אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבריטיות שרצות לזהב באולימפיאדה צילום: בלומברג

הבריטיות שרצות לזהב באולימפיאדה

רשת מלונות, סלולרי ובירה גינס: 4 המלצות קנייה ושורט אחד של חברות בריטיות שירוויחו מהמשחקים האולימפיים

01.08.2012, 06:59 | ענת ציפקין

אינטרקונטיננטל (IHG)

חברת אינטרקונטיננטל היא קבוצת המלונאות הגדולה בעולם, הפועלת באמצעות שני המותגים העיקריים שלה - הולידיי אין וקראון פלאזה. החברה נסחרת בבורסת ניו יורק ובבורסת לונדון ונכללת במדד פוטסי 100.

הסיכוי: לקראת המשחקים האולימפיים עלו תעריפי החדרים בלונדון ב־69% בשנה האחרונה למחיר ממוצע של כ־190 ליש"ט ללילה. לאינטרקונטיננטל פריסה רחבה באנגליה, שוק הבית שלה. בלונדון לבדה ניתן למצוא 72 ממלונות החברה, מקבץ שאמור לתרום להערכתנו לשורת ההכנסות ברבעון הנוכחי כתוצאה מתיירות האולימפיאדה.

בתור אחת מנותני החסות הרשמיים של אולימפיאדת לונדון, אינטרקונטיננטל צפויה להרוויח מהעלייה בביקוש לחדרי מלון בלונדון בתקופת המשחקים האולימפיים וכן לאחריהם.

הסיכון: אינטרקונטיננטל, בדומה לחברות תיירות ומלונאות בעולם, עלולה לסבול מהמשבר הכלכלי העולמי הפוגע בתעשיית התיירות הגלובלית.

הממליץ: אופיר נבות, מנהל תחום מניות חו"ל באקסלנס

השורה התחתונה: למה לקנות? קבוצת המלונאות צפויה להרוויח מהביקוש למלונות בלונדון ומהעלייה החדה במחירים.

מלון אינטרקונטיננטל בלונדון, צילום: בלומברג מלון אינטרקונטיננטל בלונדון | צילום: בלומברג מלון אינטרקונטיננטל בלונדון, צילום: בלומברג

G4S) GFS)

G4S הפועלת בתחום הביטחון מתמחה במיקור־חוץ של שירותי אבטחה במגזרים שבהם סיכוני האבטחה מהווים איום אסטרטגי, כגון אסדות קידוח ושדות תעופה.

הסיכוי: לפני כשבועיים הודיעה החברה כי לא עמדה בהסכם האבטחה לאולימפיאדה עם ממשלת בריטניה, משלא הצליחה לגייס עוד כ־3,500 איש לאבטחת המשחקים האולימפיים. ההפסד הצפוי לחברה עומד על 30–50 מיליון ליש"ט. בעקבות ההודעה על ביטול ההסכם ירדה המניה ב־17%. ההסכם בגובה 284 מיליון ליש"ט היה אמור להוות כ־3% מהמכירות הצפויות של החברה ב־2012. חרף זאת, גם לאחר ביטול החוזה, G4S צפויה להרוויח 0.23 ליש"ט למניה ב־2012, ומכפיל שמרני של 12.5 מוביל למחיר יעד של 2.76 ליש"ט - אפסייד של 17% מעל המחיר הנוכחי.

הסיכון: ממשלת בריטניה לא תמהר לאשר הצעות של החברה לאור אי־עמידתה בהסכם האחרון. בנוסף, מגמת הפרטת שירותים ציבוריים, כדוגמת בתי כלא, צפויה להיחלש בעקבות הביקורת הציבורית.

הממליץ: אוהד חיים, אנליסט ני"ע זרים בלאומי שוקי הון

השורה התחתונה: למה לקנות? אי־העמידה בהסכם עם ממשלת בריטניה הביאה לצניחה זמנית במניה, שצפויה לעלות ב־17%.

מאבטחים של חברת G4S, צילום: בלומברג מאבטחים של חברת G4S | צילום: בלומברג מאבטחים של חברת G4S, צילום: בלומברג

דיאג'יו (DEO)

דיאג'יו הבריטית מייצרת, מזקקת ומשווקת מותגים מובילים של משקאות אלכוהוליים כגון בירה גינס, וודקה סמירנוף ומותגי הוויסקי ג'וני ווקר ובושמילס

הסיכוי: במחצית הראשונה של 2012 רשמה דיאג'יו עלייה של 7% ברווח התפעולי לעומת המחצית המקבילה ב־2011, ועלייה של 9% בהכנסות ל־5.75 מיליארד דולר. החברה נהנתה בעיקר מהביקושים למותגי הפרימיום שלה בשווקים המתפתחים, המהווים כיום 40% מהמכירות, כשהמוניטין הרב של מותגי המשקאות שלה מהווה יתרון אסטרטגי ניכר על פני המתחרות.

