אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דאבל ווריפיי סוגרת את מרכז הפיתוח הישראלי: העובדים יעברו לניו יורק

דאבל ווריפיי סוגרת את מרכז הפיתוח הישראלי: העובדים יעברו לניו יורק

החברה, המעסיקה בארץ כ-60 עובדים, מתכוונת להעביר עד 40 מהם. השאר יפוטרו, אך צפויים להשתלב בחברות אחרות שבהן השקיעה קרן בלאמברג. דאבל וריפיי פיתחה טכנולוגיה המוודאת שפרסומות מקוונות אינן מופיעות באתרים בלתי הולמים

18.07.2012, 11:35 | אסף גלעד
חברת הסטארט-אפ דאבל ווריפיי (Double Verify), שייסדו אורן נצר ואלכס ליברנט, סוגרת את משרדיה בישראל ומעבירה את עובדיה לניו יורק. בחברה הבינו כי הריחוק ופערי הזמנים בין משרדי ההנהלה והמכירות בניו יורק לבין מרכז הפיתוח הישראלי אינם כדאיים, והחליטו לאחד את הפעילויות. דאבל ווריפיי צמחה במהירות בשנתיים האחרונות בהיקף כח האדם שהיא מעסיקה: ב-2010 מנתה 45 עובדים וכיום היא מונה 140, פחות ממחציתם בישראל.

המרכז הישראלי של דאבל ווריפיי ברמת החייל מעסיק כיום כ-60 עובדים, רובם אנשי פיתוח בתחום האינטרנט והפרסום המקוון. החברה תנסה להעביר בין 35 ל-40 עובדים לניו יורק ותפטר את השאר. עם זאת מרבית המפוטרים עוסקים במקצוע המבוקש של פיתוח ווב, הסובל ממחסור בעובדים בישראל, והם צפויים למצוא עבודה בחברות פורטפוליו אחרות של קרן בלאמברג, אחת המשקיעות המרכזיות של דאבל ווריפיי. בין השקעותיה של בלאמברג בישראל ניתן למצוא את Any.Do ולגולאס.

דאבל ווריפיי נחשבת כיום למובילת שוק בדיקת הנאותות של מודעות אינטרנט עבור מפרסמים. הטכנולוגיה שפיתחה עוקבת אחר כל מודעת פרסום ומסוגלת לחסום את הופעתה באתרים בעלי תכנים בעייתיים כמו אתרי הימורים ופורנו, או אתרים בעלי מסר גזעני.

כיום היא מחזיקה ב-80% מנתח שוק זה ששוויו עומד על עשרות מיליוני דולרים בשנה, ומשרתת לקוחות כמו AT&T, מיקרוסופט ובנק אוף אמריקה. הכנסותיה בשנת 2011 עמדו על כ-20 מיליון דולר והיא גייסה עד כה 50 מיליון דולר ממשקיעים, שפרט לבלאמברג נכללים בהם גם הקרנות IVP, JMI ו-פירסט ראונד, וכן חברת הכבלים קומקסט.

גם אם כל העובדים שדאבל וריפיי תציע להם לעבור לניו יורק תסכים לכך, החברה צפויה להתקל במחסור בויזות העסקה בארה"ב. מכסת הויזות מסוג H-1B נמצאת כיום בחסר, וחברות אמריקאיות מתקשות להעביר עובדים ישראלים לארה"ב.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ברור שיש כאן בעיה: מתכנתים ישראלים עולים כמעט כמו אמריקאיים
תחשבו את עלויות המעביד בשני המדינות, ותמצאו שממש לא מדובר בהפרש גדול. אומנם נטו מקבלים פה הרבה פחות, אבל החברה צריכה להשקיע המון בשביל הנטו הלא-ענק הזה. ובסופו של דבר, מדובר על צוות טכנולוגי מעולה - אבל שנמצא במקום לא סימפטי מבחינת השוק: גם השעות, גם המנטליות "החצופה" (שאני מת עליה. שלא תבינו לא נכון) וגם חוסר החיבור היום-יומי ללקוחות. נראה לי שאנחנו מבינים מצויין במוצרים שדורשים המון שכל ויכולות, אבל שאפשר לפתח במעבדה סגורה. תוסיפו למשוואה את שאר העולם, והבעיה ברורה. הגיע הזמן שדפנה ליף תדבר על בעיות הצדק החברתי של ההייטקיסטים ;)
יונתן , תל אביב  |  18.07.12
לכל התגובות