אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העתיד נמצא בטווח הקצר צילום: בלומברג

העתיד נמצא בטווח הקצר

הרשת האלחוטית שיוצרת בזק תהיה מהירה וזולה יותר מרשתות הסלולר המתקדמות, שעדיין לא החלו להיפרס בארץ

28.07.2012, 18:30 | הראל עילם
ההכרזה של בזק על הקמת רשת WiFi ציבורית ברחבי ישראל גרמה לכמה תגובות מזלזלות, כאשר כמה צרכנים תהו מה הצורך בשירות כזה בעולם שבו רוב חברות הסלולר מציעות גלישה כמעט בלתי מוגבלת במסגרת החבילה החודשית.

רשתות אלחוט לטווח קצר הן מהירות יותר, זולות יותר, צורכות פחות אנרגיה, דורשות תשתית מינימלית עם פחות שטחים ציבוריים ומייצרות פחות קרינה. חברות סלולר ברחבי העולם כבר עובדות על רשתות מודולריות, שישלבו פתרונות מקומיים וארוכי טווח כאחד. גם כך, רוב צריכת הדאטה הסלולרית נעשית בתוך שטחים בנויים. כבלים אופטיים במהירות של גיגה־ביט נפרסים כיום בכמה אתרים ברחבי העולם, ובשנה הבאה ייכנס תקן WiFi חדש במהירות של עשרות גיגה־ביט.

רשתות של בזק. עלות נמוכה לחברה רשתות של בזק. עלות נמוכה לחברה רשתות של בזק. עלות נמוכה לחברה

למעשה, בזק מצאה דרך להקים רשת אלחוטית כלל־ארצית בעלות נמוכה במיוחד, ועם כמה שיתופי פעולה הרשת גם תוכל להיות חלק ממערך בינלאומי. חשוב מכך, השירות של בזק הוא בעצם רשת מודולרית שאפשר בקלות לשדרג אותה על ידי החלפת הנתבים לדגמים מהירים ובעלי טווח ארוך יותר. כל זאת בעלות נמוכה בהרבה מאשר הקמת רשת LTE סלולרית חדשה ברחבי הארץ, והשדרוג גם יכול להתבצע בצורה הדרגתית במקביל לשיפור רשת ה־NGN הקיימת. כבר היום בזק מציעה מהירות של 100 מגה־ביט, וניתן להניח שבתוך שנה גם המהירויות שהגולשים יציעו דרך הנתבים שלהם יעלו על 1–2 מגה־ביט האפשריות היום, ואז הן עשויות להיות אפילו מהירות יותר ממה שיוכלו להציע הרשתות הסלולריות.

חבילות הגלישה בסלולר אולי זולות וזמינות כיום, אבל השירות של בזק יוכל להשאיר אותן הרחק מאחור בתוך כמה חודשים.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
מי צריך את זה ? זה פרוייקט שנראה כאילו נולד ממחלקת רווחה ולא ממחלקת שיווק
א. אינטרנט סלולרי זול מאד היום. ב. אינטרנט סלולרי הרבה יותר בטוח למשתמש בהיבטים של אבטחת מידע. ג. ראוטר ביתי בקושי מכסה דירת 5 חדרים, מקומה 2 כמעט ולא נקלט ברחוב. ד. כמה שינסו להסביר לי שזה בטוח (ואני מאמין להם) בשביל הספק הקטנטן אני לא רוצה שכנים לא רצויים על הראוטר שלי, מרחק כלום (במונחים של רשת) מהרשת הבייתית והמחשבים האישיים שלי. ה. למה לא למקם ראוטרים בטלפונים ציבוריים ? ו. מה עם ה upload ? ו. כל תרבות הביחד, השיתוף והאחלה - לא עובדת עלי. לא רוצה לשתף אף אחד במשאב שעולה לי כסף ולא רוצה מאף אחד מתנה. לא רוצה אף אחד מחובר לראוטר שלי ולא רוצה את בזק חופרת בו ומשנה הגדרות. כשאני צריך לגלוש בחוץ - יש סלולרי -הוא לא כל כך יקר היום. בקיצור - אולי לפני 5 שנים היה לזה סיכוי (לפחות זו דעתי)
מ  |  29.07.12
13.
כאחד שמכיר את הפתרון שבזק הולכת לפרוס ומשתמש בו בפורטוגל
חברת ZON הפורטוגזית מיישמת בהצלחה את הפיתרון, יש לה מליוני משתמשים ואפשר למצוא נקודת גישה כמעט בכל מקום, ההתחברות לכל נקודת גישה לוקחת כ25 שניות, ז"א אתה נכנס להגדרות מחפש רשת אל חוטית, המכשיר מאתר את הרשתות, מאתר את אחת מרשתות ZON ואז נתקע לאיזה 20 שניות, בשלב הבא מופיע כאילו אתה מחובר לרשת ZON שנמצאה ואתה יכול להתחיל לגלוש. הכל טוב ויפה אבל: א. אין אפשרות נדידה רציפה בין נקודה לנקודה, ז"א שברגע שהתרחקת המאנטנה (שאתה לא יודע של איזה שכן היא) אתה מתנתק וצריך לחפש חדשה ושוב להתחבר אז זו ללא ספק התעסקות ולא יכול להחליף את הגלישה הסלולרית הרציפה תמיד. ב. מהירות, המהירות גלישה היא סבירה אך תלויה בכמות המשתמשים ובמרחק מהראוטר כך שלפעמים 3G (אפילו 3G) יותר מהיר מהאלחותי. ג מה כן? אין מגבלת כמות כל הנתונים אז אם אתה קרוב לסוף החבילה אז זה שווה, מה שכן ממה שהבנתי בארץ כבר אין יותר מגבלות חבילה אז זה לא ממש משנה. למי זה טוב? למי שיש IPAD או IPOD TUCH ורוצה לגלוש בישיבה איפשהו, נגיד על החוף או בבית קפה בלי להתחיל לבקש סיסמא או להזמין שם קפה וכזה או סתם על ספסל ברחוב. באופן כללי זה נתן לZON יתרון על המתחרים בנראות הרשת (כי לראוטר יש שתי נקודות גישה, אחת שהלקוח משנה והשניה תמיד עם השם ZON) וללא ספק הפך אותם לאטרקטיביים לצעירים שמבינים בטכנולוגיה.
רועי , ליסבון  |  29.07.12
11.
הבעיה בדרישות בזק להצטרפות
בזק תאפשר הצטרפות רק למי שיש ברשותו נתב בתקן N שנקנה מבזק, ולא שום נתב אחר או נתב שלא נקנה מבזק. בזק כבר לא נותנת את הנתבים חינם טמחירי בזק גבוהים בהשוואה לחנויות פרטיות. בנוסף בזק סגרה רבים מהחנויות שלה וזה בכלל לא פשוט גם למי שמוכן לקנות מבזק..
ברוך , מרכז  |  29.07.12
לכל התגובות