אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - אחרי כמעט שנה: חדשות 10 מחפשת מנכ"ל צילום: אלון אלג'ם

בלעדי ל"כלכליסט" - אחרי כמעט שנה: חדשות 10 מחפשת מנכ"ל

בעלי הערוץ יקימו ועדת איתור למינוי מנכ"ל קבוע לחברת החדשות. בתוך כך, היום הזכייניות אמורות להגיב לתיקון לחוק שנועד לחזק את כוחם של נציגי הציבור בדירקטוריונים של חברות החדשות

01.08.2012, 08:16 | שלי פריצקר

בעלי ערוץ 10 יקימו בחודש הקרוב ועדת איתור למינוי מנכ"ל קבוע לחברת החדשות של הערוץ, כך נודע ל"כלכליסט". מאז ספטמבר אין מנכ"ל קבוע לערוץ 10. המנכ"ל הקודם ראודור בנזימן התפטר בעקבות פרשת ההתנצלות בפני המיליארדר שלדון אדלסון, ולאחריו מונה אורי רוזן כמנהל זמני.

בין השמות שנזרקו לאוויר: הפרשן הפוליטי רביב דרוקר, הסופר וסמנכ"ל קשת לשעבר רון לשם, מגיש חדשות 10 לשעבר יעקב אילון, הכתב המדיני של חדשות ערוץ 2 אודי סגל, ומנכ"ל חדשות 10 הזמני אורי רוזן.

גורם בכיר בערוץ 10 ציין כי "לא יעלה על הדעת שתפקיד רגיש כל כך כמו מנהל חברת חדשות מאויש זה כמעט שנה על ידי ממלא מקום. מן הראוי לאייש את המשרה במינוי קבוע". לעומתו, יו"ר חדשות 10 יורם שכטר אמר כי "הנושא כלל לא עלה על הפרק. אנחנו בדירקטוריון מרוצים מאוד מהתפקוד של רוזן, וגם הבענו את זה בישיבות".

ועדת האיתור תהיה מורכבת מכמה דירקטורים של חדשות ערוץ 10. בדירקטוריון הנוכחי יושבים נציגים של בעלי המניות - אבי בלשניקוב ומיכל גרייבסקי המייצגים את רון לאודר, ליאו מלמוד המייצג את יוסי מימן ומנכ"ל ערוץ 10 בפועל יואב הלדמן. מלבדם יושבים ארבעה נציגי ציבור: עו"ד דפנה מיתר־נחמד, דני אלמן, איתמר צ'יזיק והיו"ר יורם שכטר. לפי שעה לא מונה מחליף לנציג בעלי המניות יוסי ורשבסקי, שהתפטר מתפקיד מנכ"ל ערוץ 10.

רביב דרוקר מסר בתגובה: "לחדשות 10 יש מנכ"ל מעולה. אני לא יכול להעלות על הדעת שמישהו ירצה להדיח אותו. אני לא מועמד בשום תרחיש".

רון לשם: "האופציה לא רלבנטית. אני לא מעוניין". אודי סגל מסר בתגובה: "לא ידוע לי על כך". מיעקב אילון ומאורי רוזן לא נמסרה תגובה.

רון לאודר, צילום: רוני שיצר רון לאודר | צילום: רוני שיצר רון לאודר, צילום: רוני שיצר

המטרה: לחזק את נציגי הציבור

בתוך כך, היום זכייניות ערוצי הטלוויזיה 2 ו־10 וחברות החדשות שלהן אמורות למסור את התייחסותן להליך שימוע שבו החלה הרשות השנייה לפני כחודש, ובמרכזו הצעה לתיקון החוק הנוגע למשקל הדירקטורים בחברות החדשות. התיקון שואף לחזק את עצמאות ערוץ 10 על ידי הגדלת משקלם של נציגי הציבור בדירקטוריון חברת החדשות. זאת, כחלק מתהליך הפקת לקחים בעקבות פרשת ההתנצלות בפני המיליארדר שלדון אדלסון. כיום עומד היחס בין נציגי הציבור לנציגי הזכיינים בדירקטוריון על 60:40, ואילו התיקון המוצע נועד לשנות את היחס ל־50:50.

בכל דירקטוריון של חברת חדשות יושבים 10 דירקטורים, והחוק הנוכחי קובע כי ארבעה הם נציגי ציבור שאותם ממנה הרשות השנייה, ושישה הם נציגים של בעלי הזיכיון.

בחדשות ערוץ 2 נהנים נציגי הציבור מרוב יחסי (4 מתוך 10), וזאת מאחר שהבעלות על חברת החדשות נחלקת שווה בשווה בין שני בעלי זיכיון (קשת ורשת), כך שכל אחד מהם יכול לשגר רק שלושה דירקטורים מטעמו.

אולם בחדשות ערוץ 10 המצב שונה, מאחר ששם קיים רק בעל זיכיון אחד והרוב המובנה הוא לטובתו. יוצאות מן הכלל הן החלטות הדורשות רוב של 75% מחברי הדירקטוריון, למשל החלטה על מינוי מנכ"ל חברת החדשות.

חושפים את תביעות הדיבה

סעיף נוסף בהליך השימוע של הרשות השנייה נובע אף הוא מתהליך הפקת הלקחים מפרשת אדלסון, ובו הרשות השנייה מבקשת מזכייניות ערוצים 2 ו־10 לפרט אילו תביעות דיבה הוגשו נגד חברות החדשות שלהן בחמש השנים האחרונות, וכיצד הן הסתיימו. עוד מבקשת הרשות לוודא כי חברות החדשות מבוטחות כראוי מפני תביעות דיבה, ומבקשת לפרט את חוזי הביטוח שיש להן בנושא.

מהרשות השנייה נמסר: לאחר שייבחנו כל התגובות, נקבע האם נדרשים שינויים נוספים שיבטיחו המשך קבלת החלטות באופן עצמאי על ידי חברות החדשות בישראל.

תגיות