיהן מ-1% ל-2.5% בהדרגה, והיתה אמורה להשיב אותם ל-1% ב-2013. ההחלטה היתה תקפה לחברות הסלולר, בזק ו-HOT, אך ספקיות האינטרנט לא נכללו בה והמשיכו לשלם תמלוגים בשיעור של 1% מהכנסותיהן הרלוונטיות.

שר התקשורת, משה כחלון, צילום: מיקי אלון שר התקשורת, משה כחלון | צילום: מיקי אלון שר התקשורת, משה כחלון, צילום: מיקי אלון

עד לאותה החלטה הלכו ופחתו במשך השנים שיעורי התמלוגים, ונציגי המדינה אף רמזו בעבר כי תשלום התמלוגים עתיד להתבטל כליל. ההחלטה להעלות את שיעורי התמלוגים, שלטענת משרד האוצר נגזרה מהיעדר התחרות בתחומי התקשורת, נתקלה כצפוי בהתנגדות של חברות התקשורת, שאף עתרו לבג"ץ בנושא.

הדיון בבג"ץ עדיין נמשך, ובמהלכו אף הגיעו הצדדים לפשרה, אותה אימץ בג"ץ, לפיה שיעור התמלוגים יופחת לעומת השיעור המקורי שקבעו שרי האוצר והתקשורת. ואולם ישום הפשרה מתעכב, מאחר שוועדת הכספים טרם אישרה אותה. נציגי משרד האוצר הודו בדיונים האחרונים כי למעשה אין סיבה שלא להפחית את שיעורי התמלוגים, במיוחד לאור העובדה כי המדינה כבר הביעה את הסכמתה למתווה הפשרה שהציע בג"ץ.

על פי הערכת האוצר, הפחתת התמלוגים תוביל לאובדן הכנסות של 350 מיליון שקל ב-2012 ושל 200 מיליון שקל החל מ-2013.

יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, סירב בישיבות קודמות לאשר את הפחתה וביטול של התמלוגים, בטענה כי מדובר בכספים שהמדינה יכולה להיעזר בהם לצרכים שונים, אך בשני הדיונים האחרונים הבהירו נציגי האוצר כי יתקשו להסביר לבג"ץ מדוע לא מאשרת המדינה את חלקה בהצעת הפשרה לה כבר הסכימה בפני בית המשפט.

תגיות