אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המושלים בארה"ב מקדמים במרץ מיסוי של קניות מקוונות צילום: בלומברג

המושלים בארה"ב מקדמים במרץ מיסוי של קניות מקוונות

לנוכח גירעונות מדאיגים בקופות הממשלות המקומיות, מושלים רפובליקנים מצטרפים לדמוקרטים בקריאה להטיל מס קנייה על רכישות אונליין. בכיר ברשת לוא'ז: "לקוחות בודקים את המוצרים בחנויות וקונים אותם באינטרנט כדי להימנע ממס"

16.07.2012, 18:49 | סוכנויות הידיעות

במסגרת המאמצים לצמצום גירעונות מדאיגים בקופות ממשלות המדינות בארה"ב, מושלים רפובליקנים נסוגים בהם מהתנגדותם העיקשת עד כה להטיל מס קנייה על רכישות באינטרנט - על כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל". מדובר במהפך משמעותי בזירה הפוליטית שעשוי בקרוב להביא לקצו עידן של קניות נקיות ממס ברשת.

ראשי מדינות רפובליקנים, המצטרפים לעמיתיהם הדמוקרטים, אף גיבשו הסכמים עם ענקית המכירות המקוונות אמזון לגבי גביית מסי קנייה.

עד כה, אמזון, eBay ,Overstock.com ושאר הקמעונאיות המקוונות הסתמכו על פסיקה של ביהמ"ש העליון משנת 1992, שלפיה חברות שמוכרות ברשת לא צריכות לגבות מס מכירה אם אין להן נוכחות פיזית במדינה שבה מתגורר הלקוח. הפסיקה, עם זאת, השאירה פתח לאפשרות שהקונגרס ייכנס לתמונה. מאז 1992, ההכנסות ממכירות אונליין טיפסו ליותר מ־200 מיליארד דולר בשנה.

היוזמה החדשה נכנסה להילוך גבוה כאשר מושל ניו ג'רזי כריס כריסטי, מועמד בולט לתפקיד סגן נשיא ארה"ב, הגיע באחרונה להסכם שלפיו אמזון תגבה מסי קנייה על מכירות אונליין שהיא מבצעת לאזרחי מדינתו, זאת בתמורה להקמת מתקני הפצה של הקמעונאית בניו ג'רזי. וירג'יניה, טקסס ונבאדה, שלכולן מושל רפובליקני, הודיעו על יוזמות דומות.

חנות אמיתית של Ebay חנות אמיתית של Ebay חנות אמיתית של Ebay

"העובדה שלפיה רפובליקני פופולרי בחר בגישה זו מרגיעה פוליטיקאים אחרים, כי הטלת המס על מכירות מקוונות היא הוגנת ועוזרת בפתרון משברים תקציביים של מדינות", ציין בראיון לעיתון סקוט מייסון, סגן נשיא בענקית הקמעונאות לוא'ז. הרשת ציינה כי היא סובלת מפערי מחירים של 5%–10% לעומת המתחרים המקוונים, וכי לקוחות מגיעים לחנויות שלה כדי לבחון ולבדוק מוצרים ולאחר מכן רוכשים אותם באינטרנט כדי להימנע ממס הקנייה.

המהלך החדש טומן בחובו השלכות רחבות היקף. קניות מקוונות יהפכו ליקרות יותר ללקוחות, ובמקביל חנויות רגילות לא יסבלו מפערי המחירים הפועלים תמיד לרעתן. לפי גורמים רשמיים, המהלך עשוי להכניס לקופות המדינות השונות 23 מיליארד דולר בשנה. "הכתובת נמצאת על הקיר. מדינות יגבו מס מכירה על רכישות מקוונות", כך לפי הסנטור הרפובליקני למאר אלכסנדר מטנסי, שהצטרף ליוזמה. "זה יקרה, אם לא השנה, אז בוודאות בשנה הבאה".

תגיות