אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיבידנדים: לוהט באילת צילום: יאיר שגיא

דיבידנדים: לוהט באילת

עורכי הדין שהדרימו בסוף השבוע לכנס של ועד מחוז ת"א בלשכה העדיפו את הפאנלים הממוזגים על החום הכבד ששרר בחוץ. עו"ד אבנר כהן ניצל את הבמה להגיב לפרסומים על השכר הרב שגרף בפירוקים: "על עבודה מאומצת מגיע שכר טרחה"

15.07.2012, 09:44 | כתבי כלכליסט
מי שחשב שבמרכז הארץ היה חם במיוחד בסוף השבוע כנראה לא הזדמן לעיר אילת, שבה ננעל אתמול הכנס השנתי של ועד מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין, בראשותו של עו"ד אפי נוה. 1,300 עורכי דין ושופטים הגיעו לכנס, התלוננו על החום הכבד ודרשו מנוה להבטיח שאת הכנס הבא הוא יערוך בחורף. השרב הוביל לכך שהמשתתפים העדיפו להישאר באולמות הממוזגים של הפאנלים שהתקיימו מאשר לצאת לשפת הים או לבריכה, והכנס היה הזדמנות יוצאת דופן לפרקליטים להתחכך בשופטים.

עו"ד אבנר כהן, שהשתתף בפאנל שעסק בפירוקי חברות, הגיב במהלכו לכתבות שפורסמו ב"כלכליסט" על תיק המשביר הישן לצרכן ותיק עיריית טייבה, שבהם שימש כהן כנאמן וקיבל שכר טרחה המסתכם ב־20 מיליון שקל לשני התיקים. כהן אמר כי "אין לקשור בין התספורות לבין בעל התפקיד. בעל התפקיד בא לחברה שיש בה חוב, הוא לא אשם בחוב, הוא לא יצר אותו, אלא מנסה להציל את הכספים שהוא יכול. לפעמים עבודת בעל התפקיד מצילה עשרות מיליוני שקלים, ובגין עבודה מאומצת מגיע שכר טרחה".

עוה"ד אבנר כהן ועידית ורונין, צילום: יאיר שגיא עוה"ד אבנר כהן ועידית ורונין | צילום: יאיר שגיא עוה"ד אבנר כהן ועידית ורונין, צילום: יאיר שגיא

כהן הגיב גם לדבריה של עו"ד עירית ורונין, שאמרה בפאנל כי ישנה תחושה שנוצר מעגל מצומצם מאוד של בעלי תפקיד המתמנים שוב ושוב בתיקים, ואמר כי "בכל הקריירה שלי מוניתי אולי 3–4 פעמים ביוזמת בית המשפט. כל יתר המינויים היו לבקשת צדדים שביקשו למנות אותי - באים ובוחרים את מי שמקצוען בתחום זה. באופן אישי נלחמתי להגיע לשיתוף פעולה עם כונס הנכסים הרשמי כדי להרחיב את מעגל המתמנים".

מנחה הפאנל עו"ד אביחי ורדי הציע גם לכנ"ר, ד"ר דוד האן, שהשתתף בפאנל ולעו"ד שלמה נס שישב בקהל, להביע את עמדתם על שכר הטרחה הגבוה של המפרקים - אך השניים סירבו.

בפאנל שהתקיים בנושא המשפט האזרחי, בהשתתפות שופט ביהמ"ש העליון חנן מלצר וליטיגטורים ובהם יוסי בנקל, בעז בן צור, איל רוזובסקי ואביתר קנולר, נשמעו בעיקר תלונות מצד עורכי הדין כלפי בתי המשפט. השופט מלצר טען שהשופטים טועים כשהם נמנעים מפסיקת הוצאות ריאליות בהליכי ביניים, וכותבים שהוצאות ייפסקו לפי תוצאות ההליך ובסיומו. לדבריו, שופטים שעושים זאת לא פועלים כדין. עו"ד חיים כהן שישב בקהל טען כי "המשרדים הגדולים פשוט לא חוטפים הוצאות". עו"ד בן צור הגיב לכך באומרו כי מאחר שהמשרדים הגדולים גם מנהלים תיקים זה מול זה, הרי שאי־פסיקת ההוצאות מתקזזת.

ענת רואה

עוד באילת

למה השופט אורנשטיין לא הגיע בדקה ה־90?

בפאנל הפירוקים שהתקיים בכנס באילת בלט בחסרונו שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, שהודיע במפתיע על ביטול הגעתו לכנס שעות בודדות לפני תחילת הפאנל. זאת אף שכבר בשבוע שעבר ציין אורנשטיין בפני מתדיינים כי ייעדר מבית המשפט בגין השתתפותו בכנס.

