אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעים הפרטיים שדרגו את השכר למשפחת רימוני צילום: shutterstock

המשקיעים הפרטיים שדרגו את השכר למשפחת רימוני

חצי שנה אחרי שנתקלו בסירוב בעלי המניות לשדרוג שכרם, נעזרו הבנים למשפחת רימוני בהתפצלות קולות המוסדיים לקבלת תוספת שכר של 20%

15.07.2012, 07:46 | שניר הנדלר

חמישה חודשים לאחר שמשפחת רימוני, השולטת ביצרנית מוצרי הפלסטיק רימוני, נאלצה למשוך את בקשתה לאישור תנאי שכר בני המשפחה עקב התנגדות חלק מהמוסדיים, הסכם השכר החדש זכה בסוף השבוע לאישור בעלי המניות בחברה.

בהצבעה לאישור תנאי השכר של בני משפחת רימוני השתתפו בעלי מניות המחזיקים בכ־7.7 מיליון מניות, כשמתוכן 1.4 מיליון מניות הן של מחזיקים שאינם נגועים (כלומר אינם בעלי עניין אישי ובעלי שליטה או מחזיקים מטעמם). מתוך המחזיקים הלא נגועים, בעלי זכויות הצבעה בכ־812 אלף מניות הצביעו בעד אישור הסכם השכר (רוב של כ־57%), כשהיתר התנגדו להסכם השכר.

אם בסיבוב הראשון התנגדות המוסדיים מנעה את אישור הסכם השכר, בהצבעה הנוכחית דווקא המחזיקים הפרטיים היו אלו שנתנו את הטון. הגופים המוסדיים שהשתתפו בהצבעה מהווים 85% מבעלי המניות שאינם נגועים, אך קולות המוסדיים התחלקו כמעט שווה בשווה בהצבעה: מוסדיים המחזיקים ב־592.6 אלף מניות הצביעו בעד אישור הסכם השכר ומוסדיים המחזיקים ב־600.3 אלף מניות הצביעו נגד. בכך, למעשה, קולות המוסדיים ביטלו זה את זה, וכתוצאה מכך, המשקיעים הפרטיים האנונימיים - שסווגו כמחזיקים לא נגועים ומחזיקים בכ־219.4 אלף מניות בלבד - הכריעו את הכף לטובת אישור ההסכם.

יותם רימוני, אב המשפחה שכיהן כיו"ר החברה עד פברואר האחרון ונהנה עד כה מדמי ניהול חודשיים של כ־95 אלף שקל, יזכה לשכר של 47 אלף שקל צמוד למדד. גם במרכיב הבונוס בשכר נאלץ רימוני האב להתפשר: אם בעבר הוא נהנה מבונוס של 3% מהרווח לפני מס שהשיגה רימוני עד ל־7.2 מיליון שקל, ו־5% מההפרש מעבר לכך, כעת אושר לו מענק שנתי מדורג עד לתקרה של 2.5 מיליון שקל - ובלבד שהרווח השנתי לפני מס בשנת המענק יעלה על 6% מההון העצמי של רימוני בתום השנה שקדמה לשנת המענק.

שלושת הבנים למשפחת רימוני - דני המנכ"ל, ורפי וגדי הסמנכ"לים, שקיבלו לפי הסכם העסקתם הקודם 97 אלף שקל לחודש כל אחד – יזכו לתוספת של 20% (351 אלף שקל לכל השלושה - 117 אלף שקל כל אחד). מנגנון המענק של הבנים שנהנו עד כה ממענק (משותף) בהיקף של 9% מהרווח לפני מס עד ל־7.2 מיליון שקל ו־7% של ההפרש מעבר, שונה בדומה למנגנון של רימוני האב: השלושה יקבלו מענק מהרווח השנתי, לפי מדרגות, אך בשיעור של 12% ועד 18% מהרווח, עד למקסימום של 7.5 מיליון שקל.

תגיות