אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלאקרוק, וונגארד ופידליטי בוחנות הגשת תביעה בעקבות הונאת הליבור צילום: בלומברג

בלאקרוק, וונגארד ופידליטי בוחנות הגשת תביעה בעקבות הונאת הליבור

שלוש החברות יחד מנהלות נכסים בשווי של 7 טריליון דולר ומייצגות לקוחות פוטנציאליים שנפגעו מההונאה. בשבועות האחרונים העלו מספר חברות ביטוח באופן משמעותי את הפרמיות שהן גובות לצורך ביטוחי מנהלים בנקים, מחשש שיתבעו באופן אישי

26.07.2012, 19:12 | סוכנויות הידיעות

בלאקרוק, וונגארד ופידליטי, המנהלות יחד נכסים בשווי של יותר מ-7 טריליון דולר בוחנות בימים אלה מה מידת הפגיעה של לקוחותיהם בעקבות הונאת הליבור שבוצעה באמצעות 11 בנקים גדולים בעולם. חברות ההשקעה בוחנות אפשרות להגשת תביעה אזרחית, בגין הנזקים שנגרמו ללקוחות.

שלוש החברות קיבלו השראה מחברה קטנה בהרבה מהן - צ'ארלס שוואב שטען בשנה שעברה כי התשואה על הכספים שהפקיד בפיקדונות בבנקים הייתה נמוכה בעקבות מניפולציות שביצעו בנקים.

ברקליס הסכים לשלם בחודש שעבר קנס של 449 מיליון דולר לאחר שהודה בויסות ריבית הליבור כדי להגדיל את רווחיו. הסקנדל שהגיע בעקבות אותה הודעה, גרם למנכ"ל הבנק, רובררט דיימונד להודיע על פרישה מתפקידו.

"אנחנו עומדים מאחורי לקוחותינו ועוקבים אחר ההתפתחויות בנוגע לחקירות בנוגע להונאת ריבית הליבור", אמר וינסנט לופוריצ'ו, דובר פידליטי לבלומברג. "אנחנו עקבנו אחר החדשות האחרונות בנוגע לריבית הליבור וממשיכם לבחון את האפשרויות העומדות בפנינו", הוסיף עוד.

כך או כך, בקרוב צפויים באירופה ובארה"ב מעצרים של סוחרים המעורבים לפי החשד בשערוריית המניפולציה בליבור - כך דיווח "הגרדיאן" בהתבסס על עדותו של גורם המקורב לנושא. על פי הדיווח, התביעה הפדרלית בוושינגטון כבר יצרה קשר עם עורכי הדין שמייצגים כמה מהסוחרים החשודים ויידעה אותם על כוונתה לבצע מעצרים ולהגיש כתבי אישום במהלך השבועות הקרובים.

פרמיות ביטוחי המנהלים עולות

בתוך כך, כעת מתברר שהפרשה - שנחשפה בתחילת החודש בעת שבנק ברקליס הודה בגלוי בביצוע המניפולציה ונקנס בחצי מיליון ליש"ט - הביאה כעת למצב שבו חברות ביטוח העלו באופן דרמטי את הפרמיות שהם גובים ממנהלים במגזר הבנקאות.

לפי דיווח של סוכנות רויטרס, הסיבה לכך היא החששות של חברות הביטוח שמנהלים שונים ייתבעו באופן אישי (כפי שכבר התחיל לקרות בארה"ב ובבריטניה) על חלקם בפרשה, מה שעשוי לגרור אותם להוצאות משפטיות כבדות. עליות אלה יצטרפו לעליות ביטוח אחרות שהחלו השנה, והגיעו כבר ל־5% ואף יותר מתחילת 2012.

בוב דיימונד, מנכ"ל ברקליס המתפטר, צילום: בלומברג בוב דיימונד, מנכ"ל ברקליס המתפטר | צילום: בלומברג בוב דיימונד, מנכ"ל ברקליס המתפטר, צילום: בלומברג

החקירה מסתבכת

מסמכים שחשף החודש הפדרל ריזרב של מדינת ניו יורק גילו כי הבנק ידע ב־2007 וב־2008 כי בנקים בבריטניה, ובהם בנק ברקליס, ביצעו מניפולציה בשיעור הליבור במטרה לשוות למצבו הפיננסי מראית יותר יציבה בשיאו של המשבר הכלכלי ב־2008. בדברים שמסרו המקורבים ל"וושינגטון פוסט", הם אמרו כי בפדרל ריזרב של ניו יורק לא קיבלו אף פעם הוראה כלשהי לחקור את העובדה שקיימות ראיות לכך שהבנקים בבריטניה מעוותים את ריבית הליבור. ברויטרס לא הצליחו להשיג את תגובתו של הפדרל ריזרב לדברים.

לפי דיווח של "הוול סטריט ג'ורנל", היום ואתמול גייתנר משתתף בדיונים בגבעת הקפיטול, שבמהלכם יציג את גרסתו לדברים. השאלה המרכזית שהוא יישאל היא האם הוא והמוסד שבראשו הוא עמד - אולי ממעצבי המדיניות הפיננסית המשפיעים ביותר בעולם - עשו מספיק כדי לעצור את ההונאה שהם היו עדים לה בבריטניה. גייתנר מצדו טען בימים האחרונים כי הוא והבנק עשו כל שביכולתם. "פעלנו בזריזות והבאנו לידיעת הבריטים את הבעייתיות שהבחנו בה וניסינו ביחד איתם למצוא לה פתרונות", אמר גייתנר ביום שני.

תגיות