אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: מדד המחירים לצרכן נותר על כנו ביוני, מדד הליבה עלה ב-0.2% צילום: בלומברג

ארה"ב: מדד המחירים לצרכן נותר על כנו ביוני, מדד הליבה עלה ב-0.2%

המדד - בהתאם לציפיות; המחירים לצרכן עלו ב-1.7% ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני, באותו שיעור עלייה כפי שנרשם במאי; התוצר התעשייתי עלה ביוני ב-0.4%

17.07.2012, 16:23 | בלומברג

מדד המחירים לצרכן נותר בחודש יוני על כנו, לאחר ירידה של 0.3% במאי. המדד תאם את התחזית החציונית של הכלכלנים בסקר בלומברג. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והדלק התנודתיים, עלה ב-0.2% זה החודש הרביעי ברציפות.

כיוון שהאינפלציה מדאיגה אותם פחות, לקובעי המדיניות בפדרל ריזרב יש מרווח לנקיטת אמצעים נוספים להבטחת המשך הצמיחה בכלכלה הגדולה בעולם.

"עלות המחייה כנראה תתמתן", אמר אד קשמרק, כלכלן בוולס פארגו סקיוריטיס במיניאפוליס, לפני פרסום הדו"ח. "הביקוש בארה"ב מאט. אין סיבה ואין יכולת לחברות להעלות מחירים בחודשים הקרובים".

המחירים לצרכן עלו ב-1.7% ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני, כפי שהייתה העלייה המקבילה במאי.

התוצר התעשייתי עלה ביוני ב-0.4%

התוצר התעשייתי בארה"ב עלה ביוני, והובילו אותו העליות בקרב יצרניות הרכב והמיכון, בסימן לכך שהייצור מחזק את הצמיחה הכלכלית. התוצר במפעלים, מכרות ובחברות התשתיות עלה ב-0.4% בחודש האחרון לאחר ירידה מתוקנת של 0.2% במאי, שהייתה גדולה מכפי שדווח בעבר, לפי נתוני הפדרל ריזרב שפורסמו היום בוושינגטון. כלכלנים צפו עלייה של 0.3%, לפי חציון סקר חדשות בלומברג. הייצור, המהווה כ-75% מסךה תפורה, עלה ב-0.7% בחודש שעבר בניגוד למגמת הירידה בחודש שעבר.

ההתאוששות בייצור עשויה למתן את החששות מהאטה רצינית יותר בתעשייה, שהובילה את ההתרחבות בשלוש השנים האחרונות. במקביל, המפעלים ניצבים בפני אתגרי היחלשות הכלכלה העולמית והצרכן האמריקאי המתמודד עם שיעור אבטלה של 8.2% וקיפאון בצמיחה בהכנסות.

"הייצור נראה טוב ביוני", אמר הארם בנדהולץ, כלכלן ארה"ב ראשי ביוניקרדיט גרופ בניו יורק, לפי פרסום הדו"ח. "הסיכון נובע מחוסר הוודאות בנוגע לתחזית הכלכלי העולמית ולאחרונה גם מהמצב הפיסקלי בארה"ב, כך שהחברות יעמדו בביקוש על ידי ריקון המלאים שלהן".

תחזיותיהם של 81 כלכלנים נעו בין ירידה של 0.8% לעלייה של 0.9%. התוצר התעשייתי במאי תוקן מירידה של 0.1%.

תגיות