אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אטיאס הורה לעצור ולבחון מחדש את נושא פינוי דיירים מהדיור הציבורי צילום: אריאל בשור

אטיאס הורה לעצור ולבחון מחדש את נושא פינוי דיירים מהדיור הציבורי

כך הורה אגף האיכלוס במשרד לחברות המשכנות. לטענת שר השיכון, ההוראה ניתנה לאגף לפני האירוע שבו הצית את עצמו משה סילמן, שנפטר היום מפצעיו; דיירת עמידר: "הפתרון לבעיית הדיור הציבורי הוא הגדלת מאגר הדירות כך שיענה על צרכי מחוסרי קורת הגג"

20.07.2012, 17:52 | שי פאוזנר

משרד הבינוי והשיכון מקפיא את פינוי כל הדיירים לגביהם הוצא צו פינוי מדירות הדיור הציבורי. כך עולה ממכתב שהעביר בימים האחרונים הממונה על תחום האיכלוס במשרד, ישראל שוורץ לראשי החברות המשכנות כמו עמידר, עמיגור וכדו'.

שר השיכון, אריאל אטיאס אישר בשיחה עם "כלכליסט" לפני כניסת השבת כי מדובר בהוראה שלו לאגף האיכלוס במשרד. הוראה שאותה העביר לשוורץ לפני כשבועיים, עוד לפני האירוע שבו הצית עצמו משה סילמן, שנפטר היום מפצעיו. נזכיר כי סילמן טען במכתב שחילק לבאי ההפגנה שבה הצית את עצמו, כי נותר ללא קורת גג לאור החלטת המדינה.

"הכוונה היא לעצור ולבחון את הליכי הפינוי לאחר שהשתכנעתי כי ישנן בעיות בהתנהלות החברות המשכנות בתחום זה", אמר השר.

בניין של עמידר ביפו בניין של עמידר ביפו בניין של עמידר ביפו

לדבריו, החברות המשכנות פועלות בצורה שווה נגד חייבי תשלום עבור דירות דיור ציבורי, ונגד מי שפלשו באופן לא חוקי לדירות הללו. "אנשים שפולשים לדירות כאלה הם ללא ספק אנשים במצוקה, אולם אין זה אומר שאפשר להם ליטול ממי שמגיע להם דירות דיור ציבורי את הזכות לדירה כזו", אומר השר.

לדבריו, "יש אנשים שלא משלמים באופן קבוע את התשלום שנקבע להם עבור הדירות שבהן הם גרים בדיור הציבורי. צריך לפעול לשם כך שהם ישלמו מפני שהכסף הזה משמש לטיפול השוטף בדירות הציבוריות, אך צריך להבדיל באופן הטיפול בין מי שחייבים כסף בשל מצוקה ספציפית למי שפלשו לדירות ומונעים העברתן לכאלה שמחכים בתור זמן רב".

נתונים שפרסם משרד השיכון בתקופה האחרונה מעלים כי ההמתנה לדירות דיור ציבורית נמשכת במקרים רבים שנים ארוכות והמשרד נאבק תקופה ארוכה להגדלת מספר הדירות בתחום זה. המדינה הפסיקה לבנות דירות דיור ציבורי כבר לפני עשור ומאז קטן מספר הדירות עקב החלטה למכור אותן. הליך שנמשך שש שנים עד שנפסק בהוראת אטיאס בשנה שעברה. אטיאס מנסה כבר תקופה ארוכה להביא לאישור תוכנית, לפיה כל קבלן שיבנה על קרקע של המדינה יאלץ להשאיר בידי המדינה 5% מהדירות בכל בניין שיועברו לדיור הציבורי, או ישלם סכום שווה לדירות הללו כדי שירכשו על ידי המדינה דירות במקום אחר.

נציין כי במקביל מנהל אטיאס מאבק בשבועות האחרונים מול משרד האוצר לשם הגדלת תקציבו לטיפול בדירות דיור ציבורי. אטיאס דורש סכום של 900 מיליון שקל לטיפול במה שהוא מגדיר, "דירות שמסכנות חיים של מי שגר בהן".

זהבה גרינפלד, דיירת עמידר מפרדס כץ: "הפתרון לבעיית הדיור הציבורי אינו בפינויים. הפתרון הוא בהעמדת קריטריונים על פי הכנסה לנפש (שאינה כוללת את הקצבאות, הניתנות לקיום ולתרופות). הפתרון הוא - הגדלת מאגר הדירות כך שיענה על צרכי מחוסרי קורת הגג. יש לכך תקציב ועל שר השיכון לדרוש אותו. אם הוא לא יכול לעשות זאת, שיתפטר."

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
יש פתרון פשוט ורק צריך לעשות
מדינת ישראל שולטת בקרקע ובחלק הגדול מהעלויות שיש סביב בנייה חדשה . היה צריכה לקבל החלטה על כמות של דירות שהיה בונה לדיור ציבורי. בסופו של דבר . ברגע שיוציאו מכרז על בנייה של בניין עם 30 אחוז לטובת דיור ציבורי שזה אומר שהיזם לא משלם עלויות של קרקע והטלים וכל מה שהמדינה ניזונה ממנו והיה קונה את הדירה ממנו במחיר מוסכם שיש בו רווח יזמי בלבד . ניתן יהיה לקבל דירות במחיר טוב ולחלק אותם בשכירות נמוכה למי שזקוק. א. פתרון לחלשים ב. לפזר אותם במקומות טובים שיתנו להם פוש קדימה. רק צריך באמת לרצות .. וגן לזכור שבתחילת הדרך של המדינה לפני שמשרד האוצר הבין את הפוטנציל הכלכלי של הקרקע והפך אותה לאחד ממשאבות הכסף הגדולות של הממשלה מהאזרח ובעצם לעוד מס אגרסיבי . הקרקע ניתנה לאזרחים במחירים זולים ממחשבה שהמטרה של המדינה הזאת לבנות בית ליהודים כאן. צריך פשוט לחזור למטרה
חיים , מרכז  |  21.07.12