אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשולי הרשת: נאס"א לוקחת את הגיימרים למאדים

בשולי הרשת: נאס"א לוקחת את הגיימרים למאדים

סוכנות החלל האמריקאית הוציאה את משחק הקונסולה הראשון שלה, שבו השחקן צריך להנחית חללית קטנה על מאדים. "שאבנו השראה מהידע שלנו, אבל זה עדיין משחק", מסבירים בנאס"א

19.07.2012, 15:02 | הראל עילם

סוכנות החלל האמריקאית (נאס"א) שחררה השבוע את משחק הווידאו הראשון פרי פיתוחה. שיעסוק בנחיתתה של הגשושית (חללית קטנה ובלתי מאוישת) Curiosity על מאדים. המשחק מוצע בארה"ב בחינם לקונסולת האקסבוקס 360 של מיקרוסופט, וישתמש בבקר התנועה קינקט.

כדי להצליח במשחק Mars Rover Landing, יצטרכו המשתמשים להשלים סדרה של מיני-משחקים, שיעסקו בהנחתת הגשושית בהצלחה. בין השאר יידרש השחקן למצוא את זווית הכניסה הנכונה דרך האטמוספרה של מאדים, לפרוס את המצנח בזמן הנכון, להסיר את מגן החום ולהנחית את הגשושית במקום האופטימלי. ניתן יהיה להשלים את המשחקים על ידי שימוש בקינקט, תוך הסתייעות בתנועות הגוף.

"טכנולוגיה כזאת מאפשרת לקהל להשתתף במחקר המדעי בדרך שמעולם לא נעשתה עד כה", אמרה מישל ויוטי, מנהלת יחסי הציבור של מחלקת חקר מאדים בנאס"א. "זהו מאמץ גלובלי של האנושות, ואנחנו רוצים שכולם יקחו בו חלק". הביקורות הראשוניות מציינות כי מדובר במשחק פשוט יחסית, המיועד לילדים אבל גם שומר על דיוק מדעי.

מחוץ למסך, שלב הנחיתה הוא אחד המורכבים והמאיימים ביותר בפרויקט הרב-שנתי, שעלה עד כה למעלה מ-2.5 מיליארד דולר. בזמן שהגשושית חודרת לאטמוספירה של מאדים היא מאבדת את היכולת לתקשר עם כדור הארץ, וחולפות דקות ארוכות עד שהמפעילים מגלים האם היא נחתה בהצלחה. ג'ף נוריס, מנהל בכיר בסוכנות החלל, אמר שנאס"א חשבה כי המשחק האינטראקטיבי יכול להעביר בהצלחה את הריגוש שבעניין.

"מדויק, אבל עדיין משחק"

נוריס מסביר כי כאשר המפתחים ניגשו ליצור את Mars Rover Landing, הם חשבו תחילה על המשחקים האהובים עליהם. עם זאת הוא הוסיף: "אני לא חושב שנאס"א צריכה ליצור משהו בדיוני. אנחנו צריכים להתמקד במסר שלנו. המשחק שואב השראה מכל הפרטים המדויקים שאנו יודעים על מאדים ועל Curiosity, אבל הוא גם משחק בסופו של דבר".

Curiosity היא דור ההמשך של ה"רוברים" ספיריט ואופורטיוניטי, שסרקו את מאדים במהלך 6 שנים. קיוריסטי שוקלת פי 5 מכל אחד מהרוברים, ומכילה הרבה יותר ציוד מדעי משניהם גם יחד. היא נועדה להמשיך את החיפוש אחר חיים ומים על גבי מאדים.

סוכנות החלל שחררה בעבר סרטון וידיאו המתאר את נחיתת הגשושית, בשם "שבע דקות של פחד". כמו כן הועלו אוסף של תמונות פנורמיות חדות במיוחד מפני השטח של כוכב הלכת, אפליקציה המאפשרת למשתמשים לטייל על פני הפלנטה האדומה, ואפליקציית סלולר עם מידע על מאדים המתעדכן בזמן אמת.

תגיות