אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראיון "כלכליסט" - מוטי זיסר: "סיימנו לייצב את אלביט הדמיה, עתה מעלים הילוך" צילום: שוגר דייויד

ראיון "כלכליסט" - מוטי זיסר: "סיימנו לייצב את אלביט הדמיה, עתה מעלים הילוך"

בעל השליטה ומנכ"ל אלביט הדמיה מפזר את החשש מיכולת הפירעון של החברה ומבטיח לייצר ערך לבעלי המניות: "נשארנו עם הנכסים הטובים, והם יהיו הבסיס לשנים הקרובות. בעוד שלוש שנים נחזור למצבנו לפני המשבר"

01.08.2012, 06:59 | ענת ציפקין

שנת 2011 הייתה קשה מאוד עבור אלביט הדמיהבשליטתו של מוטי זיסר. החברה הציגה הפסד של 265 מיליון שקל ב־2011 ומנייתה נחתכה בשנה וחצי האחרונות ב־74% לשווי שוק מצומק של 265 מיליון שקל בלבד. ביולי האחרון הגיע זיסר להסדר פריסת חובותיו מול בנק הפועלים, לאחר שקודם לכן לא פרע במועד תשלום קרן של 120 מיליון שקל לבנק כחלק מהלוואה של כמיליארד שקל. אולם, עד לחתימת ההסדר מצד הבעלים, עברה אלביט הדמיה תהפוכות רבות וזכתה לחוסר אמון מצד המשקיעים בדמות תשואות זבל של איגרות החוב שלה שעדיין נסחרות בתשואות של 30%—40%.

"סיימנו לייצב את החברה"

"במשך שנתיים עסקנו בייצוב החברה, וכעת הגיע הזמן לעסוק ביצירת ערך לבעלי המניות שלה, כפי שעשינו לפני המשבר", אמר אתמול מוטי זיסר ל"כלכליסט". "בשמונה השנים שלפני משבר 2008 מניית החברה עלתה בממוצע ב־40%—60% לשנה. עכשיו, כשסיימנו לייצב את החברה מבחינת המקורות שלה לשנים הקרובות, אנחנו מעלים הילוך. אנחנו יודעים להתמודד גם עם נתוני שוק מאתגרים. ב־15 השנים האחרונות השווקים שאנחנו פעילים בהם עברו אינסוף תהפוכות".

אתמול דיווחה אלביט הדמיה כי זיסר, שזכה עד עתה לתואר הייצוגי של נשיא החברה, יכהן מעתה גם כמנכ"ל ומנהל העסקים הראשי שלה. דודי מחלוף (41) ורן שטרקמן (44), שהיו עד עתה מנכ"לים משותפים, יעברו לנהל את החברות־הבנות. מחלוף ינהל את אלביט פלאזה USA ושטרקמן את פלאזה סנטרס, שתקבל אחריות על הפעילות באירופה ובהודו. לדברי זיסר, "השינוי נועד למקד את מחלוף ושטרקמן בנקודות הקצה שמייצרות הכי הרבה ערך מוסף לפעילות העסקית שלנו ולקרב אותם עוד יותר לשטח ולשוקי הפעילות הרלבנטיים".

תשואות האג"ח של אלביט הדמיה עדיין משקפות את חשש המשקיעים מיכולת פירעון חובותיה. "המצב של אלביט הדמיה טוב לאין ערוך מזה של חברות אחרות, שהאג"ח שלהן נסחרות בתשואות דומות. בדו"ח מקורות ושימושים הקפדנו ועמדנו על קוצו של יוד. אנחנו מצביעים מדי רבעון על התזרים החזוי, המבוסס על המקורות שלנו לשנתיים הקרובות. לא סטינו ממה שפרסמנו אפילו פעם אחת".

