אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האלכוהול: המשבר מגיע לחבית

חדשות האלכוהול: המשבר מגיע לחבית

מכירות היין העתידיות ביקבי חבל בורדו נפגעו השנה ממצבה של אירופה. הקניינים לא מוכנים לשלם מחיר גבוה ואפילו הסינים יושבים על הגדר

18.07.2012, 10:06 | עמית יריב

באפריל מדי שנה מעמידים היקבים הנחשבים של בורדו למכירה את יינות הבציר האחרון, עוד בטרם הושלמה ההתיישנות, באירועים המכונים En Primeur. שיטה זו מאפשרת להם לקצר מעט את הפער שבין ההוצאות להכנסות, ולמשקיעים היא מאפשרת לחפש מציאות, בתקווה שהמחירים יעלו כשיגיעו הבקבוקים לשוק.

בשנים האחרונות שברו מחירי היינות של בורדו שיאים, כמו לדוגמה בקבוק של שאטו פטרוס מבציר 2010 שנמכר במכירה המוקדמת ב־3,200 דולר. אך אם בבצירים של 2009 ו־2010 הצליחו היקבים למכור חלקים נכבדים מהמלאי מראש, בציר 2011 מסתמן כקשה יותר למכירה בעוד היין בחביות.

בסיכומים של תצוגות ה־En Primeur של בציר 2011, שהחלו להתפרסם בחודש האחרון בכתבי העת המקצועיים ובבלוגים של אנשי יין, יש הסכמה: מחירי יינות בורדו גבוהים מדי, בהתחשב בנכונות השוק לשלם אותם במצב הכלכלי הנוכחי. גם הפוטנציאל להגדיל עוד את ערכם אינו נראה מבטיח, וזאת חרף ירידה במחירי רוב היינות בהשוואה לשנות בציר קודמות. הירידה במחירים אינה דרמטית מספיק כדי להפוך את הרכישה המוקדמת לאטרקטיבית, שכן הרצון שלא לפגוע במוניטין וביוקרה של יינות בורדו אינו מאפשר ליקבים לחתוך מחירים באופן קיצוני.

כריס אדמס, מנכ"ל חברת שרי ליהמן, חברה ניו־יורקית ליבוא יינות, אמר בראיון למגזין היין "Wine Spectator" כי אינו סבור שהצרכנים יתעניינו ביינות בורדו במחירים המוצעים, ולכן החליט להגביל את היקף רכישותיו.

מי שנשארו מחוץ למכירות ה־En Primeur של יינות בציר 2009 ו־2010 היו האמריקאים, בגלל המשבר העולמי, ועכשיו יינות בציר 2011 מוצאים את האירופים במצב שבו גם הם מתקשים לשלם את המחירים ליינות בורדו. והסינים? הם שלטו בשוק היין בשנתיים האחרונות, אך הפעם הם יושבים על הגדר.

טעימות בציר 2009 של איגוד יקבי בורדו. אם בציר 2012 יהיה בינוני, יירדו המחירים טעימות בציר 2009 של איגוד יקבי בורדו. אם בציר 2012 יהיה בינוני, יירדו המחירים טעימות בציר 2009 של איגוד יקבי בורדו. אם בציר 2012 יהיה בינוני, יירדו המחירים

האם פקקי הברגה טובים פחות ליין?

 

פקקי ההברגה (להבדיל משעם) אינם מאפשרים מעבר חמצן לבקבוק, ולכן פחות מתאימים ליינות מתיישנים, שזקוקים למעט חמצון. במקרה של יינות שאינם מיועדים ליישון, פקקי ההברגה הם פתרון זול ומעשי.

יש לכם שאלה?

כתבו ל־wine@calcalist.co.il

תגיות