אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הולנד נגד ספרד: עכשיו בשוק העברות השחקנים צילום: אי פי אי

הולנד נגד ספרד: עכשיו בשוק העברות השחקנים

הקבוצות הספרדיות לא משלמות על שחקנים שרכשו. לפ.ס.וו ההולנדית נמאס והיא יוצאת למאבק במוסר התשלומים הספרדי

17.07.2012, 09:34 | רונן וודלינגר

המאבק בין הקבוצות הספרדיות לבין שאר הליגות של אירופה עולה מדרגה. בסוף השבוע האחרון פרסם המועדון ההולנדי פ.ס.ו איינדהובן הודעה חריפה, ולפיה קבוצת סביליה הספרדית מסרבת להעביר להולנדים שני מיליון יורו שאותם התחייבה לשלם לה. "מספר קבוצות ספרדיות, בהן סביליה, מתעלמות מהסכמים חתומים ומכללים בינלאומיים של התנהגות ראויה," נכתב בהודעת הקבוצה, במה שנראה כמו גרסה משפטית של גמר המונדיאל האחרון שבו נפגשו כזכור.... הולנד וספרד.

נחזור מעט אחורה: ב-2007 רכשה סביליה מאיינדהובן את החלוץ ארונה קונה, יליד חוף-השנהב. לטענת ההולנדים, ההסכם כלל סעיף מפורש, שלפיו במידה והשחקן יימכר לקבוצה שלישית או שיסיים את חוזהו בסביליה, יקבלו ההולנדים שני מיליון יורו.

את שלוש השנים הראשונות לאחר החתימה העביר קונה בסביליה, אך התקשה להשתלב וכבש שער בודד בארבעים משחקים. לאור הכישלון, העבירה אותו סביליה בהשאלה, קודם להאנובר הגרמנית, ולאחר מכן ללבאנטה הספרדית, שלזכותה כבש בעונה האחרונה 17 שערים וסייע לה לסיים את הליגה במקום השישי. כיוון שחוזהו של השחקן עם סביליה הסתיים בתום העונה האחרונה, ולנוכח השערים הרבים שכבש, מיהרה לבאנטה להחתים אותו לפני שבוע על חוזה בקבוצה. כעת, באים ההולנדים ודורשים את שני המיליונים שהובטחו להם לטענתם.

אולי הנס. מבין המועדונים שיצאו השנה למתקפה נגד הספרדים, השם הבולט ביותר הוא זה של באיירן מינכן. "אנחנו לא מוכנים לקבל את המצב שבו הממשלה הספרדית מאפשרת לקבוצות שלה להיות בחוב של 750 מיליון יורו, בזמן שגרמניה נותנת הרבה כסף לאנשים שם כדי שישרדו" אמר אולי הנס, צילום: אי פי איי אולי הנס. מבין המועדונים שיצאו השנה למתקפה נגד הספרדים, השם הבולט ביותר הוא זה של באיירן מינכן. "אנחנו לא מוכנים לקבל את המצב שבו הממשלה הספרדית מאפשרת לקבוצות שלה להיות בחוב של 750 מיליון יורו, בזמן שגרמניה נותנת הרבה כסף לאנשים שם כדי שישרדו" אמר אולי הנס | צילום: אי פי איי אולי הנס. מבין המועדונים שיצאו השנה למתקפה נגד הספרדים, השם הבולט ביותר הוא זה של באיירן מינכן. "אנחנו לא מוכנים לקבל את המצב שבו הממשלה הספרדית מאפשרת לקבוצות שלה להיות בחוב של 750 מיליון יורו, בזמן שגרמניה נותנת הרבה כסף לאנשים שם כדי שישרדו" אמר אולי הנס, צילום: אי פי איי

"אנחנו דורשים מההתאחדות הספרדית ומהקבוצות הספרדיות להתנהג בצורה ראויה", כתב מנכ"ל איינדהובן, ג'סטין סנדרס. "נראה לנו מוזר מאוד שהמועדונים הספרדיים ממשיכים לרכוש שחקנים ולשלם משכורות גבוהות, בזמן שהם אינם משלמים לבעלי החוב שלהם, בגלל המשבר שעובר על ספרד. לא ייתכנו פרשנויות אחרות להסכם בינינו," הוסיף סנדרס, "סביליה פשוט צריכה לשלם".

המתקפה הנוכחית מצטרפת לגל שלם של האשמות מצד מועדונים אירופיים ורבים מהם סבורים שהסובלנות של הממשל הספרדי לחובות של המועדונים במדינה נוגדת את ההגינות ואת חוקי האיחוד. מבין המועדונים שיצאו השנה למתקפה נגד הספרדים, השם הבולט ביותר הוא זה של באיירן מינכן. "אנחנו לא מוכנים לקבל את המצב שבו הממשלה הספרדית מאפשרת לקבוצות שלה להיות בחוב של 750 מיליון יורו, בזמן שגרמניה נותנת הרבה כסף לאנשים שם כדי שישרדו", אמר לאחרונה, אולי הנס נשיא באיירן מינכן, שתקף גם את הקלות המס המפליגות שהיו נהוגות עד לאחרונה בספרד בנוגע לתשלום משכורותיהם של שחקנים זרים.

המצב הזה אינו חדש. למעשה, זה שנים שהקבוצות הספרדיות צוברות חובות עצומים – לרשויות המס, לשחקנים וגם לקבוצות אחרות באירופה - אך הדבר עובר בשתיקה יחסית ולא ננקטות נגדן סנקציות משמעותיות. מנגד, בליגות גדולות אחרות באירופה, קבוצות שהגיעו לסף פשיטת רגל סובלות מהורדת נקודות, הורדת ליגה וכו. המקרה הבולט ביותר בתקופה האחרונה הוא זה של מועדון הפאר הסקוטי, גלזגו ריינג'רס. בעקבות חוב בסך של כ-150 מיליון ליש"ט הורדה לפני הקבוצה לליגה הרביעית, ולא עזרה לה העובדה שלזכותה 54 אליפויות ומאות אלפי אוהדים. באותו זמן, המועדונים בספרד נושאים חוב כולל של יותר מ-4 מיליארד יורו, אבל ממשיכים להתנהל כמעט כרגיל.

חוק הספורט החדש שנחקק בספרד לאחרונה אמור לתת להנהלת הליגה שיניים, לאפשר לה לעקוב בצורה אפקטיבית אחרי מאזני הקבוצות ולהעניש את אלה הסוררות. באיינדהובן ימשיכו בינתיים לחכות לכסף.

תגיות