את הרבעון ראשון של 2012 סיכמה אלביט הדמיה עם רווח נקי של 50 מיליון שקל לעומת הפסד של 63 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החוב נטו של החברה מסתכם ב־2.55 מיליארד שקל. כדי לצמצם אותו מתכוונת אלביט הדמיה לממש בשנתיים הקרבות נכסים בהיקף של 740 מיליון שקל. מקורות החברה (כולל החברות־הבנות) עד סוף 2013 יפיקו מזומנים בהיקף של 1.69 מיליארד שקל, בעוד שהשימושים יסתכמו בתקופה זו ב־1.18 מיליארד שקל.

איפה אתה רואה את אלביט הדמיה בעוד שלוש שנים?

"מנועי הצמיחה של אלביט הדמיה יהיו חטיבת הטכנולוגיה הרפואית שנמצאת בנקודת זינוק מאוד גבוהה, הפרויקטים בהודו שיחזירו את ההשקעה בהם והנכסים רבי הערך שיש לנו במזרח ומרכז אירופה. במאבק של השנתיים האחרונות לא מכרנו את כל מה שהיה לנו. נשארנו עם הנכסים הטובים שלנו, והם יהיו הבסיס שלנו לשנים הקרובות. בעוד שלוש שנים אלביט הדמיה כבר תהיה על המסלול שהיתה בו לפני המשבר".

מוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה. "הכסף מהודו זורם חזרה", צילום: שוגר דייויד מוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה. "הכסף מהודו זורם חזרה" | צילום: שוגר דייויד מוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה. "הכסף מהודו זורם חזרה", צילום: שוגר דייויד

באלביט הדמיה מציינים כי אין כוונה לממש את תחום הטכנולוגיה הרפואית שבו היא פועלת באמצעות אלביט מדיקל (93%), המחזיקה באינסייטק (64.3%) ובגמידה סל (30.8%). "ג'נרל אלקטריק השקיעה מעל 41 מיליון דולר בחברה הרפואית שלנו, אך שוק ההון לא נתן למהלך הזה את הכבוד הראוי", אומר זיסר.

בתחום המלונאות תמשיך אלביט הדמיה להחזיק במלון רדיסון בבוקרשט, מלון 5 כוכבים בעל 424 חדרים הרשום בספריה בשווי של כ־131 מיליון יורו ובשני מלונות בבלגיה בשווי מצטבר של 46 מיליון יורו. בארה"ב פועלת אלביט הדמיה במשותף עם פלאזה סנטרס. "כדי שנמשיך לייצר לחברה מקורות רווח, החלטנו שדודי מחלוף יעבור לארה"ב ויבנה קרן ההשקעות שתרכוש נכסים גם באירופה, שמייצרת לא פחות הזדמנויות עסקיות מאשר ארה"ב", הסביר זיסר.

במרכז ומזרח אירופה מפעילה פלאזה סנטרס שבעה קניונים פעילים, והיא צפויה בשנתיים הקרובות לממש חלק מאחזקותיה בקניונים אלה. בהודו פועלת החברה בבניית אלף יחידות דיור בבנגלור ובפרויקט נוסף בצ'נאי. "הפרויקטים שלנו בהודו הגיעו לשלב הביצועי. הכסף שהושקע מתחיל לעשות את דרכו אל תוך החברה", מציין זיסר. "רק מבנגלור אנחנו צופים תזרים של כ־20 מיליון דולר לשנה בשנים הקרובות".

האם אפשר לומר שהמערבולת של השנתיים האחרונות במחירי המניה והאג"ח מאחוריכם?

"דברים בשוק ההון לא משתנים בן לילה. גם אם מייצרים תהליך חיובי לא רואים תוצאות למחרת בבוקר. אלביט הדמיה תעמוד בכל ההתחייבויות שלה לשנים רבות קדימה, ובמקביל תחזור לפעילות העסקית שלה ביתר מרץ. חובת ההוכחה עדיין עלינו, אולם כל דבר שאמרנו שנעשה - כך היה. לאלביט הדמיה יש מקורות מסומנים לתמוך בכל התחייבויותיה, ועדיין יש לה מקורות להשקעות נוספות".

תגיות