בשנה האחרונה יצרה החברה תזרים מזומנים חופשי של 1.38 מיליארד דולר, המאפשר לה להוציא לפועל תוכניות התרחבות באמצעות רכישת מבשלות ברחבי העולם, והיא צפויה ליהנות מעליית הביקוש למשקאות בתקופה של אירועי ספורט גדולים.

הסיכון: עלייה בשיעורי המיסוי שתביא לעליית מחירים תשפיע לרעה על הביקוש. האטה בשווקים המתעוררים עלולה להאט את קצב הצמיחה במכירות.

הממליץ: ברוך כהן, מנהל דסק חו"ל באיילים קרנות נאמנות (לשעבר יובנק קרנות נאמנות)

השורה התחתונה: למה לקנות? אירועי האולימפיאדה צפוים להגביר את הביקוש למותגי החברה, בהם גינס, ג'וני ווקר וסמירנוף.

בירה גינס שמייצרת דיאג בירה גינס שמייצרת דיאג'יו | צילום: בלומברג בירה גינס שמייצרת דיאג

 

וודאפון (VOD)

החברה הבריטית וודאפון העוסקת בהפעלת רשת סלולרית ביותר מ־30 מדינות, היא ספקית התקשורת הגדולה

המבקרים ייאלצו להשתמש ברשת הסלולרית המקומית, צילום: בלומברג המבקרים ייאלצו להשתמש ברשת הסלולרית המקומית | צילום: בלומברג המבקרים ייאלצו להשתמש ברשת הסלולרית המקומית, צילום: בלומברג

בעולם עם כ־341 מיליון מנויים.

וודאפון הנכללת במדד פוטסי 100 הבריטי היא כיום החברה בעלת שווי השוק הגדול ביותר הרשומה למסחר בלונדון - 89 מיליארד ליש"ט.

הסיכוי: הצפי של עירית לונדון הוא לחצי מיליון מבקרים בזמן האולימפיאדה מדי יום. המבקרים אשר ייאלצו להשתמש ברשת הסלולרית המקומית, צפויים לתרום לעלייה ניכרת בשימוש ברשת של וודאפון בזמן האולימפיאדה וכפועל יוצא לעלייה בהכנסות החברה.

וודאפון מייצרת שולי רווח של כ־15%. מכפיל הרווח החזוי שלה עומד על 10.5 לעומת מכפיל ממוצע ענפי של 17, מה שמעיד על תמחור זול של החברה ביחס למתחרותיה.

וודאפון מחלקת דיבידנד שנתי של 1.98 ליש"ט למניה, המתורגם לתשואה שנתית של 7.2% במחיר הנוכחי.

הסיכון: האטה בכלכלה העולמית, אשר תפגע בתעשיית התקשורת.

הממליץ: אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט

השורה התחתונה: למה לקנות? החברה מייצרת תשואת דיבידנד שנתית של 7% ומתומחרת נמוך ביחס למתחרותיה.

טסקו (TSCO)

קמעונאית המזון הגדולה באירופה, בעלת שווי שוק של 25 מיליארד ליש"ט, מפעילה כ־1,000 חנויות באירופה ובדרום־מזרח אסיה. 65% מהכנסותיה של טסקו מגיעים מהאי הבריטי, עם נתח שוק של יותר מ־30%, ולכן היא חשופה בעיקר לאקלים הכלכלי במדינה. הירידה במדד המחירים בבריטניה ואינפלציה שנתית של 2.4% מצביעים על ירידה בפעילות החברה.

הסיכון: לאחרונה נפגעה החברה על ידי הרגולציה בדרום קוריאה, שדרשה הפחתת שעות פעילות ברשתות בנוסף לסגירת החנויות בימי ראשון העמוסים והעלאת עמלות אשראי לקמעונאים הגדולים, ולדברי הקוריאנים, גל ההתערבויות הרגולטוריות טרם חלף. התקנות לא הספיקו להשפיע על תוצאות הרבעון הראשון של 2012 אך ייתנו את אותותיהן ברבעונים הבאים.

לטסקו מכפיל רווח של 8.5 הנמוך מהממוצע הענפי (15.1), והיא מספקת תשואת דיבידנד של 5% עם יציבות יחסית בימים סוערים. למרות זאת, מומלץ בטווח הקרוב לשמור מרחק מהמניה עם מחיר יעד הנמוך ב־5% מהמחיר הנוכחי.

הממליץ: דן וינטרניץ, מנהל קרנות חו"ל בכלל פיננסים

השורה התחתונה: למה למכור? האקלים הכלכלי בבריטניה ודרישות הרגולטור בקוריאה צפויים לפגוע בפעילות החברה

תגיות