אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות אג"ח חו"ל הניבו תשואת יתר של 12%

קרנות אג"ח חו"ל הניבו תשואת יתר של 12%

התחזקות הדולר בשנה האחרונה סייעה לקרנות חו"ל להציג תשואה של 12%, לעומת תשואה אפסית במקומיות

17.07.2012, 07:45 | צבי סטפק ורוני אפטר

זה זמן שאנו ממליצים להסיט כספים מישראל לחו"ל, הן באפיק המנייתי והן באג"ח, וזאת כדי למזער את הסיכונים המקומיים, ובכללם אי־הוודאות הרגולטורית והסביבה הגיאו־פוליטית הגועשת, וכדי להשתחרר מתופעת ההטיה לטובת השוק המקומי.

האם בסיכום המחצית הראשונה של 2012 הסטת הכספים לחו"ל השתלמה? ומה עם המשקיעים שפעלו כך לפני שנה או שלוש שנים?

ובכן, בסיכום החצי הראשון של 2012 נרשמו פערים לא קטנים בביצועי הקרנות: קרנות חו"ל (דולר, יורו וכללי) ללא מניות עלו בכ־4.7%, זאת לעומת עלייה של כ־1.2% בקרנות אג"ח כללי ללא מניות. שתי קבוצות הקרנות משלבות השקעה באג"ח ממשלתיות וקונצרניות. הסיבה לפער כפולה: חוסנו של שוק האג"ח הקונצרניות בחו"ל מול תסבוכת הסדרי החוב בשוק המקומי, והפיחות בשער השקל (3.27%).

עליות, צילום: עטא עוויסאת עליות | צילום: עטא עוויסאת עליות, צילום: עטא עוויסאת

גם בבדיקת הקרנות המשלבות אג"ח עם מניות, התוצאות מדברות בעד עצמן: קרנות אג"ח חו"ל 10/90 רשמו בחצי הראשון של השנה עלייה של כ־4.4%, בעוד שקרנות אג"ח מקומי כללי מסוג 10/90 רשמו עלייה קלה בשיעור של כ־0.6% בלבד. גם בטווח של 12 החודשים האחרונים רשמו קרנות אג"ח חו"ל תשואה עודפת על הקרנות המקומיות, אך כאשר עורכים השוואה לטווח השקעה ארוך יותר של כ־36 חודשים הפערים מצטמצמים ואף בחלקם מתהפכים: קרנות אג"ח מקומיות כללי ללא מניות עלו בכ־10% ורושמות תשואות עודפות על פני קרנות אג"ח חו"ל ללא מניות שעלו בממוצע בכ־7.9%.

גם בחלק המנייתי העדפת חו"ל נראית כמשתלמת יותר: קרנות מניות כללי בחו"ל הניבו במחצית הראשונה של השנה תשואה של כ־1.9%, בעוד שקרנות מניות כללי בישראל רשמו ירידות של כ־2.7% בממוצע, כאשר רק שמונה מתוך 46 קרנות מניות כללי בישראל הניבו תשואה חיובית זאת לעומת 27 מתוך 30 קרנות מניות כללי בחו"ל.

כשבודקים את כלל הקרנות המנייתיות בישראל ובחו"ל הפער גדל: קרנות מניות בחו"ל הניבו עלייה של כ־4.1% בעוד קרנות מניות בישראל ירדו בכ־3.6%. בטווח של 12 החודשים החולפים שתי הקטגוריות אמנם רשמו ירידות אך עדיין עם יתרון ברור לטובת קרנות חו"ל. רק בבדיקה ל־36 חודשים היתרון עובר לקרנות מניות בישראל עם עלייה של כ־21.3% לעומת עלייה של כ־12.4% בקרנות מניות חו"ל.

יש לציין, כי ניתן להבחין השנה בהמשך מגמת הסטת הכספים לחו"ל על ידי המשקיעים הפרטיים הן בקרנות האג"ח והן בקרנות המנייתיות.

להערכתנו, גם היום יש לפזר חלק לא מבוטל לחו"ל. עם זאת, האטרקטיביות של שוק ההון הישראלי גבוהה כיום מזו של שוקי חו"ל, בשוק המניות ובאג"ח.

לפיכך, ההמלצה שלנו היא שכ־40% מתיק המניות יהיה מושקע בקרנות חו"ל, בדגש על קרנות מניות ארה"ב ואירופה. במגזר האג"ח הקונצרניות די בכ־20% בחו"ל בדגש על קרנות אג"ח בינלאומי המשלבות השקעה בכמה מטבעות. 

השורה התחתונה: ההמלצה היא להשקיע חלק לא מבוטל מהתיק בחו"ל: 40% מתיק המניות (בדגש על קרנות ארה"ב ואירופה) ו־20% מתיק האג"ח (תוך פיזור מטבעי).

צבי סטפק הוא יו"ר מיטב. רוני אפטר הוא מנהל קשרי יועצים בבית ההשקעות

תגיות