אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיוק מה שכריך צילום: אלה סברדלוב קרן

בדיוק מה שכריך

מקימי סנדוויץ' הצליחו להפוך את הקונספט הפאסט־פודי למסעדונת כריכי גורמה מזמינה, ואפילו לגלות על הדרך את "הטעם החמישי". לכם רק נשאר לבחור בתבונה

23.07.2012, 10:02 | גלי וולוצקי

השפים הצעירים קובי בנדלק ועופר אלמליח תמיד הצטיינו בתכליתיות. בשלוש השנים האחרונות הם תפעלו את זופה - מרקייה עונתית באבן גבירול בתל אביב, שהפכה מדי קיץ לדוכן לנקניקיות. לפני כחודש הם שכרו חלל גדול יותר ברחוב נחלת בנימין, ושם פתחו את סנדוויץ', מסעדונת לכריכי גורמה שבסמוך אליה תופעל גם זופה החל מאוקטובר.

החלל המרווח שממוקם בלוקיישן שהולך ומצטייר כמתחם המסעדות הלוהט בעיר מעוצב בסגנון נקי ונעים, עם כמה שולחנות ודלפק גדול שבמרכזו עומדים הטבחים ומכינים את הכריכים על המקום. למרות הקונספט הפאסט־פודי, האווירה ביתית ומסבירת פנים, והטבחים החביבים שמחים להמליץ ולהתאים עבורכם את כריך החלומות, וגם יכבדו אתכם בצ'ייסרים קטלניים של משקאות מתוצרת הבית.

הדיל העסקי של סנדוויץ' מציע, במחיר הכריך, גם משקה קל או שדרוג לבירה בתוספת שבעה שקלים.

התנפלנו על צלוחית של זיתים טעימים והתפתינו להמלצת הטבח לטעום את הקרפים הירוקים שבדיוק ירדו מהמחבת. מנה של קרפ ירוק (מתובל בפטרוזיליה) במילוי קונפי אווז, קוביות קטנות של עגבנייה, סלרי, בזיליקום ואיולי שום (36 שקל) היתה מצוינת. הקרפים הדקיקים עטפו את המילוי העשיר והחמיאו לו, אבל הגודל הצנוע של המנה והקלילות שבה היא נבלעת הופכים אותה למתאימה יותר כמנת פתיחה ולא כארוחה שלמה.

ג'בטת פירות ים (48 שקל) התגלתה כלחמנייה עשויה קמח מלא במרקם דחוס מדי, שכללה כמות נדיבה של ממרח פסטו ומילוי בטעמים ים־תיכוניים שהורכב משרימפס וטבעות קלמרי שהוקפצו בשמן זית עם עגבניות וזיתים. זהו אחד הכריכים היקרים ביותר בתפריט, והוא היה טעים אבל בכל זאת קצת יקר - במחיר הזה היינו שמחים לקבל גם סלט קטן או תוספת שהיתה הופכת את הכריך לארוחה של ממש.

לעומתו, סנדוויץ' אוממי במחיר צנוע (28 שקל) הצטיין. הוא הורכב מלחם דגנים ואגוזים במילוי מקושקשת רכה עם פטריות ואספרגוס ים (סליקורניה) עם ממרח פרמז'ן. הכריך נהנה מיחס מושלם בין כמות הלחם למילוי הנדיב, והצדיק לחלוטין את שמו - שילוב הביצים עם ממרח הפרמז'ן והמליחות הנעימה של הסליקורניה הפכו את הכריך לפצצת אוממי (שנחשב לטעם החמישי ומשמעותו ביפנית "טעים"). לא התאפקנו וקינחנו בקנאלה - עוגת פודינג זעירה (ארבעה שקלים לסועדי העסקית).

ג ג'בטה פירות ים בסנדוויץ'. טעים אבל יקר | צילום: אלה סברדלוב קרן ג

עוד צ'ייסר של ערק מתובל והיינו מוכנים להמשיך. הסנדוויצ'ייה החדשה הזאת היא פתרון חביב לצהריים זריזים או לסיום ערב של בילוי (המקום נסגר בחצות), ומוכיחה שגם כריך יכול להיקרא גורמה, כל עוד המחיר לא מיישר קו.

שם: סנדוויץ'

מיקום: נחלת בנימין 59 תל אביב

טלפון: 03-5498082

התחככות: עובדי המתחם ותושבי האזור

חניה: בתשלום באחד מחניוני המתחם

מחיר העסקית: 48–28 שקל, ראשון־חמישי, 17:00–12:00

שירות: חביב וביתי

נגישות נכים: יש, ויש גם שירותי נכים כשרות: אין

שורה תחתונה: אלטרנטיבה מצוינת, אם בוחרים כריך נכון

תגיות