אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נפלה הצעת הרכש של אלכסנדר נסיס לברן

נפלה הצעת הרכש של אלכסנדר נסיס לברן

גראפה הציעה לרכוש את כל החזקות הציבור בחברה - 74.5% מהון המניות המוחזקות על ידי הציבור. רק 64.2% מבעלי המניות הסכימו להצעתה המשודרגת

23.07.2012, 10:38 | שהם לוי

למרות הענותו של מאיר דור, מייסד חברת שירותי ההנדסה ברן, נכשלה הצעת הרכש שהגישה קבוצת גאראפה, המחזיקה כיום ב־25% מהון המניות של החברה. דור היה צפוי לקבל תמורת אחזקותיו 47.4 מיליון שקל.

גראפה הציעה לרכוש את כל החזקות הציבור בחברה - 74.5% ממניות הציבור, אבל מהצעת הרכש נפלה אחרי שרק 64.2% מבעלי המניות הסכימו להיענות לה.

גאראפה, בבעלות איש העסקים הרוסי אלכסנדר נסיס (80%) ומשפחת ריגר (20%), הגישה הצעת רכש חריגה בתחילת יוני במחיר של 23 שקל למניה - 20% מעל מחיר השוק באותה עת, ולאחר מכן העלתה את המחיר ב־20% ל־29 שקל למניה. ההצעה נעשתה שלא בתיאום עם היו"ר ומייסד החברה מאיר דור, המחזיק בכ־19% ממניותיה, ונחשבה לחריגה הן בעקבות העובדה שגאראפה לא מחזיקה ברוב המניות, והן בהתחשב בכמות הגדולה יחסית של אחזקות הציבור בחברה - כ־55%.

"כלכליסט" חשף בתחילת החודש  כי במהלך השבועות האחרונים השיגה גאראפה את הסכמתו של דור, יחד עם הסכמתם של רוב המחזיקים המוסדיים לרכישת אחזקותיהם. אתמול בתום המסחר פרסמה ברן כי דור הודיע לגאראפה שייענה להצעת הרכש. לאחר דור, המחזיקה העיקרית בין המוסדיים היא מנורה, המחזיקה דרך קופות הגמל והפוליסות המשתתפות בכ־10% מהונה של ברן. שאר המוסדיים, בהם אנליסט, הדס ארזים וכלל ביטוח, מחזיקים בשיעורים נמוכים של מתחת ל־1% מהון החברה.

גאראפה נכנסה להשקעה בברן בספטמבר 2007, אז רכשה 12.5% ממניות ברן לפי מחיר של 95 שקל למניה ובתמורה כוללת של כ־100 מיליון שקל. מאז רכשה 12.5% נוספים מברן בבורסה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.

הצעת הרכש הראשונה פורסמה פחות מיממה לאחר הדיווח של ברן על ההסכם עם ענקית התקשורת הסינית ZTE, שעל פיו תהפוך ברן לקבלן ההתקנות הראשי לתשתיות תקשורת בכל פרויקט של ZTE, שמחזורה הכספי השנתי מסתכם ב־14 מיליארד דולר.

תגיות