השופטת גרסטל נוזפת ברופאים

בניגוד לשופט אורנשטיין שנעדר במפתיע מהכנס, נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז, הילה גרסטל, בלטה בנוכחותה לכל אורך ימי הכנס. גרסטל השתתפה בפאנל בנושא אבחון רפואי מאוחר, שאליו הגיעו גם מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו ונשיא המערך האונקולוגי בבית החולים שיבא בתל השומר, פרופ' רפאל קטן. גרסטל נזפה במנכ"ל משרד הבריאות בנוגע לתפיסה שלפיה משפטנים אינם יכולים להבין לעומק סוגיות רפואיות מורכבות, ואמרה: "קצת צניעות לא תזיק לכם. אני בודקת תביעות בנושאי מכונאות רכב והנדסת רכב. קל לי יותר לבדוק רופאים מאשר כימיה", אמרה ופנתה לד"ר אחיקם סטולר, גם הוא שופט במחוזי מרכז ודוקטור לכימיה.

השופטת הילה גרסטל ועו"ד אפי נווה, צילום: עידן מילמן השופטת הילה גרסטל ועו"ד אפי נווה | צילום: עידן מילמן השופטת הילה גרסטל ועו"ד אפי נווה, צילום: עידן מילמן

טיפים מהמנטורים של עולם המשפט

השופט סטולר מצדו השתתף באחד הפאנלים המבוקשים ביותר בכנס, שהיה עמוס עד אפס מקום, בשם "המנטורים של עולם המשפט".

בפאנל הציגו שורת שופטים ועורכי דין את הטיפים שלהם להצלחה במקצוע. סטולר הזכיר בפאנל את היותו בעל תואר בכימיה, והמליץ לעורכי הדין לא להסתפק בתואר משפטי אלא להעדיף השכלה רחבה המעניקה ממד נוסף. שופט בית המשפט העליון העליון ניל הנדל, שלמד משפטים בארה"ב, ייעץ לעורכי הדין ואמר כי כשמנסים לבסס טיעון משפטי כלשהו כדאי לצאת החוצה מעבר לתחום ההתמחות הספציפי של עורכי הדין, ולהביא מקורות נוספים לטיעוניהם. שופטת בית משפט השלום בתל אביב חנה פלינר דנה בניהול תיקים, והדגישה כי הכנה נכונה לתיק עשויה להיות ההבדל בין זיכוי להרשעה.

עו"ד דוד סופר, המתמחה במקרקעין, הציע לעורכי הדין הצעירים דווקא לדאוג בראש ובראשונה לכך שיקבלו שכר הולם תמורת עבודתם, ולהסביר ללקוחתיהם את האחריות הכבדה המוטלת עליהם.

ענת רואה

 

140 דירות בשעה וחצי

השוק קשה? לגינדי החזקות יש פתרונות. לאחר שמכרו לעמיתי חבר מאות דירות במבצעי בזק בפתח תקווה ובחדרה וחתכו מחירים ללקוחות חוזרים, נמצאה שיטה חדשה: בסוף השבוע האחרון נרשמה בשוהם היסטוריה, כשיריד מכירות לתושבי שוהם של פרויקט "לייף" של החברה הסתיים, לפי דיווחיה, לאחר שעה וחצי בחתימת הסכמים למכירת 142 דירות (65% מהפרויקט) כשהיקף ההסכמים הנו 304 מיליון שקל. למועצה המקומית יש חלק לא קטן בהצלחה, כאשר ראש המועצה גיל לבנה השתתף באירוע השקת הפרויקט לעיתונות, והמועצה פרסמה את האירוע בשלטי חוצות. מנחם גינדי, מבעלי גינדי החזקות, מסר בסיום האירוע ש"החברה נוהגת לצאת תמיד במכירה ראשונית מהירה לקהל". ההנחות ביריד נעו בין 175 ל־300 אלף שקל. דירות 4 חדרים נמכרו ב־1.5 מיליון שקל וב־1.83 מיליון שקל לדירות 5 חדרים.

אריאל נוי

 

במטה פייסבוק עונים למיילים גם באמצע שיעור יוגה

פייסבוק מזוהה עם ערכים של חופש ושוויון ורבים סבורים שיש לה חלק גדול במחאות ההמונים, אבל האם היא סובלנית גם בבית? אליס ון נס, ששימשה מדריכת יוגה ופילאטיס בחדר הכושר במטה של פייסבוק במנלו פארק, פוטרה לאחר שביקשה מהמתעמלים לכבות את הסלולר בזמן השיעור. בבלוג "אלפנט ז'ורנל" סיפרה ון נס כי קיבלה הוראה מההנהלה לאפשר למתעמלים לעשות ככל העולה על רוחם, כולל להגיע באיחור, לצאת מוקדם, לענות על דוא"ל ואפילו לצלם תמונות ולהעלות לפייסבוק. אולם באחד השיעורים היא ביקשה מהמתעמלים לכבות את המכשירים לאחר שראתה שאחת העובדות מתקשה להיפרד ממכשיר הסלולר שלה לצורך ביצוע תנוחה. שבועיים אחר כך ון פוטרה נס. "מה קרה לעולם שבו עבודה או עדכון הסטטוס הפכו לחשובים יותר מההנאה מהרגע?", היא תהתה בבלוג.

 

 

תגיות