אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלו, רמי: רמי לוי יספק גם שיחות לחו"ל צילומים: עמית שעל, בלומברג

הלו, רמי: רמי לוי יספק גם שיחות לחו"ל

לוי יזרים כמיליון שקל ויחזיק ב-60% ב-Hallo 015 שתצא מהקפאת הליכים. NGN אחזקות תשלם כ-600 אלף שקל נוספים, וכך תעמוד העסקה על 1.6 מיליון שקל

16.07.2012, 10:44 | גילעד נס

רמי לוי מנצל את הקשיים אליה נקלעה ספקית השיחות הבינלאומיות Hallo ומרחיב את שירותי התקשורת שלו. לוי ירכוש במשותף את השליטה בפעילות השיחות הבינלאומיות של היל"ת, החברה שמאחורי המותג Hallo, תוך שהוא משקיע כמיליון שקל ומעמיד ערבות בסך 10 מיליון שקל למשרד התקשורת עבור אחזקת רישיון השיחות הבינלאומיות.

NGN אחזקות, החברה שביום רביעי שעבר קיבלה את אישור בית המשפט המחוזי בפתח תקווה לרכוש את הפעילות, תשלם כ-600 אלף שקל נוספים, וכך תעמוד העסקה על 1.6 מיליון שקל, כפי שסוכם עם נאמני היל"ת עו"ד גיא גיסין ועו"ד איתן ארז.

רמי לוי יחזיק ב-60% מהחברה והיתרה תוחזק בידי NGN, אולם מנכ"ל החברה המשותפת יהיה אפי שפורן, מנכ"ל NGN. שירות השיחות הבינלאומיות ימשיך להיות מסופק תחת המותג Hallo 015, אך סביר להניח שלוי יספק כעת ללקוחות שירות הסלולר שלו שיחות לחו"ל מהטלפונים הניידים כחלק מהשירות הסלולרי, בדומה לחבילות אותן השיקו גולן טלקום, HOT מובייל ולאחר מכן גם סלקום, פרטנר ו-012 מובייל (מקבוצת פרטנר).

קמפיין של הלו (ארכיון) קמפיין של הלו (ארכיון) קמפיין של הלו (ארכיון)

היל״ת, המפעילה את השירות תחת המותג 015 Hallo, היתה מצויה בחודשיים האחרונים בהקפאת הליכים, ובחברה נותרו 12 עובדים שהמשיכו לתפעל את שירות השיחות הבינלאומיות עד להחלטה בעניינה של החברה.

NGN, הגוף שהכריז על רכישת הפעילות, מחזיק בחברת Flat Planet Phone, שנוסדה בידי משה מאיר, המספקת שירותי תקשורת לארגונים על גבי תשתית האינטרנט. מוצרי החברה מאפשרים ללקוחות להקים מרכזיות טלפון וירטואליות ובכך לחסוך את עלות רכישת מרכזיות פיזיות, ובנוסף לנתב את שיחות הטלפון תוך שימוש בתשתית הזולה ביותר הרלוונטית - רשת הטלפוניה הקווית, רשת הסלולר או על גבי האינטרנט.

ככל הנראה תשמר הרוכשת חלק מהעובדים שנותרו בחברה וייתכן שאף תשאיר את ציוד התקשורת של היל״ת במיקומו הנוכחי במשרדי החברה בראש העין (משרדי FPP מצויים במודיעין). היל״ת שוכרת יותר מ-2,000 מ״ר בפארק התעשיות אפק שבראש העין, ורוב השטח הזה נותר מיותם לאור הפחתת מספר העובדים מ-120 בשיאה של החברה ל-12 כיום. בעלי מניותיה של היל״ת הזרימו לה מאז הוקמה מעל ל-30 מיליון שקל, חלקם בהזרמה ישירה וחלקם במתן ערבויות לספקים.

 

NGN תרכוש רק את פעילות היל״ת

שר התקשורת, משה כחלון, יתבקש לאשר את העברת רישיון השיחות הבינלאומיות של היל״ת לרוכשת, והאחרונה תידרש להפקיד ערבות בסך 10 מיליון שקל לצורך קבלת רישיון זה.

מתווה העסקה נבנה כך ש-NGN תרכוש רק את פעילות היל״ת ואת רישיון השיחות הבינלאומיות, ולא את מניות החברה, וכך אינה נושאת על גבה את חובות היל״ת לנושיה, המוערכים ביותר מ-54 מיליון שקל. NGN אף לא רכשה את רישיון המפעיל הסלולרי הוירטואלי שקיבלה היל״ת לאחר שרכשה את המפעיל הוירטואלי סלראן מאיתוראן ומיחיאל בן שושן, כיוון שאין בכוונת החברה להיכנס לשוק הסלולר המקומי. מאיר אמר ל״כלכליסט״ כי צוותו יצליח לתפעל את החברה בעלות של 180-150 אלף שקל בחודש ולהגיע לרווחיות, בעוד התנהלות היל״ת טרם קריסתה גרעה מקופתה כ-3 מיליון שקל בחודש.

סכסוך קשה עם הספקים והמשווקים של היל"ת

היל״ת הוקמה ב-2011 ובינואר 2012 השיקה את שירות השיחות הבינלאומיות שלה בקידומת 015, תוך שהיא מציעה מחירים זולים משמעותית מהחברות הקיימות, וללא צורך בשיוך קבוע לשירותיה. בהמשך הכריזה החברה כי היא מתכוונת להיכנס לשוק הסלולר, בעקבות רכישת סלראן, עם חבילה ללא הגבלת דקות, הודעות וגלישה, תמורת 99 שקלים בחודש. מעט לאחר מכן התברר כי תהליך רכישת סלראן לא הושלם והחוזים מול חברות הסלולר שהיו אמורות לאחר את הפעילות הסלולרית לא נחתמו.

בהמשך נחשף כי מי שהוגדר כיועץ להנהלת החברה, דודי שטרנברג, שהורשע בעבר בפריצה למחשבים, מנהל למעשה את פעילותה של החברה מול ספקיה ועובדיה, תוך מתן התחיבויות בשמה.

ספקי החברה ומשווקי שירותיה התלוננו כי היל״ת חבה להם כספים רבים, ובין בעלי המניות, משפחת שכטר (54%), משפחת זבולוני (23%) ומשפחת פרנקל (23%) התעורר סכסוך קשה, כאשר הצדדים מטילים זה על זה את האחריות לפעילותו של שטרנברג, שהובילה לכאורה להידללות הכסף בקופתה ולחובות כבדים.

הסכסוך נמשך גם היום, כאשר יו״ר החברה, יורם שכטר, מינה את משרד רו״ח בר לב לבדיקת הסיבות להתמוטטות החברה, וממשיך להאשים את בעלי המניות האחרים, חלקם מצויים בקשרים משפחתיים עם שטרנברג, באחריות להעלמות הכספים, בעוד האחרונים טוענים כי שכטר עצמו עשה בכספי החברה כבשלו ואף ניסה להשתלט על החברה במטרה להסתיר פעולותיו. שכטר מימן את פעילות החברה בתקופת הקפאת ההליכים, תוך שהוא מתחייב להזרים לה מיליוני שקלים.

נגד שכטר הוגשו תביעות אישיות מטעם בעלי חוב, וכנגד היל״ת ושכטר הוגשה לפני כשלושה חודשים תלונה במשטרה מצידו של יחיאל בן שושן, שניהל את פעילות סלראן, אך ככל הידוע לא נפתחה חקירה בנושא.

תגיות