אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל המשבר הכלכלי: ירידה חדה בהוצאות על רכישת שחקנים צילום: אי פי אי

בגלל המשבר הכלכלי: ירידה חדה בהוצאות על רכישת שחקנים

ירדו ביותר משליש במחצית הראשונה של השנה. בסך הכל הוציאו מועדונים 294 מיליון דולר, ירידה של 34% מהתקופה המקבילה אשתקד

24.07.2012, 16:13 | סוכנויות הידיעות

הוצאות הקבוצות בשוק העברות השחקנים ירדו ביותר משליש במחצית הראשונה של השנה. כך לפי ביקורת אמצע השנה של פיפ"א על השוק העולמי.

במסגרת ההאטה, שנוצרה עקב המשבר הפיננסי העולמי, ובמידה מועטה יותר גם מהשפעת תקנות הפייר פליי הפיננסי של אופ"א, חלה ירידה בסך התשלומים בין המועדונים בכל הקשור להעברות שחקנים ולעמלות הלוואה. בסך הכל הוציאו מועדונים 294 מיליון דולר, ירידה מ-576 מיליון דולר. ירידה של 34% מהתקופה המקבילה אשתקד.

"הדבר עשוי להעיד כי השפעות המיתון העולמי, למשל קשיים בקרב הספונסרים התאגידיים, מדיניות הלוואות מגבילה בבנקים וצמצום מתקני אוברדראפט למועדונים, מורגשת בשוק טרנספרי הכדורגל העולמי", נכתב בדו"ח.

שחקני צסק"א מוסקבה. הנתונים מראים כי המדינה שהוציאה את הסכום הגדול ביותר במחצית הראשונה של השנה הייתה רוסיה, שבה הוציאו 64.39 מיליון דולר על רכישת שחקנים. המועדונים האנגליים השקיעו 55.43 מיליון דולר, אך הכניסו 58.83 מיליון דולר על ידי מכירות., צילום: איי אף פי שחקני צסק"א מוסקבה. הנתונים מראים כי המדינה שהוציאה את הסכום הגדול ביותר במחצית הראשונה של השנה הייתה רוסיה, שבה הוציאו 64.39 מיליון דולר על רכישת שחקנים. המועדונים האנגליים השקיעו 55.43 מיליון דולר, אך הכניסו 58.83 מיליון דולר על ידי מכירות. | צילום: איי אף פי שחקני צסק"א מוסקבה. הנתונים מראים כי המדינה שהוציאה את הסכום הגדול ביותר במחצית הראשונה של השנה הייתה רוסיה, שבה הוציאו 64.39 מיליון דולר על רכישת שחקנים. המועדונים האנגליים השקיעו 55.43 מיליון דולר, אך הכניסו 58.83 מיליון דולר על ידי מכירות., צילום: איי אף פי

"גורם נוסף עשוי להיות הריכוזיות הגבוהה של העושר במספר קטן של התאחדויות. כל ירידה בהוצאה באותם ארגונים ספורים יכול להשפיע באופן חסר פרופורציות על עמלות הטרנספר המצרפיות בעולם".

"לבסוף, לאור הנתח של שוק העברות האירופי, מאמצי המועדונים הללו ליישר קו עם תקנות המשחק ההוגן הפיננסי של אופ"א לפני תחילת הסנקציות למועדונים השרויים בחובות תורמים לירידה בהכנסות של המועדונים מהעברות שחקנים".

הנתונים מראים כי המדינה שהוציאה את הסכום הגדול ביותר במחצית הראשונה של השנה הייתה רוסיה, שבה הוציאו 64.39 מיליון דולר על רכישת שחקנים. המועדונים האנגליים השקיעו 55.43 מיליון דולר, אך הכניסו 58.83 מיליון דולר על ידי מכירות.

הושלמו בסך הכול 4,973 העברות שחקנים במשך התקופה שכוסתה בניתוח. 708 העברות היו קשורים למועדונים ברזילאים, ו-326 היו קשורים למועדונים האנגליים.

תגיות