אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנטרופי למוסדיים: מתנגדים באופן עקרוני לעסקאות בעלי עניין צילום: עמית שעל

אנטרופי למוסדיים: מתנגדים באופן עקרוני לעסקאות בעלי עניין

"ככלל, עסקאות בעלי עניין אינן רצויות. יש עדויות רבות לכך שהן משמשות לתיעול ערך מהחברה אל בעלי העניין", כך אמרה היום ענת גואטה, מנכ"לית אנטרופי שירותי מחקר, בכנס שנערך אתמול ללקוחות מוסדיים בנושא השקת המדיניות של אנטרופי

16.07.2012, 19:13 | יניב רחימי
"ככלל, עסקאות בעלי עניין אינן רצויות. יש עדויות רבות לכך שהן משמשות לתיעול ערך מהחברה אל בעלי העניין", כך אמרה היום ענת גואטה, מנכ"לית אנטרופי שירותי מחקר, בכנס שנערך אתמול ללקוחות מוסדיים בנושא השקת המדיניות של אנטרופי.

בפתיחת הכנס הציג גל סטאל, מנכ"ל קבוצת אנטרופי, את האופן שבו תופסת חברת הייעוץ את תפקידה בשוק ההון. לדבריו, על אף שהגופים המוסדיים הם הלקוחות היחידים של חטיבת שירותי המחקר, הפעילות של אנטרופי כרוכה במידה לא מבוטלת בהשקעת משאבים בעיצוב המדיניות של החברות הציבוריות ובקידום הממשל התאגידי. משכך, מושפעת אנטרופי במידה רבה מהרגולציה ולדברי סטל "הרגולטור הוא זה שקובע את הסטנדרט ונותן את הרוח הגבית. ללא תיקון 16, לא ניתן היה לבצע את השינויים בשכר בעלי השליטה בחברות הציבוריות.

לדברי גואטה, במקרים בהם אנטרופי היתה מעורבת הושגה ירידה של כ-40% בממוצע בהיקפי התגמול לבעלי שליטה.

סטאל הגדיר את הבנקים בישראל כ"סמן ימני" בכל הקשור לעמידה בדרישות רגולטוריות מחמירות ובאיכות הממשל התאגידי. להערכתו הרגולטורים בשוק ההון מובילים את החברות הפועלות בשוק ההון ואת החברות הציבוריות לכיוון הזה ובסופו של דבר אלו יישרו קו עם המערכת הבנקאית.

אנטרופי השיקה בכנס את המדיניות שלה לשנה הקרובה. זו מתבססת על המלצות ועדה שכללה את נציגי אנטרופי, שני ניציגי אקדמיה, פרופ' ישי יפה ופרופ' אהוד קמר, יועצים חיצוניים ונציג איגוד החברות הציבוריות, קותי גביש.

הנושא המרכזי שטופל במסגרת המדיניות החדשה של אנטרופי עוסק בנושא עסקאות בעלי עניין. המדיניות של אנטרופי היא להסתייג באופן עקרוני מעסקאות בעלי עניין מתוך שאיפה לצמצם את התופעה, משום ש"יש עדויות רבות לכך שהן משמשות לתיעול ערך מהחברה לבעלי העניין וקיים קושי להבטיח תמחור הוגן בעסקה", לדברי גואטה.

אנטרופי רואה את תפקידה כמי שבוחנת את נאותות התהליך ובכלל זה, איך התקבלה ההחלטה, מה הצורך בעסקה, קיומו של מו"מ אמיתי ותיאור מדוקדק של התהליך. לטענת גואטה, "התהליך חושף את העסקה לביקורת ולכן הוא יגביר את הזהירות של נושאי המשרה". גואטה שמה דגש מיוחד על הצורך לנהל את המשא ומתן מול בעל השליטה שלא על ידי החברה, אלא על ידי ועדה בילתי תלויה.

גואטה אף העמידה טיעון מעניין כנגד הטענה על ה"מונופול" של אנטרופי בתחום הייעוץ למוסדיים: "בהינתן מספר חברות ייעוץ בשוק, בעלי השליטה עלולים להעדיף להתיישר עם הסטנדרט הנמוך ביותר, בעוד שכעת הם לא יכולים לנהל מו"מ מול מספר גורמים". טענה זו מוכרת מתחום חברות הדירוג, שבו זהות חברת הדירוג נקבעת על ידי החברה המדורגת שגם מממנת את ניתוח החוב.

תגיות