אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גולדן ארקייד: חומרה ומגדל

גולדן ארקייד: חומרה ומגדל

שוק המחשבים העצום, גולדן ארקייד בהונג קונג, הוא גן עדן אמיתי לגיקים, שמשלב בין אווירה אקזוטית וטכנולוגיה מתקדמת. כתב כלכליסט נסע להרכיב את מחשב הגיימרים האולטימטיבי ומדווח מהשטח

15.07.2012, 13:08 | הראל עילם, הונג קונג

מאווררים רועשים בכל פינה, המון ממלא את כל המסדרונות, אנשים דוחפים זה את זה, סמלים סיניים בכל מקום, ריחות אקזוטיים ממלאים את האוויר וקולות הרוכלים נישאים ברוח, מנסים נואשות להתגבר על רעש ההמון. הסיטואציה היתה יכולה להיות כל שוק סיני אותנטי - או אולי סצנה בסרט "בלייד ראנר" - אבל בשוק הזה מוכרים לא אוכל ולא בגדים, אלא מחשבים.

לחובבי מחשבים, אין גן עדן אמיתי יותר מאשר גולדן ארקייד, שוק עצום בגודלו בשכונת שאם שו פו שבפאתי הונג קונג. השוק מתפרש על פני שתי קומות ומכיל יותר מ־200 דוכנים זעירים, עם מספר חנויות מעט גדולות יותר. כל דוכן, לא יותר מגומחה קטנה בקיר, יכול להתמחות בכל דבר, מכרטיסי מסך, דרך כבלים ייעודיים ואביזרי קירור, ספרות מקצועית, תוכנות וערכות אספנים של משחקי מחשב מוכרים יותר ופחות, ועד גאדג'טים ואביזרים אקזוטיים אחרים.

שוק המחשבים העצום גולדן ארקייד בהונג קונג שוק המחשבים העצום גולדן ארקייד בהונג קונג שוק המחשבים העצום גולדן ארקייד בהונג קונג

הגעתי לשוק במטרה להקים את מחשב הגיימרים האולטימטיבי, וגיליתי שלמי שמכיר ואוהב חומרה, השיטוט במקום הוא תענוג. את שפע הדוכנים מחבר מבוך של מסדרונות כה צרים עד שלפעמים אדם אחד אינו יכול לעבור בהם. אין שום סדר והיגיון במקום, שכאילו משתנה מדקה לדקה, ויצליח לבלבל גם את המבקר הכי מיומן. על רקע קולות משונים, של מאות מאווררי מחשבים או משאבות מים מבעבעות, אפשר למצוא כיסוי הלו קיטי שכבר מתאים לגלקסי S3, מכשיר שהגיע לחנויות בהונג קונג רק יומיים לפני כן.

כשר עם תעודות

ציבור העובדים מקצועי ברמה מעוררת קנאה - קשה למצוא עובד במעבדות המחשבים בישראל שיש לו חלק מהידע האינציקלופדי של העובדים בגולדן ארקייד. העובדים כאן זוכרים בכל רגע את המפרט של עשרות אלפי פריטים, ויודעים לענות על כל שאלה, טכנית ככל שתהיה.

הדאגה הקבועה הנלווית לקניות במזרח, שאולי מדובר במוצרים מזויפים תוצרת סין, מתפוגגת כשרואים את המקצועיות של העובדים ושל הלקוחות. דוכן שינסה למכור סחורה מזויפת ייכחד בעולם התחרותי הזה, וכל מוצר מגיע אטום ועם האחריות והתעודות המחייבות. אבל אל תמהרו לסמוך על העובד ההונג־קונגי בעיניים עצומות: דעו מה אתם מחפשים לפני שאתם באים, התייעצו עם המקומיים, אבל אל תיתנו להם להחליט.

המחירים בגולדן ארקייד מתחרים באלה שתמצאו באתרי הדילים האמריקאיים, אבל אל תצפו למציאות, וסקר שוק בתוך השוק יחסוך במקרה הטוב ביותר 5% מההוצאה. המחיר סופי ומאוד קשה להתמקח, וצפו לשלם עמלה של 2% עד 3% נוספים על תשלום בכרטיס אשראי - אחוזי הרווח בהונג קונג הם כה נמוכים עד שאף דוכן לא יספוג את עמלת הרכישה באשראי.

שווה לבקר בשוק גם בלי לרכוש דבר. אבל קשה להאמין שעם המבחר העצום של אביזרים, משחקים, גאדג'טים וכיסויים תצליחו לצאת מכאן בידיים ריקות. אני יצאתי עם כרטיס מסך, לוח אם, מעבד ושני דיסקים קשיחים. כולם נרכשו בפער של 34% מהמחיר בישראל, בערך 2,000 שקל הפרש.

ביציאה מגולדן ארקייד תיתקלו בשוק נוסף, מסוג אחר - שוק פירות ובשר אקזוטי וריחני, שמשלים את התחושה שעכשיו באמת הגענו למקום שמשלב בין המזרח למערב, עולם של טכנולוגיה מודרנית ומסורת אסייתית. לגיקים אמיתיים, אין יעד טוב יותר.

תגיות